grzeg255 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Bardzo fajna obudowa.Zlozylem na niej juz 3 kompy.W tym przedziale cenowym uwazam ,ze jest najlepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTom Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) Rebel to solidna obudówka - bez wodotrysków, ale przyzwoita jakosc za niewygórowaną cenę. Przynajmniej ma filtry pod przednim panelem. Ja bym sie nie pchał w wersję value - jak padnie wentyl to juz go nie dokupisz... lepiej economy rebel srebrny eco Dobrze sie w niej montuje dyski bo mozna od razu tłumiki zastosować. Jedyne co mi sie w niej nie podoba to wiazki kabli wychodzące od strony otwierania duzo ich i nie wygladają najlepiej. Zastanowiłbym sie tez nad nowym aerocolem Aerocool i-curve jest naprawdę ładny ma dobrą wentylację i bajernackie przyciski i wskazniki temp. Taka stylowa i zgrabna. Widziałem na allegro za 289 chyba. Dodatkwo masz montaż wzdluzny i na siatce z przodu nie osiada ci sie kurz. Widziałem tą budę w akcji - wyglada lepiej w realu niz na zdjeciach. Edytowane 8 Grudnia 2007 przez aTom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bari2010 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Naprawde fajna buda i chyba tę bude kupie a dlaczego napisales ze widziales ja za 289 a w linku ktory podajesz jest za 229;) P.A do cxzego jest to montowanie wzdłużne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTom Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Nie wiem czy ceny na tej stronie są dobre - czesc towarów jest za 0zł jakis inne domeny na górze - a wiem ze na allegro są po 229 bez wyswietlacza i po 289 z wyswietlaczem. Mozesz spytać sie ich - moze faktycznie mają po 229zł Miałem podobny dylamet niedawno odnosnie budy i ta mi wpadła w oko. BTW w sklepie gdzie ją ogladałem były po 260 i 320zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bari2010 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 i jak sie sprawuje buda?? bo nie wiem ktora z tych dwoch wybrac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTom Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Nie pomogę ci, ponieważ wybrałem inny model dokladnie taki: Stacker 810. Ale gdybym miał wybierać pomiedzy tymi dwoma to jednak Aerocool - ładne grube aluminium na przodzie, wiecej bajerów, dobra wentylacjia. Przepraszam, że rzucam linki z ten strony ale bardzo mi przypadła do gustu z tym wyszukiwaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bari2010 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 roznica miedzy reebel 9 eco a aerocool to 100 zl http://obudowy.info/produkty.php?id=1415&a...ategoria_id=106 i kurde nie wiem czy warto dopłacac . Jutro chce wszystko zamowic więc prosze o odpowiedz krotkie ale dosadne typu oplaca sie bo lepsze wykonanie lepsza cyrkulacja powietrza lubb nie oplaca sie zbedne bajery itp z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTom Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Na plus Rebela: cena/jakosc, przewiewna, na minus - kable z boku, na siatce z przodu osiada kurz (w moim stackerze tak jest) Moze byc głośniejsza bo szum wentyli wychodzi przez kratki z przodu Na plus Aerocoola (piszę o wersji bez wyswietlcza), ładna, alu z przodu tłumi hałas, dobrze wyposarzenie, mocowanie dysków od frontu (nie trzeba np demntować karty zeby wyjąc dysk) mocowanie CD na szybko. na minus- nie znalazłem, ale moze sie za krótko przygladałem. porówniaie? Cena I-curve bez wyswietlcza 229zł z wyswietlczem 289zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 A co powiesz o Tacens Sagitta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bari2010 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 jednak wybor oadl na ta obudowe bo i tak jest pod biurkiem wiec bajery wyswetlacze sa nie potrzebne skladam mocnego kompa i bede robil oc wieec zalezy mi na wydajnosci a tu jest miejsce na 4x 120 ;) http://obudowy.info/produkty.php?id=1414&a...ategoria_id=106 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taimons Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 panowie a co sądzicie o tym cooler masterze 632s? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTom Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 632S - solidna i bardzo ładna. Bardzo fajne te otwierna drzwiczki - minusem czasem moze byc wyjscia USB na górze. Taka solidna obudówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taimons Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 dzięki; usb mi nie przeszkadza, wręcz pasuje B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z!m3K Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...87&katid=13 a co powiecie na ten temat? warto za tą cene? zależy mi na ciszy i żeby obudowa fajne wyglądała. Co innego możecie mi jeszcze polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTom Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Niestety nie widziałem tej budy - ale wyglada kosmicznie. Do tej pory sądziłem ze najbardzoej kosmiczne są NZXT ale ta bije je na głowę z drugiej strony za 450zł masz prawie alu lexe lub za 399 Lexa blackline Edytowane 12 Grudnia 2007 przez aTom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taimons Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 wentylatory tylko 80....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Gigabyte Aurora i Aurora 570 ... co o nich myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taimons Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) potrzebował bym jeszcze opinię o lian li pc7 se III ..... w tej cenie nie ma nic lepszego chyba? wybaczcie że tak wypytuje ale sam mam już mętlik w głowie... edit czym się różnią Lian-Li Classical Series PC-7B Plus II Black i Lian-Li Special Series PC-7SE III Black poza ceną? nienawidzę robić zakupów.... zawsze wpadają mi wtedy same kłody pod nogi =/ Edytowane 20 Grudnia 2007 przez taimons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Podepne się pod temat,czy do tego coolermastera 534 centurion włoże bez problemów mojego radka 1950 pro a w przyszłości 3870 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Witam. Też się podczepię. Stoję przed wyborem obudowy, chciałbym żeby była duża (ale kurde, nie więcej niż 55cm :/ ), solidna, montaż bezśrubkowy, dużo miejsc na wentyle (najlepiej każdego rodzaju). Jeśli chodzi o cenę to DO 300zł. Uwagi: obudowa z zenfist.pl, NIE WIĘKSZA NIŻ 55cm, DO 300zł. I to na tyle. Z góry proszę o pomoc i dziękuję :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Podepne się pod temat,czy do tego coolermastera 534 centurion włoże bez problemów mojego radka 1950 pro a w przyszłości 3870 ?1950 IMHO wejdzie na luzie, 3870 nie widzialem, wiec sie nie wypowiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzek Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 @Grzechu_1990 W tej cenie brałbym Cooler Mastera http://www.cooling.pl/cooler-master-cm-690...dukt,95681.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zapomniałem dopisać ale zdarza sie [; Musi być do 55cm wysoka ale wyższa od mojej obecnej (z 44-46cm ma moja teraz), wiec skłaniam sie do MEDIUM Towera a nie do MIDI. Moją uwagę zwróciły Chiefteci (kupowałem znajomemu, bardzo fajna :) ) i NZXT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiozo Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) chyba że już w całkiem inna strone zaczniesz sie rozgladać to moze to (dla sprostowania ona ma mozliwosc 2x wentyli 120mm tył i przód i z boku 80mm wbudowana) warta ceny design bardzo spoko zreszta ja ją mam i moge tylko w zaletach sie o niej wypowiadać!! : http://www.komputronik.pl/Obudowy/Pozostal...pelny,id,40655/ albo jak zależy ci na tym żeby była wysoka to polecam taka: http://www.komputronik.pl/Obudowy/NZXT/NZX...pelny,id,47216/ Edytowane 25 Grudnia 2007 przez rafiozo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Właśnie tego NZXT miałem na myśli. Ale jakby bezpośredni postawić Chiefteca i NZXT to który byłby "lepszy"? Czy może jeszcze coś innego? A ta pierwsza obudowa za mała jest dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaTaTaFish Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 edit czym się różnią Lian-Li Classical Series PC-7B Plus II Black i Lian-Li Special Series PC-7SE III Black poza ceną? nienawidzę robić zakupów.... zawsze wpadają mi wtedy same kłody pod nogi =/ W SE III dodali wentylacje nad zasilaczem oraz poprawili kosz na dyski w ceny zmniejszenia wibracji=wyciszenia. Jeżeli dobrze mi się wydaje SE III ma także fabrycznie dodany moduł na wentylator z boku i wentylowany panel boczny. SE III niedługo mam nadzieje do mnie dojedzie, w niej skladam kompa dla wujka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 W SE III dodali wentylacje nad zasilaczem oraz poprawili kosz na dyski w ceny zmniejszenia wibracji=wyciszenia. Jeżeli dobrze mi się wydaje SE III ma także fabrycznie dodany moduł na wentylator z boku i wentylowany panel boczny. SE III niedługo mam nadzieje do mnie dojedzie, w niej skladam kompa dla wujka :D Zgadza sie, SE III posiada kratke nad zasilaczem do odprowadzania z nad niego ciepla, 3 wentylatory 120 Cooltek - przedni, tylni i jeden boczny na alu stelazu doi chlodzenia obszaru grafiki. Obracany koszyk na dysk + gumki. Przyciski reset i power sa z plastiku. Jakby ktos chcial to moge porobic zdjecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taimons Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 byłbym bardzo wdzięczy. mam dla ciebie jeszcze małą ankietę :wink: 1. czy wpada w wibracje? niektórzy mówią że mogą z tym być problemy..... 2. głośność wentyli które są dodane 3. jakość na prawdę taka super ;> warta obecnej ceny (369)? chodzi mi o to czy jesteś z niej zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiozo Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) [Właśnie tego NZXT miałem na myśli. Ale jakby bezpośredni postawić Chiefteca i NZXT to który byłby "lepszy"? ] Szczerze to raczej kwestia gustu mowi sie ze chiefteci sa bardzo stabilne i masywne ale NZXT na jego tle żle nie wypada no i wyglad, wyglad to jest to co go stawia wg mnie na I miejscu!! ale zreszta każdy ma swój gust jednemu sie podoba jedno a innemu drugie takze tutaj to juz sam decyduj!! Edytowane 26 Grudnia 2007 przez rafiozo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Ja najpierw patrze na funkcjonalność a potem na wygląd. W NZXT nie podobają mi sie maskownice napędów (wiem, szczegół ;) ) ale nie lubie tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...