Gość CBZ Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Proste pytanie, prosta odpowiedz... Czy ktos z forumowiczow zajmuje sie tworzeniem bitow ? Jesli tak prosze o kontakt via PM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Ostatnio stworzyłem plik o rozmiarze 1KB, to jest 1024 Bajty czyli 8192 bity. Można powiedzieć, że pośrednio zajmuję się tworzeniem bitów. A o co konkretnie chodzi? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Beat, bit - podkład muzyczny najczęściej spotykany wśród utworów rapowych. Podstawowe tempo to około 95 bpm. Podstawową częścią beatu jest perkusja. W Polsce często zapisuje się wyraz beat fonetycznie, tj. bit. Poza perkusją ważnymi elementami beatu jest również linia basu i linia melodyczna (zazwyczaj samplowana poprzez sampling). W dzisiejszych czasach wyróżnia się wiele stylów producentów np. Newschool (The Neptunes), Crunk (Lil Jon) jak i funkowe podkłady w tym mniej popularny dzis G-Funk (Dr. Dre, Warren G, Daz Dillinger). Do najpopularniejszych producentów bitów zalicza się Timbaland'a, Dr. Dre, Kanye West'a The Neptunes, The Beatnuts, Dj Premier'a, RZA, Pete Rock, DJ Quik a w Polsce: DJ 600V, Emade, Praktik, Noon, White House (Magiera & L.A.), Waco, O$ka, IGS, DJ Haem, Kixnare, Kociołek, Ajron , Szogun , Matheo, O.S.T.R., Tabb, Dj Deszczu strugi, Dj Decks ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 [joke mode] ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Domyslilem sie ;) Ja tez zartowalem :) Na chwile obecna tylko meeron cos tworzy, moze z czasem ktos jeszcze dolaczy do zaszczytnego grona prodecentow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 CBZ: Ty tworzysz? Czy tak tylko z ciekawości założyłeś temat? Posłuchał bym chętnie jeśli coś zrobiłeś. Może dorównujesz Matheo ;) Ja osobiście nie bawię się w to bo nie mam na czym. Miałem swego czasu ochotę kupić sobie klawiaturę midi i coś wypocić, ale jakoś tak poszło w zapomnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) Ja zajmuje sie liryczna strona mocy ;) Dzieki za zainteresowanie tematem :) Matheo to spoko gosc, polecil mi zakup mikrofonu Behringer B-5 i przedwzmacniacza Behringer Shark DSP-110. [Nie znam go osobiscie, za to moj najlepszy ziom pracuje w 4fun.tv, gdzie WJ ma studio ;)] Znudzilo mi sie nawijanie do komercyjnych bitow, po prostu nie mam juz weny pisac w kolko do uzywanych podkladow. Poszukuje kogos, kto podzieli sie swoimi bitami, zeby byc moze nawiazac nawet jakas mala wspolprace, lub tez projekt. Nie ukrywam, ze do tej pory korzystalem raczej z mizernego sprzetu i efekty na nim uzyskiwane nie byly zadowalajace. Teraz czekam tylko na muzyke, a reszta sama sie potoczy ;) Edytowane 29 Października 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...