Skocz do zawartości
zurg

Przejściówka Vga-dvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie baaardzo podstawowe pytanie.

Zbieram się do zakupu monitora LCD. Wybrałem coś takiego:

http://www.belinea.com/en/b_line/product.j...mp;artnr=111939

a dokładniej zamierzam kupić tutaj:

http://www.agito.pl/product/35294

I tutaj pytania:

- zamierzam podłączyć przynajmniej na razie monitor do starszego komputera (bodajże GeForce2 na pokładzie) z wyjściem VGA. Z tego co czytam będę musiał dokupić kabel DVI + przejściówkę DVI-VGA. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Jaki jest koszt takich akcesoriów?

Czy fakt że będę tak podłączał (przejściówka) znacząco wpłynie na obraz?

Jestem laikiem w tej kwestii więc wszystkie podpowiedzi przyjmę z wdzięcznością.

-czy w przypadku monitorów LCD jest sens upierać się przy odbiorze osobistym i sprawdzać badpixele? Czy pojedyncze błędne pixele obejmuje gwarancja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tutaj pytania:

- zamierzam podłączyć przynajmniej na razie monitor do starszego komputera (bodajże GeForce2 na pokładzie) z wyjściem VGA. Z tego co czytam będę musiał dokupić kabel DVI + przejściówkę DVI-VGA. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Jaki jest koszt takich akcesoriów?

w monitorze jest typowe wejście analogowe dsub i cyfrowe DVi + standardowy kabel w komplecie, wszystko będzie działało OK, nie trzeba żadnych dodatkowych kabli

co do piksli to jest norma która dopuszcza kilka wadliwych punktów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gmfriend-> dzięki za wyjaśnienie. Jak rozumiem, to w standarcie jest kabel standardowy (jakiego ja potrzebuję), a jeśli będę chciał połączyć się poprzez DVI to kupuję samodzielnie?

ZONK000 OC -> dzięki za odpowiedź z wyjaśnieniem.

Pozostaje pytanie czy można umówić się ze sklepem że sprawdzę monitor przy odbiorze i ewentualna wymiana. Jak to zazwyczaj jest? Pozwalają na takie manewry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi