Nicolass Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Witam panów modderów, mam do was pytanko, bo specjalizujecie się we wszelakich modach bud i innych rzeczy. Mam problem z głośnikiem komputerowym, który pozyczyłem od kolegi. Otoż moja lampa biurkowa zahaczyła o róg owego głośnika i wytopiła sporych rozmiarów dziurę. Niedługo będę głośniczki oddawać, to muszę coś z tym zrobić i mam dwa pytania: 1. Czym to można zatkać prowizorycznie żeby po prostu dziury nie było. 2. Czym nadać tej kolumience (względnie) pierwotny kształt i kolor. Nigdy się nie bawiłem w mody, ale po głowie chodzi mi szpachla + troche matowego lakieru w spreyu, ale nie wiem od czego zacząć i jak to zrobić żeby nie bylo jeszcze gorzej. Chyba nie będę nic sam robić i poczekam, aż mi coś doradzicie bo z moim doświadczeniem to prędzej zniszcżę ten głośniczek. Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) Ja bym to odkształcone wyciął, następnie przełożył bym drut zgięty w 90 stopni i go przykleił (do rogu). Potem nałożył bym (nie wiem jak to się nazywa) takie włókienko, które się nawilża klejem o ono twardnieje. Potem pomalować, ew. doszlifować i gotowe :) Edytowane 28 Października 2007 przez RONIN3579 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Ja bym to odkształcone wyciął, następnie przełożył bym drut zgięty w 90 stopni i go przykleił (do rogu).Zwykły drut? Taki cienki metalowy, czym go przykleić, kropelką?Potem nałożył bym (nie wiem jak to się nazywa) takie włókienko, które się nawilża klejem o ono twardnieje.Nie bardzo wiem o co ci chodzi, jakie włókienko :) Potem pomalować, ew. doszlifować i gotowe :)Czym malować? Ma ktoś jakieś jeszcze propozycje? Może bardziej proste, żeby na razie tylko tę dziurę zatkać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Zwykły drut? Taki cienki metalowy, czym go przykleić, kropelką?Możesz glutamianem (klej na gorąco). Zwykły drut o średnicy 1-2 mm(jak Ci wygodniej) :-P Nie bardzo wiem o co ci chodzi, jakie włókienko :)Bodajże włókno szklane i na to żywica. Czym malować? Zwykła farba w spray`u :D Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Wiesz co? Kup nowe glosniki. Wyjdzie taniej niz zabawa w naprawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 przybory do naprawy, czyli zestaw reperacyjny do aut, śjakaś szpachla papiery ścierne, farba.. to cię wyniesie tyle co nowe głosśniki w sklepie :) Chyba ze te jakieś ze złota robione czy coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) Ja bym to zrobił tak ze zeszlifował bym pilnikiem plastik w miejscach gdzie wystaje, a tam gdzie brakuje nałożył bym kleju epoksydowego - np poxipol. Później wyrównac papierem ściernym żeby było jak fabryczne i biały mat w sprayu. W sumie wyniesie to jakieś 15-20 zł. Edytowane 30 Października 2007 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) Wlasnie sie zastanawiam, chyba to potraktuje papierem sciernym bo pilnika nie mam ani szlifierki a nie bede specjalnie kupowac, potem wypelnie dziure klejem i tak jak piszecie szpachlą nadam temu pierwotny kształt. Jak będą jakieś postępy to dam foty. Dzięki za rady! Edit: Postępy w pracy, stopiony plastic potraktowany papierem ściernych, teraz wszystko co odstawało jest usunięte i wyszlifowane na pupe niemowlaka :D na dniach kupie szpachle i dzura zostanie zalepiona :P jeszcze sie okaze ze praktycznie śladu nie będzie i sie kolega nie pokapuje :D Edytowane 5 Listopada 2007 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanChin Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 OMGOOGLE!! co za gość... :mur: powodzenia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 http://allegro.pl/item265967940_glosniki_2...najtaniej_.html i po co sie bawić w majsterkowanie, jesli i tak bedzie widać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 encore ?:] sorry ale nie masz szans odtworzyć tej naturalnej żółci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 zgadzam sie z przedmówcami, nie widzę najmniejszego sensu naprawiać taki badziew, nie dość ze stare jak świat :D (widać to np po żółci z brudu :P ) to na dodatek jakiś tandetny model wart zapewne 20zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...