Skocz do zawartości
Hadar

Monitor Dla Gracza Do 2000 Pln

Rekomendowane odpowiedzi

A w czym gorszy jest monitor zakupiony przez internet od tego kupionego w sklepie np. MediaMarkt? Pojade sobie do jakiegoś sklepu pooglądam czy ma dobry obraz czy występuje smużenie itp. a kupie przez neta. TN faktycznie z tego co czytalem i ogladalem w sklepach maja fatalny obraz w porownaniu do S.-PVA

Pisząc słowa jak znajdziesz miałem na myśli dostępność tego modelu na rynku. Jest, mogę śmiało powiedzieć, duchem wspaniałej przeszłości ;)

Polecam zakupy przez net z dostawą do domu, nawet w rodzimym mieście. W przypadku uszkodzonych pixeli można zawsze bezproblemowo zwrócić B-)

:legal: hihihi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Srednio wspanialej bo nie ma DVi ;) A co do neta to czy przypadkiem nie ma wymogu by towar byl nierozpakowany i jak wyjmiesz z kartonu to juz chyba tylko dobra wola sklepu moze zadzialac.

Nie, wymogi to towar kompletny, w oryginalnym opakowaniu bez śladów użytkowania. Kupiłem monitor w Arest, delikatnie odpakowałem, sprawdzałem w domu przez 4 dni, zapakowałem i oddałem. Bez najmniejszego zająknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zastosowaną w nim matrycą jest MVA to ciężko będzie znaleźć drugą tak beznadziejną propozycję w tak wysokiej cenie. Już bym wolał tańszego Philips 200WP7ES na nowszej MVA i w niższej o kilkaset zł. cenie.

:huh:

http://www.agito.pl/product/324450?bid=40

http://www.agito.pl/product/32235?bid=40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci tak.Ja swój monitorek kupiłem 1,5 roku temu.Gram dużo - filmy również ogladam i pracuje na necie .

Wybór Nec czy belinea roznica w cenie wtedy byla : nec 2100 a belka 1800. Faktu udalo mi sie pozniej zakatwic w dobrej cenie 1,5k.

Jestem bardzo zadowolony.Fakt przy czerni widac bardziej podswietlone rogi ale mimo wszystko świetnie mi sie na niej pracuje.

Nie mam zadnego smużenia w grach itp przygód.

Matryca P-MVA. Kobicie kupiłem TNke - bo chciala cos taniego 19" jakies pół roku temu i powiem jedno SYFFFFFFFFFFFFFFFF.NIGDY TN :)

a rozmiar 20,1" jest naprawdę okej .Chyba ze od monitora siedzisz okolo 2 metrow to wiecej . Ja od monita mam 1m i 20 jest w sam raz bo inaczje nie lapiesz calego obrazu wzrokiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze była mowa o porównaniu do TAMTEJ ceny (~1700 PLN) a po drugie trzeba być @$^@%& (albo być nieświadomym) aby dopłacać do gorszego monitora.

ps. ze zrozumieniem czytać nie umiesz

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze była mowa o porównaniu do TAMTEJ ceny (~1700 PLN)]

Po pierwsze - jak bierzesz sie za jakies porownania, to w miare mozliwosci cen sprzetu z tego samego miejsca. Tajemnica nie jest, ze komputronik to drogi sklep, wiec na ogol stawianie ich ofert naprzeciw ofert tanszej konkurencji jest co najmniej delikatnym faux pas.

a po drugie trzeba być @$^@%& (albo być nieświadomym) aby dopłacać do gorszego monitora.

Po drugie monitor to troche wiecej niz sama matryca. Byc moze komus zalezy bardziej na nowoczesnym designie, glosnikach, kamerce i innych duperelach, niz minimalnie lepszej A-MVA. Swoja droga i w Philipsie byla stosowana stara P-MVA, dajesz 100% gwarancje ze dostanie egzemplarz oparty o A-MVA?

ps. ze zrozumieniem czytać nie umiesz

Widocznie nie umiesz sie klarownie wyslawiac (taki offtopiczny ping-pong, co by podobne 'wycieczki' ukrocic). Edytowane przez Afterglow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze - jak bierzesz sie za jakies porownania, to w miare mozliwosci cen sprzetu z tego samego miejsca. Tajemnica nie jest, ze komputronik to drogi sklep, wiec na ogol stawianie ich ofert naprzeciw ofert tanszej konkurencji jest co najmniej delikatnym faux pas.

[...]

Widocznie nie umiesz sie klarownie wyslawiac (taki offtopiczny ping-pong, co by podobne 'wycieczki' ukrocic).

A to zes chlopie zaatakowal (zapewnie nieswiadomie) forumowego obiektywnego specjaliste od monitorow i czlowieka, ktory napewno dziadostwa niepoleca, a wskazuje dobrze...

Co do agito... czyli jako tansza to ja polecam proline.pl bo jeszcze tanszy... czasem oprocz tego ze tanszy, wazna jest obsluga, realizacja... itp.

z drugiej strony co to ma do rzeczy? te linki sluza jedynie do pokazania sobie jaiegos modelu wraz opisem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra - nie było sprawy :wink: .

Dla gracza uważam że bardzo dobry jest NEC WGX2 - pomijalny LAG i pomijalne praktycznie smużenie ... refleksy (problem gładkiej powierzchni) na jasno-kolorowym obrazie nawet nie są jakoś szczególnie uciążliwe/widoczne ... w ciemnych grach może być już gorzej.

... choć wiadomo że każdy ma inny punkt akceptacji tych "niedociągnięć" więc tak czy inaczej uwaga

Cena najniższa to niemal 1500 PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Sam szukam monitora,ale 19.Filmy,net i gry(dynamiczne).Zalezy mi rowniez na dobrych kolorach.Co sadzicie o tym NEC 90GX2 PRO

Cena do 1100zł.

Pozdrawiam.

Dobre kolory w sensie "efektowne" czy może neutralne bez przekłamań i uszczuplenia palety (szczególnie po korekcji ) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi