szpak Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 No panowie trza nam zauważyć że wynikł bardzo poważny problem który ciężko będzie rozwiązać. Obydwie karty mają inną technikę i można powiedzieć że każda z nich jest przeznaczona raczej do innego grona użytkowników a również do innych gier. ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>licie .karwa ....jest tak gf3ti200 na defultach jest tak samo wydajny jak r9000 PRO !! r9000 w tym porownaniu nie nawizuje zadnej walki ..(zaleta r9000 to cena i cisza ) w podkerconych kartach gf juz ma przewage nad radkiem a r 9000 przynajmniej u mnei przegania r9000pro w defulcie ...wiec tak r9000<r9000pro=<gf3ti200< 9100----karty nie podkrecone po podkreceniu jest tak samo tylko ze gf juz jest szybszy a nie szybszy lub rowny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 mialem w rekach r9000 i fgf3 ti200 gainwarda robilem testy natym co mam w opisie i obie bez krecenia i gf byl lepszy o prawie 1000 w 3dmark2001se a po podkreceniu gfa to radek zostal daleko w tyle na tym co mam to w 3dmark2001se mam 10051 i to nie max co moge z tej karty wycisnac :))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 ale [ciach!] .karwa ....jest tak gf3ti200 na defultach jest tak samo wydajny jak r9000 PRO !! r9000 w tym porownaniu nie nawizuje zadnej walki ..(zaleta r9000 to cena i cisza ) w podkerconych kartach gf juz ma przewage nad radkiem a r 9000 przynajmniej u mnei przegania r9000pro w defulcie ...wiec tak r9000<r9000pro=<gf3ti200< 9100----karty nie podkrecone po podkreceniu jest tak samo tylko ze gf juz jest szybszy a nie szybszy lub rowny Nareszcie ktoś ujął to tak jak należało. Możesz mi powiedzieć czy jakie stosujesz chłodzenie do swojego Radka bo chyba bez chłodzenia to tak daleko byś nie zaszedł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 no pewnie ze gf 3 :) ja teraz kupuje gf 4 ti 4200 zamiast np. radka 8500 :) juz nie dlugo w poniedzialek :) ale co do tego porownania to gf 3 ti jest lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 na radku kuler na prosu pamiec bez chlodzenia a gainward na fabrycznym niedawno mialem ten sam dylemat z karta dla porownania znajowy ma 10222 3dmark01 na xp2600+ i r8500 wszysko krecone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 ostatnio składałem zestawiki na kt4v + axp 1800+ + 512/333 (oba)... rózniły sie tylko grafą; w pierwszym gf3ti200 gainwarda a w drugim gigabyte maya r9000pro. wyniki w 3dmarku 2001se sa bardzo podobne (ok 200punktów przewagi gf)... ogólnie to nie wiem o co ta kłótnia... r9100le jest tanszy :) a szybszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kap00ch Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 ble....jak tylko wracam na forum po kolejnym cudownym uruchomieniu kompa to ciagle jest ten sam temat:P tylko czy gf czy rad:P ludzie ja to sobie tak sadze ze ten temat byl juz rozstrzygniety w tamtym roku...i szlo to tak 9000<9000pro<gf3ti200<9100le<gf3ti500(lub @ti200)<9100 / mozna sie klocic:P Jednak chyba dodam swoje trzy grosze:). Troche nie rozumiem waszych problemom...gdyz po prostu wystarczy dobrze poszukac i mamy gf3 ti 200 za 350 zl :) co w porownaniu do 390 9000pro wydaje mi sie czyms wiecej nic dobrym wyborem. A co to znacyz dobrze poszukac...hm...zauwazylem ze wiekszosci ludu tutaj nie kce sie nawet ruszyc 4 liter sprzed kompa i isc na gielde:) acha...biedaki nie mieszkacie kolo zadnej bliskiej gieldy....no coz wtedy pora zadzwonic do jakiegos qmpla i niech zalatwia. Ja z mojej strony mam duuuzo stycznosci z wszelakiej masci grafami i powiem tylko tyle ze ww porzadek wydajnosci kart sie zgadza wg moich testow ...jednak jesli mialbym cos brac to albo gf3 ti200 lub 9100le ale na dobrych pamiatkach, np ostatnio na gieldzie wyszuaklem 9100le made in taiwan <trudno okreslic firme tylko ze na pamiatkach 3,6 ns :P wiec niezle jak na karte za 370 zlociszy:) ech mam nadzieje ze ktos zakonczy wreszcie te bezsensowne topici, natomiast btw jesli ktosa szuak karty wydajnosc/cena to polecam CLAPy revision A2 z DVI i TV chodza po 100zl , a wyciaga sie spokojnie 4500 w 3dm2k1 , co powinno wikesozci wystarczyc az do obnizek radkow 9700 ktore wydaja mi sie jedyna sensowna karta na dzisiejszy dzien (w usa mozna je juz dostac za 200$) i tyle :P cya do nastpenego dzialania netu i kompa:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 heh mialeem taki sam dylemat i wybralem gf 4 ti 4200 dopiero w poniedzialek ede mial a mialem do yboru gf 4 ti 4200 i radka 9100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 ale [ciach!] .karwa ....jest tak gf3ti200 na defultach jest tak samo wydajny jak r9000 PRO !! r9000 w tym porownaniu nie nawizuje zadnej walki ..(zaleta r9000 to cena i cisza ) w podkerconych kartach gf juz ma przewage nad radkiem a r 9000 przynajmniej u mnei przegania r9000pro w defulcie ...wiec tak r9000<r9000pro=<gf3ti200< 9100----karty nie podkrecone po podkreceniu jest tak samo tylko ze gf juz jest szybszy a nie szybszy lub rowny Nareszcie ktoś ujął to tak jak należało. Możesz mi powiedzieć czy jakie stosujesz chłodzenie do swojego Radka bo chyba bez chłodzenia to tak daleko byś nie zaszedł. nom to jest tak na radiatorek dodatkowo jest jakis wentyl nie wiem od czego ale sie jreci :) na pamiatki załozyłem radiatorki (jakis pociety radiator od celinki 600 ) a i na gpu z drugiej strony tez taki malutki radiatorek dla picu :P bez radiatorow miałem na ramie 460mhz ...jestem zawiedziony szczeze mowiac liczłem na 500 na pamiatkach ..w kacu to hynixy i dobrze chłodzone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 nom to jest tak na radiatorek dodatkowo jest jakis wentyl nie wiem od czego ale sie jreci :) na pamiatki załozyłem radiatorki (jakis pociety radiator od celinki 600 ) a i na gpu z drugiej strony tez taki malutki radiatorek dla picu :P bez radiatorow miałem na ramie 460mhz ...jestem zawiedziony szczeze mowiac liczłem na 500 na pamiatkach ..w kacu to hynixy i dobrze chłodzone Ja tam bez żadnego dodatkowego chłodzenia przekręciłem swojego Radka z 250/400 na 290/450 , wydaje mi się że całkiem dobry wynik a więcej nie próbowałem. Z tego co mi sprzedawca powiedział to dobra seria tych radków im się trafiła. A ty nieźle swojego chłodzisz:) . Ja też muszę pomyśleś o dodatkowym wsparciu :lol: . Masz może gdzieś zdjęcie swojego radka tak obwieszonego?? bo chciałbym zobaczyć go dla kontrastu z moim :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 niestety nie mam ani cyfraka anie kamerki ..a i ja to dopiero dzisiaj rano zrobiłem :) a masz moze jakis wynik z 3dmarka czy cos ? ..dobra wersja radkow to ciekawe ...a ten sprzedawca wie moze gdzie takei cos sie sprawdza.......ładnie ci sie rdzen bez chłodzenia kreci a goracy nie jest bo jak ja wiatraczka nei miałem to sie autentycznie oparzyłem jak 3dmark leciał i dotknołem tez cos był podkrecony sporo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 bierz gf3!!!!!!!!!! Dużo gier potrzebuje patcha lub odpowiednich sterów dla ati, a na gf3 wszystko chodzi gładko be kombinowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 bierz gf3!!!!!!!!!! Dużo gier potrzebuje patcha lub odpowiednich sterów dla ati, a na gf3 wszystko chodzi gładko be kombinowania. Patcha to ty potrzebujesz do swojej bazy danych o sprzecie. Gupoty pleciesz. Mam ATI problemow brak. Zadnych patchy ani specjalnych sterow niet! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Bierz GF3. Wydajnosciowo porownywalnie ale GF3 lepiej sie podkreci i bedzie z tego wiekszy zysk wydajnosci (od chocby dletego ze GF ma 4 potoki z 2 jednostkami, a Radion 4 z 1 na potok) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 niestety nie mam ani cyfraka anie kamerki ..a i ja to dopiero dzisiaj rano zrobiłem :) a masz moze jakis wynik z 3dmarka czy cos ? ..dobra wersja radkow to ciekawe ...a ten sprzedawca wie moze gdzie takei cos sie sprawdza.......ładnie ci sie rdzen bez chłodzenia kreci a goracy nie jest bo jak ja wiatraczka nei miałem to sie autentycznie oparzyłem jak 3dmark leciał i dotknołem tez cos był podkrecony sporo :) Ad.1 Sprzedawca to mój kumpel i dosyć długo w tym siedzi a ponieważ niedawno rozwaliła mu się jego Gf4 Ti4600 to wziął sobie dopóki mu nie zareklamują tego gf, Radka 9000 właśnie z tej dostawy co ja kupiłem i mówi że po 30 na rdzeniu i pamieciach można kręcić bez najmniejszych problemów. Mówił że rdzeń można dalej kręcić jeszcze, ale optymalne to 30-40. A pamięci bez chłodzenia nie ruszą raczej więcej. Ad.2 Trochę się chyba nagrzewa ale artefaktów nie ma, karta ma 24 miechy gwarancji to spokojna główka, ale mimo wszystko założe jakieś dodatkowe chłodzenie. Pyt. 1 Znasz może odp. na pytanko dotyczące karty muzycznej w podpisie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 a ja ci powiem ze narazi ci podkrecanie gucio da ( za slaby proc , mam taki sam problem :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 heh mialeem taki sam dylemat i wybralem gf 4 ti 4200 dopiero w poniedzialek ede mial a mialem do yboru gf 4 ti 4200 i radka 9100.porownanie gf4 i radka 9100 nie jest chyba dobrym pomyslem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 tak samo glupim jak twoje postowanie na tym forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Widzialem tego GF w akcji a 3dMark2003....Totalna porazka :roll: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 tak samo glupim jak twoje postowanie na tym forum.jezeli moje jest glupie to co dopiero twoje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 niestety nie mam ani cyfraka anie kamerki ..a i ja to dopiero dzisiaj rano zrobiłem :) a masz moze jakis wynik z 3dmarka czy cos ? ..dobra wersja radkow to ciekawe ...a ten sprzedawca wie moze gdzie takei cos sie sprawdza.......ładnie ci sie rdzen bez chłodzenia kreci a goracy nie jest bo jak ja wiatraczka nei miałem to sie autentycznie oparzyłem jak 3dmark leciał i dotknołem tez cos był podkrecony sporo :) Ad.1 Sprzedawca to mój kumpel i dosyć długo w tym siedzi a ponieważ niedawno rozwaliła mu się jego Gf4 Ti4600 to wziął sobie dopóki mu nie zareklamują tego gf, Radka 9000 właśnie z tej dostawy co ja kupiłem i mówi że po 30 na rdzeniu i pamieciach można kręcić bez najmniejszych problemów. Mówił że rdzeń można dalej kręcić jeszcze, ale optymalne to 30-40. A pamięci bez chłodzenia nie ruszą raczej więcej. Ad.2 Trochę się chyba nagrzewa ale artefaktów nie ma, karta ma 24 miechy gwarancji to spokojna główka, ale mimo wszystko założe jakieś dodatkowe chłodzenie. Pyt. 1 Znasz może odp. na pytanko dotyczące karty muzycznej w podpisie?? nie mam pojecia ..ale mozesz zrobic tak podnies to fsb ile sie da i sprawdz moze tylno na jakims okreslonym nie che ci muza dziqałac a jak nie to wes od tego swojego kumpla jaks karte muzyczna kup za 50zł i bedzie to soamo co ta zintegrowana nie wiem np. sb 128 czy jakiegos takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Ok, nie chce mi sie czytac calego topica ale z pierwszych postow widze, ze znow niektorzy sa w oblokach. R9000=gf3ti200 :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Mam sie powtarzac czy sami sobie przylepicie epitet ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 nie nie masz sie powtarzac wystarczy ze przeczytasz całego posta nrka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 nie nie masz sie powtarzac wystarczy ze przeczytasz całego posta nrka :PCzytalem takich watkow juz 100 i dlatego z nudow nie czytalem drugiej strony nawet. Dobrze, ze wyjasniliscie sprawe. Moze zaglosujemy na umieszczenie takiego watku PRZYKLEJONEGO o wydajnosci kart graf. i ulozeniu ich po kolei zeby takie glupie watki nie powstawaly jak co lepsze R9000 czy gf3ti200. Co Wy na to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 no to daj ale i tak sie wyrodzi tam jakas dyskusja i ktos sie nei zgodzi jak zawsze ale zrobic cos takiego warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Bez owijania w bawelne, GeForca bym bral. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 R9000<R9000pro<ti200<GF3<8500le<GF3ti500<8500<Ti4200. cos jest nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 mysle ze to rozwieje wszystkie watpliwosci i zamknie ten beznadziejny topic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 no to mi sie podoba :) weiec na basnm kupuje gf 4 ti 4200 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 No z tym się zgadzam na 100% !!!!!!!!!!!!!!!!!! Może ktoś mi powiedzieć ile warty jest Celeron 1Ghz na płycie KOB815ep ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...