Barszcz999 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) To znow ja. To juz kolejny mój problem z tą płytą główną a dokładnie z DFI LanParty ut250 s754. Otóż na początku miałem kość Kingstona 512 cl 2,5. (dwustronna). Postanowiłem dołożyć Drugą kość Blitz 512 (jednostronna). Po dołożeniu drugiej kości zamiast 1 GB ramu wykrywa mi tylko 512. Dodam odrazu że każda kość osobno na tej płycie działa bez problemu. Przepinałem pamięci do różnych banków i nic to nie daje. Lecz co zaciekawiło mnie to informacje w Everescie. Próbowałem nawet podniesc napięcie ale to niczym nie skutkuje Edytowane 29 Października 2007 przez Barszcz999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba1 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 [pokaz cd tego zdjęcia, tzn dla drugiej pamieci co pokazuje. Tymingi pamieci masz na auto w biosie? ustaw na sztywno ..moze pomoze ale rady moje jeszcze -słabe- doswiadczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefs Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Wychodzi na to ze pamieci nie sa ze soba kompatybilne i albo jedna albo druga, tak czy inaczej max 512 mb w tej konfiguracji. Ew. update biosu? Lub tak jak przedmowca napisal ustawienia na sztywno pamieci w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...