Skocz do zawartości
Shant

Co Kupic..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam do wszystkich pytanko, otoz chce kupic monitor jak widzicie nie mam za duzo funduszy. Jaki radzicie najlepszy[monitor LCD, i nie panoramiczny] (NOWY) za ta cene? na allegro znalazlem np;

http://www.allegro.pl/item259040966_nowy_l..._1965_gw36.html

dzieki

Edytowane przez Shant

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Mam do wszystkich pytanko, otoz chce kupic monitor jak widzicie nie mam za duzo funduszy. Jaki radzicie najlepszy (NOWY) za ta cene? na allegro znalazlem np;

http://www.allegro.pl/item259040966_nowy_l..._1965_gw36.html

dzieki

Mozna nabyc nowy w tej cenie, krazy tutaj juz link do takiej promocji LG L192WS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda tylko ze to panorama :( (jakie sa minusy i plusy panoramicznego?)

Panorama (wzgl. 4:3-5:4):

- lepszy do filmów od 16:9 do "bardziej" szerokokątnych.

- do gier też ale w niektórych starszych tytułach nie ustawimy zawsze poprawnie wyświetlanej rozdzielczości panoramicznej bo programiści o tym nie pomyśleli

- do obecnych stron www gorszy - ale gdyby w nowszych stronach przekonstruować układ treści mógłby być lepszy

- do zdjęć 3:2 lepszy a do 4:3 gorszy

- ostatecznie jestem za panoramą - takie proporcje są bardziej optymalne ( ideał moim zdaniem to 3:2 ... ale 16:10 jest OK )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do konkretnego modelu to Ci nie doradze, ale absolutnie nie bierz panoramy 19'. W pionie ten monitor jest mniejszy od 17' 5:4 i to, ze jest znacznie szerszy na boki niewiele pomaga (optycznie, gdy sie siedzi naprzeciw). Ten monitor wydaje sie bardzo maly i mi osobiscie gralo sie przy nim "nieprzyjemnie". Korzystanie z programo uzytkowych, praca w systemie, przegladanie www - tu jest jeszcze gorzej - taki monitor jesy poprostu za maly do tego. Na plus jedynie ogladanie filmow. Wedlug mnie jak panorama to minimym 22" i tu juz tylko sa same plusy :) Co do modelu to najlepie pytaj sie na forum MVA.

Edytowane przez Sly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi