Skocz do zawartości
Symbian

Mushkin Pc2-6400 Sp2+

Rekomendowane odpowiedzi

Z czystej ciekawości... na wyższych priorytetach idzie? U mnie np. większość prób jak już przejdzie pierwsze 2-3 minuty wysypuje się na 1h 15-16min (priorytet 9). Jak to przejdzie to już nawet 8h im niestraszne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no, teraz sie pobawiłem timingami i calkiem niezle to wyszło :)

Zaraz zapuszcze Orthosa z priorytetem 9 (Blenda, choc nie wiem czy moze nie Large :?:).

Napiecie 2.3V z BIOSu

4-5-4-18 , 2.3V (500MHz)

Super PI

post-140846-1199392399_thumb.jpg

ORTHOS (ok. 1.5h)

post-140846-1199397732_thumb.jpg

Edytowane przez Symbian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy 2.3Vdimm + 5-6-6 i PL 5 to tak sobie , jakie to PCB , 6 warstw ? nadają się do czegoś te radiatory w ogóle oprócz "bling bling" ?

na cl 5 dość słabo ale na cl 4 rewelka pcb braian oczywiście 6 warstw radiatory chyba najlepsze z możliwych normalnych chipy to w cl 5 elpida a w cl 4 PSC Edytowane przez DDR2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem szczęśliwym użytkownikiem tych właśnie muszek. Pamięci bez problemów robią 1050mhz na napięciu 2.30 i cl4. Jestem pewien że da się z nich jeszcze sporo wyciągnąć. Tylko w mojej płycie jest zmiana napięcia co 0.1 więc nie mogę go ustawić na 2.35. Będę dalej je podkręcał a wyniki podam na forum.

Edytowane przez radiator11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy muszki z oznaczeniem 996558+ to te którymi dobijacie do 1100?

poprzednio miałem Geile BD 2x1GB i bez problemu miałem stabilne 800 4-4-4-12, a teraz skusiłem się na 2x2GB i testuję PDC22G6400LLK DDR2 800Mhz 4-4-4-12 oraz muszki 6400 SP2+ (996558+) ale za chiny ludowe nie mogę osiągnąć nawet stabilnego 800 5-5-5-18 przy 2.3V :( oba komplety pamięci bez problemu wstają na 1066 ale orthos zaraz się wywala. na 800 wytrzymuje niespełna godzinę. luzuję timingi ale nic :( btw które kostki lepsze wg was? różnica w cenie to raptem 8 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, chce takie muszki, gdzie je dostane? na allegro posucha :x tylko 1 komplet 4GB, a chce 2x1

Chce je wrzucic do MSI NEO2 FIR badz Abit'a IP35-E /IP35 ... smigaja komus na takim cfg?

smigaja.

napisz do XtremeAddict on ma i pewnie z checia sprzeda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huh, nie mam radiatorów

Dołączona grafika Dołączona grafika

sry za jakość ale kamerą robione

najprawdopodobniej oszukali mnie w agito, na fakturze mam wbite SP2+ a dostałem SP2, dopiero teraz się zorientowałem...

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi