lordmichu Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Witam Mam kompa jak w opisie. Świeżo złożony (sobota). System młodziutki. W sobotę i niedzielę było wszystko ok. Dziś zaczęły się cuda. Otóż komputer się uruchamia. Ładuje się system. Wyświetla się ekran "zapraszamy" po czym pojawia się kolor tła pulpitu i... komp się resetuje. Wszystko zaczyna się od nowa. System się ładuje i znowu to samo. Potrafi tak kilka razy pod rząd. Nic nie podkręcałem. Temperatury są niskie. O co tu chodzi? Co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Uruchom system w trybie awaryjnym po czym uruchom ponownie w zwykłym trybie- czasami pomaga. Komputer z internetem? Antywirus zainstalowany i aktualny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordmichu Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Antywirus aktualny. System zaktualizowany. To się działo jak komp był odpięty od lanu. Przerzuciłem dźwiękówkę do innego gniazda i ilość resetów się diametralnie zmniejszyła, ale zdarzają się nadal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golarz 004 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Spróbuj w trybie awaryjnym sprawdzić w menedzeze urządzen czy nie ma konfliktów sprzetowych. Jak tam jest wszystko ok to zalecałbym przeinstalować sterowniki do grafiki i dźwięku. Jesli to nie pomoze to całkiem odepnij dźwiekówke i zobacz jak sie wtedy będzie komp zachowywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Mi się wydaje, że to niestabilność. Sprawdź pamięci memtestem. Jesteś pewien, że napięcia na procesorze i pamięciach, timingi pamięci i częstotliwość procesora jest ustawiona poprawnie? Jeżeli tak to możliwe, że pamięci gryzą się z płytą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...