Vaernil Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Witam, wiem że ostatnio tego typu tematy się nasilają jednak ja również chciałbym prosić o odpowiedź gdyż jest to dla mnie ważne. Posiadam kompa jak w sygnaturce, kupiłem go ok. rok temu. Mam wrażenie, że komp nie wyciąga maxa mimo swej konfiguracji. Karta graficzna zdaje się nie działać na maksymalnych obrotach. Czy to jest wina procka? Tj. jest za słaby na kartę graficzną? Czy opłacałoby się zmienić na któryś Core2duo? I jeśli tak to na jaki? Moglibyście napisać mi jaki procek i mobo byście polecali do tego sprzętu? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 IMO nie opłaca Ci się wymieniać sprzętu na c2d. Chociaż to zależy ile byś musiał dołożyć. Zrób test 3D Markami to się porówna wyniki z innymi kartami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Na 2,7GHz X2 to IMO dobry procek na dzisiaj ... Wątpię w sens tej opcji z C2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) Twój X2 z 8800GTS śmigać musi aż miło :) Puki nie zmienisz grafiki na wydajniejszą nie watro zmieniać proca. A jak koniecznie chcesz coś nowego to za niedługo wejdą procki z serii K10 i może wtedy będzie warto. Ja bym narazie dołożył tylko RAMu :) Edytowane 29 Października 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaernil Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Witam, chciałem jeszcze prosić o radę. Napisaliście, że też w sumie zależy na co bym zmieniał. Czy w takim razie zmiana na Asus P5N32-E SLI oraz jakiś c2d (no właśnie, jaki?) byłaby opłacalna?EDIT. Albo na coś w stylu Core2Duo E6750 i MSI P6N SLI-F v2. (żeby to było w granicach 1000 zł). W sumie po sprzedaży (jeśli znajdą się chętni) proca i mobo wiele bym nie dopłacał. Czemu tak się uparłem na to c2d? Ciągle słyszę, że mimo wszystko c2d kręci się o niebo lepiej no i ogólnie jest wydajniejszy. Czy może dokupić 2GB ramu? Opcja ze zmianą grafy odpada. Musiałbym zmienić na GTXa albo na ULTRA co jest nierealne cenowo. Pozdrawiam. Edytowane 11 Listopada 2007 przez Vaernil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam, chciałem jeszcze prosić o radę. Napisaiście, że też w sumie zależy na co bym zmieniał. Czy w takim razie zmiana na Asus P5N32-E SLI oraz jakiś c2d (no właśnie, jaki?) byłaby opłacalna? W sumie po sprzedaży (jeśli znajdą się chętni) proca i mobo wiele bym nie dopłacał. Czemu tak się uparłem na to c2d? Ciągle słyszę, że mimo wszystko c2d kręci się o niebo lepiej no i ogólnie jest wydajniejszy. Czy może dokupić 2GB ramu? Opcja ze zmianą grafy odpada. Musiałbym zmienić na GTXa albo na ULTRA co jest nierealne cenowo. Pozdrawiam. albo zmienić na 8800gt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaernil Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Rzeczywiście, poczytałem troszkę i wychodzi na to że GT niewiele ustępuje GTXowi, nieźle! Jeśli bym zmieniał grafikę to jaką firmę brać? Również ASUSa, czy może gigabyte? Ale pytanie dot. procka i mobo dalej aktualne. Edytowane 11 Listopada 2007 przez Vaernil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Sprzęt masz niezły. Na razie bym nic nie zmieniał. Za niedługo wyjdą nowe karty, procki (Penryny i K10) i wtedy będzie przemieszanie cen. Wiele rzeczy potanieje, albo za te same pieniądze kupisz o wiele wydajniejszy sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaernil Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Może masz i rację, ale tego GT to jednak kupię o ile uda mi się sprzedać moją kartę. Po prostu jest lepszy, a cena prawie, że taka sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Ja tam bym na twoim miejscu nic nie zmieniał dobry komp, lepiej pozbierać na jakąś gruntowną modernizację w przyszłości która poza wydaniem kasy będzie miała jakiś sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Sprzedaj grafikę, kup Palit 8800GT , da się dostać za ~ 900 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaernil Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam. Sprzedałem swojego GTSa za 950 zł, teraz muszę oczekiwać na GT. I tak w międzyczasie mam pytanie. W 3dmarku06 na poprzednim sprzęcie (iprocku na 2,7 ghz) miałem wynik ~9k pkt. I z tego co pamiętam wynik procka nie był bardzo wysoki. Czy wymiana na c2d e6750 i MSI P6N SLI-F v2 poprawiłaby ten wynik w jakiś znaczny sposób? A może jakiś inny sprzęt? (byleby do 1000zł). Skoro nie mam aktualnie karty i siedzę na pożyczonej to byłby dobry moment by pozbyć się starszych gratów, ale muszę wiedzieć czy to ma sens. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Wynik poprawi się na bank - pytanie: grasz w smarki ? Mimo wszystko wymiana. Po prostu perspektywy z amd nie wyglądają IMO różowo. Tylko musi być dobrze dobrana płyta - i tu mi wiedzy brakuje - bo nigdy nie interesowałem sie SLI (uważam że to rozwiązanie ma na celu tylko i wyłącznie drenowanie mojej kieszeni [; ) .. Edytowane 23 Listopada 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Ten AMD Ci nie wystarcza? Moim zdaniem zmiana bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaernil Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) Nie bawię się w smarki, dałem wynik, tak dla porównania. Ten AMD mi nie starcza i skoro mam okazję to będę zmieniał platformę. Teraz już nie pytam się czy zmieniać tylko na co. Asus P5N32-E SLI 360 PLN MSI P6N SLI-F v2 340 PLN Foxconn P35A 336 PLN Albo jakaś inna w podobnej cenie, tylko jaka? Wydaje mi sie, że najlepiej tego Asusa bo to nForce 680i, ale to różnie bywa więc pytam. Którą z tych płyt głównych wybrać? 2. W najbliższym czasie chciałbym również dokupić 2GB RAM. Czy mam kupić dokładnie takie same jak mam czy np. lepiej byłoby wybrać Corsair XMS2? Albo jakieś inne z niższymi timingami? 3. Jak to z tymi prockami jest, brać E6750? Ja rozumiem, że E2160 czy coś pochodnego można nieźle podkręcić, ale przecież e6750 też podkręcić się da. Pozdrawiam Edytowane 26 Listopada 2007 przez Vaernil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Z tych płyt co podałeś to Foxconn. Sprzedaj te gejle i kup corsairy, ocz, kingstony, goodramy, adaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaCuCh Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Imo nie opłaca się inwestować w nForce 680i, z podanej trójki weź Foxconna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...