Kozakov Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Hihi a moja leci jak narazie 800/2000/memki nie ruszane. I przy niesłyszalnych (bo dysk zagłusza) obrotach na 40% temp w stresie nie przekracza 70*C :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Mam problem ze swoim GTS-em. Otóż czy to na podkręconych ustawieniach, czy na stockowych podczas grania następuje zwis na około ~30 sek po czym gra się odwiesza i jedzie dalej... po kilku minutach znowu tak samo itd... Po wyjściu do pulpitu z traya wyskakuje dymek tyle razy ile nastąpił zwis z komunikatem Sterownik graficzny przestał działać lecz odzyskał sprawność Dodam że ustawienia zegarów podczas zwisów nie ulegają zmianie. Co się dzieje :?: Sterowniki 169.25 Vista 32-bit POMOCY bo już nie moge :( Sprobuj podbic volty ramu (ram w kompie, nie na grafie), u mnie podbicie z 2.05 na 2.10 wyeliminowalo problem ktory opisywalem pare postow temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) Znajomy kupił G92 8800GTS EVGA na czarnym PCB Widziałeś czy tylko mówił? Z tego co wiem nie ma 8800GTSa na G92 na innym PCB niż zielone. Byłoby bardzo miło, ale cos nie chce mi się wierzyć. Nawet Black Pearl jest zielona. Edytowane 26 Marca 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) Sprobuj podbic volty ramu (ram w kompie, nie na grafie), u mnie podbicie z 2.05 na 2.10 wyeliminowalo problem ktory opisywalem pare postow temu.Mam 2,3v na codzień. Więcej już nie łyka... Instalowałem forceware 170.?? z guru3d i dalej to samo. Chyba poleci format c dzisiaj :-| bo nawet w crysisie zaczęło ścinać Edytowane 26 Marca 2008 przez Kozakov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VR6 Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Mam 2,3v na codzień. Więcej już nie łyka... Instalowałem forceware 170.?? z guru3d i dalej to samo. Chyba poleci format c dzisiaj :-| bo nawet w crysisie zaczęło ścinać Daj znać, czy pomoglo, tez borykam sie z tym problemem, gdzies czytalem ze nalezy wywalic jakies pliki ale nie wiem czy to pomoglo bo nie mam ostatnio czasu na granie... PS. Czy ktos orientuje kiedy pojawi sie w sprzedazy druga reewizja S1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Jednak na format dzisiaj nie miałem czasu... jutro zrobie, a jak nie pomoze to wracam w łaski XP... Co do S1 rev. 2 to w maju ponoć dopiero - wg ZenFist'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 w pon. lutuje rezystor na kartę ,ma ktos może dokladny model mam 500k ohm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 model czego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 tego rezystora ,to jest 500k ohm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) tego rezystora ,to jest 500k ohm ?kup potencjometr 1Kilo Ohm (sklep z czesciami elektronicznymi) bedziesz miał regulację od zera do 1 kilo , u mnie do 1,3VGPU wystarcza jakieś 650Ohm ale to juz indywidualnna sprawa pozwolę sobie wkleić: http://shackit.pl/forum/index.php?topic=339.msg9215#msg9215 mówiłeś że słabo u Ciebie z lutowaniem mały obrazek pogladowy z użyciem lutownicy pistoletoweJ: zarób przewód (cyną+pasta lub kalafonią) i rozgrzewaj przewodzik (nie dotykaj grotem do PCB )grot jest deko za duży a takim sposobe można lutować naprawdę drobne sprawy bez strachu powodzenia :wink: Edytowane 27 Marca 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 ten vgpu ołowkiem działa ,gdzie to jest dokładnie na karcie a ten 500 nie wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) ten vgpu ołowkiem działa ,gdzie to jest dokładnie na karcie a ten 500 nie wystarczy?nieee musisz mieć zakres działania , wtedy można dobrać odpowiednio VGPU , koniecznie qp jakiś tani miernik cyfrowy (bez tego można se ustawic ale na pałkę ) :lol2: Edytowane 27 Marca 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 miernik mam ale ,nie wiem czy styknie ten 500k ohm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 nie 500 kilo tylko 1K Ohm <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) muszę kupić 1K Ohm inny nie pasi ,wlutować i coś trza mierzyć ? nie robiłem nigdy vmoda więc laikiem jestem totalnym takie coś http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=333111595 Edytowane 27 Marca 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) bardzo dobry ten potek co do pomiarów: trzeba mierzyć, możesz podczas pracy karty, dawkuj małymi kroczkami VGPU pomiaru dokonujesz dotykając "czujnikiem-końcówką pomiarową" do masy "GROUND" a drugą do vGPU-read link z obrazkiem tu: http://shackit.pl/forum/index.php?topic=339.msg9215#msg9215 Edytowane 27 Marca 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 nie 500 kilo tylko 1K Ohm <_<Nie K tylko k :mrgreen: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 ok ,panowie czyli ten z alledrogo jest ok? ,wlutuje go i skręcam go do konca w lewo ,a potem stopniowo w prawo i ponosi się vgpu? kup potencjometr 1Kilo Ohm (sklep z czesciami elektronicznymi) bedziesz miał regulację od zera do 1 kilo , u mnie do 1,3VGPU wystarcza jakieś 650Ohm ale to juz indywidualnna sprawa pozwolę sobie wkleić: http://shackit.pl/forum/index.php?topic=339.msg9215#msg9215 mówiłeś że słabo u Ciebie z lutowaniem mały obrazek pogladowy z użyciem lutownicy pistoletoweJ: zarób przewód (cyną+pasta lub kalafonią) i rozgrzewaj przewodzik (nie dotykaj grotem do PCB )grot jest deko za duży a takim sposobe można lutować naprawdę drobne sprawy bez strachu powodzenia :wink: czyli żeby cyna splynęłna na pcb z przewodu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Nie K tylko k :mrgreen: pzdr :rolleyes: fuckt no gdzie tam cyna jak spłynie to dopiero sobie narobisz miodu potrenuj najpierw na czyms a z czasem dojdziesz do wprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 pokryc cyną i rozgrzać przewód żeby lekko się zgrzalo z pcb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) 750/1875/2100 Rdzeń na 800 zaliczył zwieche, jeszcze się pobawie, ale i tak wynik zadowalający jak na taki cpu. Edytowane 27 Marca 2008 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) Tak patrzę na ten wynik i dochodzę do wniosku, że w pierwszych dwóch testach procek dusi grafę i to konkretnie :? Wynik za sm2.0 powinien być wyższy niż w sm3.0, a u Ciebie jest odwrotnie :wink: U mnie coś takiego http://service.futuremark.com/compare?3dm06=5918840 przy procku 3,2GHz i grafie 730/1782/972 czyli widać, że pomimo niższego CPU wynik w sm2.0 w normie. Może pokombinuj, bo wynik "anomalny" :) pzdr EDIT @Harry sorka dawno z tego nie korzystałem :oops: Edytowane 28 Marca 2008 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 nie widze wyniku - nie mam loginu w ORB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 pokryc cyną i rozgrzać przewód żeby lekko się zgrzalo z pcb ?tak, dokładnie zgrzało z punktem pokazanym wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 dzięki Panowie i jeszcze jedno po wlutowaniu skręcić do końca w lewo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 dzięki Panowie i jeszcze jedno po wlutowaniu skręcić do końca w lewo ?w lewo lub w prawo zależy jak podłączysz sposobów podłączenia hmmmm jest ze 4-ry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Tak patrzę na ten wynik i dochodzę do wniosku, że w pierwszych dwóch testach procek dusi grafę i to konkretnie :? Wynik za sm2.0 powinien być wyższy niż w sm3.0, a u Ciebie jest odwrotnie :wink: U mnie coś takiego http://service.futuremark.com/results/show...p;resultType=14 przy procku 3,2GHz i grafie 730/1782/972 czyli widać, że pomimo niższego CPU wynik w sm2.0 w normie. Może pokombinuj, bo wynik "anomalny" :) pzdr u mnie wynik sm2.0 jest nizszy niz sm3.0 , 9000 vs 9300 ,przy procku @ 4.5ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 w lewo lub w prawo zależy jak podłączysz sposobów podłączenia hmmmm jest ze 4-ry środkowy pin to masa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Tak patrzę na ten wynik i dochodzę do wniosku, że w pierwszych dwóch testach procek dusi grafę i to konkretnie :? Wynik za sm2.0 powinien być wyższy niż w sm3.0, a u Ciebie jest odwrotnie :wink: U mnie coś takiego http://service.futuremark.com/results/show...p;resultType=14 przy procku 3,2GHz i grafie 730/1782/972 czyli widać, że pomimo niższego CPU wynik w sm2.0 w normie. Może pokombinuj, bo wynik "anomalny" :) pzdr u mnie wynik sm2.0 jest nizszy niz sm3.0 , 9000 vs 9300 ,przy procku @ 4.5ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) Tak patrzę na ten wynik i dochodzę do wniosku, że w pierwszych dwóch testach procek dusi grafę i to konkretnie :? Wynik za sm2.0 powinien być wyższy niż w sm3.0, a u Ciebie jest odwrotnie :wink: U mnie coś takiego http://service.futuremark.com/results/show...p;resultType=14 przy procku 3,2GHz i grafie 730/1782/972 czyli widać, że pomimo niższego CPU wynik w sm2.0 w normie. Może pokombinuj, bo wynik "anomalny" :) pzdr nie widze wyniku - nie mam loginu w ORB Druga sprawa to na jakim procku? e2160 nie ma wirtualizacji intelowskiej, która ma wpływ na wydajnośc, więc jeśli masz pełnego c2d to normalne jest to że masz więcej pkt. na zegarze 3.2. Dlaczego nie działa mi gpu-z? - to samo miałem z 7900gs. Edytowane 28 Marca 2008 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...