rafael82 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Jasne :-P Ale to dopiero kolo wtorku, srody. Komputronik ma tydzien na zrobienie sprzetu. Swoja droga gosciu mnie zaskoczyl (pozytywnie), mowiac, ze w tej firmie, skladaja zestaw, a pozniej wysylaja go na doglebne testy i ... dopiero do klienta :D Myslalem, ze skladaja, wlaczaja tylko czy dziala i do przodu :) P.S. Gratuluje dzieciaka :D To mam nadzieję że jak tylko skompletujesz wszystko, to jakimiś wyczerpującymi testami zarzucisz. Bardzo jestem ciekaw tych pamięci, oraz ich wydajności na podobnych ustawieniach co u mnie. Pozdro. Szczęśliwy Tata. Edytowane 13 Stycznia 2008 przez rafael82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Przymierzam się do kupna tej mobo i mam takie pytanie czy starczył by mi taki (link) radiator na SB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Nie ma potrzeby zmiany radiatorów, ponieważ płyta się nie grzeje, ewentualnie montujesz wentyl i śmigasz bez ograniczeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ale na NB chce dać bloczek ;) dlatego pytam czy mogę taki radiator walnąć na SB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Bez bloku na grafie o długości 8800GTX, mogą wystąpić problemy, dolny slot na pewno odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Do się coś przypiłuje ;) interesuje mnie tylko czy SB się mocno grzeje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Tak jak już pisałem wcześniej u mnie wcale. Ale może to jest też kwestia wyłączenia prawie wszystkiego w biosie, dźwiękówka itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael82 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Wiec wrazenia na szybko :D Oto fotka: http://free.of.pl/x/xor/pc1.jpg Mam go dopiero od 20:00. Niewiele moglem zrobić. Ale jest jeden minus radiatora, kreci sie po tym procku, te dwie sruby slabo go trzymaja, natomiast .... po wgraniu systemu, softu, itp, wiec nie mial sie na czym rozgrzac procesor, caly czas jest 24C :D Kolejny raport, jutro :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Czekamy, czekamy, na dalsze testy, Ocuj ostro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 przy grzejniku to niskiej temp. raczej nie bedzie trzymal:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyC_Benito Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Witam, od dwoch dni mam ta plyte w konfiguracji jak nizej. Jesli chodzi o temperatury to przy wiatrakach ustawionych na ok 1100 obrotow programiki (speedfan, everest) pokazuja 41C w idle przy 3d temperatura skacze do 46st. Badajac radiatory paluchem stwierdzam ze sa lekko cieple wiec sadze ze wskazania moga byc okej chociaz ludzie na forum asusa pisza ze w nowych biosach odczyty sa nizsze. Niekrecony procek dobija 44 w grach. Generalnie w porownaniu do mojego starego kompa jest relatywnie troszke cieplej aczkolwiek relatywnie bardziej cicho i napewno szybciej Pozdrawiam Edytowane 18 Stycznia 2008 przez CyC_Benito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-mil78 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Wczoraj zakupiłem tą płytkę :D + Noctua NH-U12P. Pierwsze wrażenia to takie że musiałem troche powyginać listki radiatora na płycie żeby mocowanie chłodzenia się zmieściło :( Trochę się gubię w biosie, ale to z czasem rozkminie :D A tu jest kilka zdjęć: ASUS P5E + Noctua NH-U12P - na kilku powinno być widać jak powyginałem radiator :( Jak się zacznę bawić w OC to napiszę wyniki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Scythe infinity wejdzie na ta mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Scythe infinity wejdzie na ta mobo?Tak, jedynie przy obsadzeniu wszystkich slotow pamięciami trzeba nieco podnieść wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael82 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Sorry za nie odpowiadalem, ale brak czasu i .... troche w[ciach!]ienia na ta plyte, a mowa o karcie muzycznej FX Supreme II. Moze ktos z kolegow poradzi mi jak to zrobic, lub gdzie tkwi blad ... Probuje odpalic mikrofon na karcie muzycznej. Na poczatku okazalo sie, ze po zainstalowaniu SoundMaxa nie mam w ustawieniach dzwieku w ogole takich wyjsc jak CDrom, LinIn, Microphone, itd. Okazalo sie, ze to byla kwestia zmiany ustawienia w biose na High Definition i przeinstalowania SoundMaxa. Wyjscia pojawily sie ale problem jest nadal z mikrofonem. Po podlaczeniu w przednim panelu, w ogole nie slysze swojego glosu w glosnikach, chocbym nie wiem jak podkrecil na maksa potencjometr, natomiast kiedy rozmawiam na Skypie, odbiorca slyszy mnie, pod warunkiem, ze dre sie do tego mikrkfonu, a mirkofon mam w ustach ...... Jakies propozycje? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Pojawił się nowy bios 601 P5E BIOS 0601 1. Fix system fail to resume from S3 when using production version of Wolfdale CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-mil78 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Sorry za nie odpowiadalem, ale brak czasu i .... troche w[ciach!]ienia na ta plyte, a mowa o karcie muzycznej FX Supreme II. Moze ktos z kolegow poradzi mi jak to zrobic, lub gdzie tkwi blad ... Probuje odpalic mikrofon na karcie muzycznej. Na poczatku okazalo sie, ze po zainstalowaniu SoundMaxa nie mam w ustawieniach dzwieku w ogole takich wyjsc jak CDrom, LinIn, Microphone, itd. Okazalo sie, ze to byla kwestia zmiany ustawienia w biose na High Definition i przeinstalowania SoundMaxa. Wyjscia pojawily sie ale problem jest nadal z mikrofonem. Po podlaczeniu w przednim panelu, w ogole nie slysze swojego glosu w glosnikach, chocbym nie wiem jak podkrecil na maksa potencjometr, natomiast kiedy rozmawiam na Skypie, odbiorca slyszy mnie, pod warunkiem, ze dre sie do tego mikrkfonu, a mirkofon mam w ustach ...... Jakies propozycje? :cry: Niestety nie pomogę bo mój kochany synek połamał mi słuchawki z mikrofonem :( Dopóki nie kupię takowych to nie sprawdzę jak działa wejście mikrofonowe - jak tylko sprawdzę to dam znać :D Pozdro PS. Ta płyta nie wstaje mi jak obsadzę 4 sloty pamięci (4x1 GB OCZ Paltinium 800) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Słyszałem już o takim wypadku ..jednak to wina pamięci(OCZ <_< )a nie płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-mil78 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Słyszałem już o takim wypadku ..jednak to wina pamięci(OCZ <_< )a nie płyty. W takim razie mówisz że jak kupię np: 4x1GB Patriotów LLK to będzie git? Bo nie wiem czy kupić 2x2GB PDP LLK czy może 4x1GB PDP LLK - dziś jadę wymienić pamięci i mam nadzieję że da się wymienić na PDP bo jak nie to zostaje mi tylko OCZ 2x2GB. Jak macie jakieś uwagi to proszę tak do 8:30 jeszcze pisać - później wychodzę i będę coś kombinował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Tak ja mówi jimmy1, wina pamięci. U mnie 4x1 G.Skill HZ chodzimy bez zarzutu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Spotkałem sie tylko z problemami OCZ 4x1GB ,mam wrażenie że OCZ często potrafi sprawiać problemy.Nie słyszałem o problemach z Patriotami 4x1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-mil78 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Zakupilem 2x2GB OCZ ReaperX HPC :D Edytowane 2 Lutego 2008 przez K-mil78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JORDAN 23 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Panowie mam pewien problem, a mianowice mam płyte gł.. ASUS P5PL2/C 1945 - PCE, DDR2, C2D z 1 GB Pamiecei DDRW (2X 512) są umieszczone w zółtych slotach, pozostałe dwa czarne sloty ...są puste... wczoraj zakupiłem 1 Gb..pamieci w jednej kości chce włożyć do czarnego slotu zaden z nich nie dziala wogole komp nie startuje panowie co robic? w zadnym z czarnych slotach nie myka.... dopiero jak zmienie do zoltej to jest wszystko ok???? moze cos w biosie ??? narazie mam wlozone 1 gb + 512 mb....pomocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Wrzuciłem beta bios 0601 procek wcześniej nie chciał iść więcej niż 3.45 teraz poleciał na 3.70(1.55V z biosu)FSB kończy się na 463 <_< .Jakby były teraz stabilniejsze napięcia mniejszy vdrop ,pamięci odrobinę gorzej się kręcą. Minus tego biosu to to że kompletnie przekłamuje temperatury procka 8-10 st. w stresie i oc 25st. <_< napięcie procka w idle i load zawsze 1.30,1.31 w idle powinno byc około 1.18V-1.16V Edytowane 3 Lutego 2008 przez jimmy1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam, a ile wiatraków można kontrolować pod windą na tym Asusie (wtyczki trzy- czy cztero-pinowe?) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) Dodatkowe dwa wentylatory z wtyczkami trzy pinowymi + power też trzy piny. Edytowane 18 Lutego 2008 przez jimmy1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Ma ktos wgrany bios 0601? Jak to sie sprawuje? B.o nie wiem czy wgrywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Wrzuciłem beta bios 0601 procek wcześniej nie chciał iść więcej niż 3.45 teraz poleciał na 3.70(1.55V z biosu)FSB kończy się na 463 <_< .Jakby były teraz stabilniejsze napięcia mniejszy vdrop ,pamięci odrobinę gorzej się kręcą. Minus tego biosu to to że kompletnie przekłamuje temperatury procka 8-10 st. w stresie i oc 25st. <_< napięcie procka w idle i load zawsze 1.30,1.31 w idle powinno byc około 1.18V-1.16V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoulN Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 No ja z P5E - mam za.ebisty problem :( Ale o tym gwole w wątku obok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 mam taki sprzęt pomoże mi ktoś wycisnąć z niego max... cor 2 duo e8400 asus p5e kingston 8500 2x1024 8800 ultra msi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...