f3nikz Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) Mam takie pytanie.. Czy to jest bezpieczne jak dysk leży w zatoczce 5.25 nie przykręcony do obudowy na tej folii bąbelkowej ?? 2 zaślepki z przodu są ściągnięte by była jakaś wentylacja. Przede wszystkim nie chce by podczas snu coś się stało niedobrego w moim kompie.. ;p Folia bąbelkowa zostanie wkrótce zastąpiona tą pianką co zwykle dają w pudełku z płytami głównymi by zabezpieczyć ją przed uszkodzeniami... Update: jak tak zrobiłem to temp dysku wzrosła z 37 do 44... ;// nie wiem jaka jest odpowiednia dla dysku dlatego proszę o waszą radę Edytowane 29 Października 2007 przez f3nikz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 dysk rzadko pracuje w długim obciążeniu ale sprawdził bym max po jakiejś defragmentacji ;] folia okej ale musisz zadbać o to żeby powietrze ze spodu dysku też miało gdzie uciec, nie chcesz raczej usmażyć elektroniki,, optymalnie powieś dysk na gumkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Ja mam dysk obłożony gąbką akustyczną , jest tylko mała dziura na dole obudowy gdzie jest zasysane powietrze na dysk, dysk jest niesłyszalny, temperatura w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...