Karoopl Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Witajcie. Zastanawiam się nad zmianą kompa, na coś z c2d, wybór padł na e2160, zastanawiam się jaką płytę i pamięci dobrać pod tego procka. Osobiście wypatrzyłem Asus'a P5n-e sli (mam 2 dyski ata i napęd ata, więc płyta musi mieć 2 kanały ata, a płyty na P35 z 2 kanałami ata nie widziałem...) Ramy chciałbym 2GB 800MHz CL4, nie chce żadnych Kingstonów 667 i sobie je później podkręcać do 800... Tutaj wypatrzyłem: OCZ Platinum rev2, będą dobre? Ogólnie do wydania na płytę 350zł, a na pamięci 250zł. Proszę o propozycje odnośnie tych 2 elementów, pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Moje propozycje MSI Neo2-FR lub FIR Foxconn P35 Gigabyte na P31 Do E2160 te Kingstony na Elpidach spokojnie wystarczą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Moje propozycje MSI Neo2-FR lub FIR Foxconn P35 Gigabyte na P31 Do E2160 te Kingstony na Elpidach spokojnie wystarczą Nie chce być nie miły, ale chyba nie przeczytałeś do końca mojego tematu, chce płyty z możliwością podłączenia 4 urządzeń ATA, a żadna z przez Ciebie podanych nie spełnia tego warunku :\ Do tego chce pamięci 800MHz, a nie 667, cóż czekam na wypowiedzi innych, bo niestety ale Twoja nic nie wniosła :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) Ja tylko zasygnalizuję, że brak 2 ata na płycie 2795143[/snapback] Tracac ostatni port pci :o Temat do zamkniecia, sam bede musial wybrac plyte, bo widac, ze nie jestescie w stanie wybrac plyty spelniajacej moje wymagania. Akurat podlinkowana wyżej przejściówka nie zabiera PCI - podczepia się to pod hdd czy napęd i hula. Ja bym tak właśnie zrobił gdybym miał problem z brakiem wyjść ATA w upatrzonej płycie. Edytowane 28 Października 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Rezygnować z dobrej płyty z powodu ATA? Dla mnie bez sens. Lepiej kupić dodatkowy kontroler na PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Rezygnować z dobrej płyty z powodu ATA? Dla mnie bez sens. Lepiej kupić dodatkowy kontroler na PCITracac ostatni port pci :o Temat do zamkniecia, sam bede musial wybrac plyte, bo widac, ze nie jestescie w stanie wybrac plyty spelniajacej moje wymagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Tracac ostatni port pci :o Temat do zamkniecia, sam bede musial wybrac plyte, bo widac, ze nie jestescie w stanie wybrac plyty spelniajacej moje wymagania.Stary zauważ ze już się odchodzi od ATA, żadna dobra płyta nie posiada już 2 portów , przeważnie jeden , to tak samo jak z LPT i COM .... po co to komu. Najprościej kupić przejściówkę Ata>Sata albo np jak masz napędy ata to zamienić na sata, za 100zł masz już dobrą nagrywarkę DVD.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Witajcie. Zastanawiam się nad zmianą kompa, na coś z c2d, wybór padł na e2160, zastanawiam się jaką płytę i pamięci dobrać pod tego procka. Osobiście wypatrzyłem Asus'a P5n-e sli (mam 2 dyski ata i napęd ata, więc płyta musi mieć 2 kanały ata, a płyty na P35 z 2 kanałami ata nie widziałem...) Ramy chciałbym 2GB 800MHz CL4, nie chce żadnych Kingstonów 667 i sobie je później podkręcać do 800... Tutaj wypatrzyłem: OCZ Platinum rev2, będą dobre? Ogólnie do wydania na płytę 350zł, a na pamięci 250zł. Proszę o propozycje odnośnie tych 2 elementów, pozdro ;) Płyta -> 2795143[/snapback] Tracac ostatni port pci :o Temat do zamkniecia, sam bede musial wybrac plyte, bo widac, ze nie jestescie w stanie wybrac plyty spelniajacej moje wymagania. Spokojnie , nie oceniaj ogółu po kilku wypowiedziach B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Poczytałem i wyczytałem, że P35 ma obsluge Penryna ;] Dlatego przychylam się do wyboru płyty z tym chipsetem. Brać Abita IP35-E czy Asusa P5K czy jeszcze coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja_kubek2 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) Poczytałem i wyczytałem, że P35 ma obsluge Penryna ;] Dlatego przychylam się do wyboru płyty z tym chipsetem. Brać Abita IP35-E czy Asusa P5K czy jeszcze coś innego?Dobrze, że zmieniłeś zdanie. Bierz Abit/foxcon/MSI. Edytowane 1 Listopada 2007 przez ja_kubek2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 albo Asus , ale P5K-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Poczytałem i wyczytałem, że P35 ma obsluge Penryna ;]Teoretycznie , praktycznie jeszcze nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Teoretycznie , praktycznie jeszcze nie.Szkoda mi dokladac kasy do niej ;P Teoretycznie , praktycznie jeszcze nie.Mam nadzieje, ze w praktyce bedzie obslugiwal Penryna ;) Nadal nie moge sie zdecydowac co do plyty, poczytam i zdecyduje raczej miedzy MSI Neo2-FR/Abit IP35-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...