DiJo Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) cześć Dzisiaj padł mi ipod shuffle. Po włączeniu miga na przemian pomarańczowa i zielona dioda. Próbowałem sformatować partycje, stworzyć nową tablice partycji ale nie da sie (/dev/sda ma rozmiar 0 i nie da sie do tego pliku zapisać). lsusb pokazuje, że to jest apple ipod - czyli coś tam działa ;) Pod windowsami po wpięciu pokazuje sie ikonka dysku. Próbowałem użyć ipod reset utitly i ipod updater, ale pisze, że "nie można zamontować ipoda". Da się z nim jeszcze coś zrobić? Czy zacząć zbierać na nowe mp3? Do tej pory działał dobrze, nie upadł nigdzie ani nie był zalany :| Edytowane 29 Października 2007 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 A masz możliwość odesłania go na gwarancji? Często spotykałem się za granicą z przypadkami "freezów" iPod'ów i w zasadzie pomagało tylko wysłanie do serwisu... ewentualnie niektórzy swoje otwierali i jakimś cudem ruszały z koksem dalej. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 niestety nie mam gwarancji :( Orientjesz się ile może kosztować naprawa go? I czy u apple'a sie płaci za samo zapytanie "co sie zepsuło?". Afaik niektórzy producenci komórek życzą sobie za to dość sporo kasy, nawet jak sie nie chce naprawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...