Skocz do zawartości
Krissos73

Zmiany W Komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebuje rady, mam w tej chwili Semprona 3000 s.939 na Asrocku Dual SataII, 1.5GB Ram. Niedawno sprawiłem sobie GF 8600GT (wiem, wiem, troszke za szybka dla tego zestawu).

Miało to poprawić ilość fpsów w moim ulubionym World of Warcraft, niestety efekt jest absolutnie mizerny (jak było nawet 5-6fps przy dużej ilości dziejących się rzeczy i nadal tyle zostało :/). Testowałem tez przy 2GB - żadnego efektu. Wynika mi z tego, że potrzebuję dużo mocniejszy procesor.

I wymyśliłem sobie taka knofiguracje:

Płyta Asus P5K

Intel C2D 6750

2GB ramu

O podkręcaniu na razie nie myślałem.

Czeka mnie też pewnie wymiana zasilacza (mam Tagan 350W bodajże - piszę z pracy).

Pytania: Czy taka konfiguracja da pożądnego kopa w WoW? Może jakies sugestie innych możliwości?

Z góry dziękuje za pomoc.

Z poważaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do samej płyty - opłaca sie P5K-E? Czy wystarczy P5K? Z procesorem juz raczej nie przeskoczę w góre, bo skok ceny za duży.

Co do kręcenia, to nie lubie sie w to bardzo bawić...no ale może...:)

Pozdrawiam

Edytowane przez Krissos73

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do płyty to ja bym wziął coś od MSI czy Foxconn na P35.

Co do proca nikt nie radzi wrzucać nowego (chociaż na allegro można dostać X2 3800+ na rdzeniu Toledo za 225zł) ale podkręcić obecnego. Przyrost w FPS powinien być zauważalny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi