Karas Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 A czy ten smart doctor nie dziala tylko z asusami?? Karas juz kiedys szukalem tego badziewia,ale nigdzie nie moglem znalesc,odsyalalem grafe na gware i polowe tego bialego ustrojstwa wywalilem,wiec pozniej musialem podzielic to na mniejsze kawalki :) i dac z powrotem na pamieci,ale wszystko spoko,nikt nic nie mowil,karte wymienili bez problemu :) Czy ktos z posiadaczy tej karty ma X38,pytam,bo u mnie tylko 169.28 i wzwyz dzialaja,a reszta nie ma szans na zainstalowanie,bo instalator twierdzi,ze nie moze znalesc sterownikow,ktore by banglaly z tym sprzetem-hmm...szkoda,bo 169.04 byly kozackie :( Nie dzialaja, bo pierwszymi sterami ktore obslugiwaly naszego GTSa to 169.21 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drt Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 71proste przecierz wszystkie GTS to referencyjne karty nVidii. Różnią się tylko taktami i naklejką na chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 (edytowane) hmm no nie zgodze sie do konca z Toba,bo nie roznia sie tylo naklejka i chlodzeniem,przeciez sa firmy ktore oszczedzaja na komponentach to ,ze pcb jest takie samo jeszcze nic nie znaczy,karty roznia sie jakoscia i nie powiesz mi ze to to samo :rolleyes: Edytowane 21 Lutego 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 hmm no nie zgodze sie do konca z Toba,bo nie roznia sie tylo naklejka i chlodzeniem,przeciez sa firmy ktore oszczedzaja na komponentach to ,ze pcb jest takie samo jeszcze nic nie znaczy,karty roznia sie jakoscia i nie powiesz mi ze to to samo :rolleyes:Możesz podać przykłady takich kart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assarhadon Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 71proste przecierz wszystkie GTS to referencyjne karty nVidii. Różnią się tylko taktami i naklejką na chłodzeniu. no i jeszcze [ciach!]łami dodawanymi aby zachęcić do kupna np. gry :-P hmm no nie zgodze sie do konca z Toba,bo nie roznia sie tylo naklejka i chlodzeniem,przeciez sa firmy ktore oszczedzaja na komponentach to ,ze pcb jest takie samo jeszcze nic nie znaczy,karty roznia sie jakoscia i nie powiesz mi ze to to samo :rolleyes: Nie zrozumiałeś chyba sensu powyższej odpowiedzi. Wszystkie high endowe grafiki (można przyjąc że kosztujące ~1000+) są produkowane przez fabryki desygnowane przez NVIDIA, a następnie rozsyłane do "producentów", ci zmieiniają biosy, naklejają własne naklejki na radiatory (ewentualnie zmieniają chłodzenie na inne), pakują we własne pudełka, dodają kabeli i inny marketingowy stuff i sprzedają jako własne. Z tej też przyczyny nie może być mowy o zastoswniu gorszych komponentów, chyba żeby powielać niesprawdzoną teorią, iż są producenci (rynki zbytu), otrzymujący karty które wypadły lepiej w testach po produkcji, gdyż mają lepsze kontrakty/układy i ci co otrzymują gorsze. Osobiście uważam ją za podbną do tych z ArchiwumX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drt Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) 71proste masz racje różne firmy stosują różne komponenty np. różne kości pamięci. Ale kluczowe elementy jak rdzeń karty pozostają te same. 8800 GTS rev.2 nie różnią się miedzy sobą praktycznie niczym, nie tak jak karty z rodziny 7600 gdzie każda konstrukcja miała tylko wspólny rdzeń a pcb, sekcja zasilania, czy pamięci były różne nawet u jednego producenta jak palit czy galaxy. Więc myśle że nawet jeżeli karty są gorszej jakości to różnią się tylko pamięciami i kondensatorami czego Smart Doctor raczej nie rozróżni. Jeżeli posiadają różne napięcia dla poszczególnych komponentów to też nie jest chyba żaden problem. Bo napięci można zmienić i program bedzie wykrywał ciągle tą samą karte. Poza tym pamiętam jak konkurencyjny servis testował 8800GT. Wtedy nie wykrywała go Riva i karty podkręcali softem dołączonym do karty od MSI i wszystko działało jak nalezy. Edytowane 22 Lutego 2008 przez drt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) Chociazby dla pamieci warto wczesniej przeprowadzic wywiad przed kupnem,od sibie dodam,ze mam nie wiem juz ,ktora z kolei highendowa karte Evga i za kazdym razem pamieci kreca sie beznadziejnie(w porownaniu do np:gigabyte czy xfx-ogolnie mowie) nawet po modzie olowkowym a rdzen z kolei lata bardzo przyzwoicie,skoro wszystkie karty sa takie same,to czemu w niektorych piszcza cewki itd..i to sie tyczy konkretnych firm-dobra nie zaczynajmy rozmowy oki,ja po prostu nie zgadzam sie z tym i tyle-jedynie co moge przyznacz,ze 50% to Asus :) Edytowane 23 Lutego 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Do czego służy ta zworka? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Zwierałem ją na 8800 GT i nie widziałem żeby coś się działo, więc też mnie ciekawi do czego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Ciekawe czemu znajduję się sekcji zasilania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Witam was mam do was krótkie pytanie czy sailencer wejdzie na gts-a bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 na GT tak, na nowego GTSa podobno nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 moze to ktos podwierdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VR6 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) a co sądzicie o tej karcioszce? GeForce 8800 GTS Gainward 1024MB TV & 2x DVI (PCI-E) GoesLikeHell strona producenta Komputronik wyniki w testach raczej bez rewelacji: http://it-review.net/index.php?option=com_...7&Itemid=91 Edytowane 28 Lutego 2008 przez VR6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Jakie temperatury macie na tym chłodzeniu w spoczynku i w stresie thermalright_hr_03_gt oczywiście po oc Edytowane 28 Lutego 2008 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Z cene tego GTS-a to wyrwie 3870 X2, z ew. niewielką dopłatą, więc wybbór chyba oczywisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Jakie macie pamięci na swoich GTSach? Ja mam Quimoda, czy to znaczy że lepiej ich nie puszczać powyżej 1000MHz? Na GT były z nimi problemy. Jak się sprawa ma na GTS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Jak wam różne programy pokazują tempy. Ściągnąłem najnowszy GPU-Z i się zamyśliłem. Z tego co porównywałem sobie kiedyś, to everest mi pokazywał jak inne progamy (riva/asus smart doctor), a tu takie coś: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajaczek Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 MariuszDW@ a jakie maz chlodzenie na grafie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Referencyjne ofc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Bliss 8800 GTS 512MB TV DD http://www.allegro.pl/item318150414_gainwa...b_nowa_gra.html Jak panowie myślicie, opłaca się? Czy któryś z szanownych posiadaczy gts'ów ma ten model? w tej cenie to prawie jak 8800gt ,a moze to jakas padaka z piszczacymi cewkami, słabym coolingiem i mizernym OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 kazdy GTS jest praktycznie taki sam, nie chce zniechecac ale ja martwilbym sie o sprzedawce... ma niby 2 sztuki w niskiej cenie, nie dal prawdziwych fotek, malo komentarzy, wiek (po nicku mozna wnioskowac, ale niekoniecznie...) 13 lat, do tego smieszna nazwa miejscowosci:PPP jesli sprzedawca jest ok to mozna brac =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Dzięki. Poszukalem innego spzredawcęi jest 140 pozytywow z dużej miejscowosci ma wiecej niz 13 lat, są ładne zdjęcia i jest tansza:) http://www.allegro.pl/item318170063_hit_ga...512mb_ddr3.html Edytowane 1 Marca 2008 przez Tubal Kain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Na jakich sterownikach lecicie? Na zwykłych ForceWare czy korzystacie z jakiś modowanych np. XTreme-G... są jakieś różnice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskimos Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Jeśli chodzi o temperatury, to mi gpu-z 0.1.7 pokazuje temperature na rdzeniu o 8st.C niższą niż everest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VR6 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 No i stałem się posiadaczem 8800gts MSI OC. Co ciekawe karta na fabrycznych ustaiwniach nie przechodzi 3dmarka06 i wywala błędy w grach. Do stabilnej pracy na fabrycznych taktowaniach musiałem zwiększyć obroty chłodzenia. Coś MSI w kulki leci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr16 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Ja właśnie zakupiłęm 8800gts 512Mb mam nadzieję, że to ta "nowa" wersja ze standartowymi zegarami 700MHz. Jakie modowane stery pod XP proponujecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 No i stałem się posiadaczem 8800gts MSI OC. Co ciekawe karta na fabrycznych ustaiwniach nie przechodzi 3dmarka06 i wywala błędy w grach. Do stabilnej pracy na fabrycznych taktowaniach musiałem zwiększyć obroty chłodzenia. Coś MSI w kulki leci.... A w jaki sposob sie wywala?? Czerwone lub zielone artefakty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 To juz kolejny potwierdzający przypadek,że MSI schodzi/zeszło na psy. Wcześniej już ja i kilku innych narzekali na 8800gt od MSI. Tak samo grafa nie przechodzi kilku testów na domyślnym taktowaniu,a o oc można zapomnieć, a jeśli już to wydajność wcale się nie zwiększa pomimo wyższych taktów. Żal.pl pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 To nie jest wina producentow tylko pamieci Qimondy. Wczoraj czytalem ile to userow posiadajacych 8800GT ma problemy z wywalaniem sie gier polaczonymi z czerwonymi lub zielonymi artefaktami. Niestety mam to samo czasami. Dzis testowalem Assassins Creed i przy pamieciach na 2000 mialem zwieche i czerwone artefakty po 5min grania. Obnizylem pamieci na 1900 i gralem 45 min i nic. Tutaj sa inni co maja problemy i nawet sa ladne zdjatka jak to wyglada... http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=55156 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...