exarkun Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Na allegro sparkle 8800gt za 899zl ,w tej cenie chyba wybralbym gt zamiast 8800gts 512 ktory juz do mnie jedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 kazdy kupuje co mu sie podoba . Jezeli dla ciebie 100 zl to duzo to masz problem . Sam wymienilem 2x8800gt na 2x8800gts . bylo kupic akcje zntklapy na ceto to tez bys takie karty mial :) nie mowiac juz ze ludzie pracuja i dobrze zarabiaja. widzę że kolega ładnie przyciął na łapkach :D , a do tego końca wzrostów nie widać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 ciekawe czy problem taktowania pamięci 2GHz+ o którym była mowa w topicu o GT dotyczy również GTSów ..i czy wogóle jest rzeczywisty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 No u mnie po bojach niestety nie tak rozowo jak u kolegow. Rdzen na 750 po dluzszym graniu w Crysis nie wytrzymuje i chyba 740 bedzie dopiero stabilne. Pamieci 2140 ...ale stabilne jak na razie. I testuje dosc dlugo a nie odpale na 5min. Kurcze Asus wypuszczajac dwie karty na raz przebral te lepsze sztuki i stad wersja zwykla i TOP... Ehhh ale coz i tak z wydajnosci jestem zadowolony. 14k w marku 06 to nie tak zle ;) Podkreci sie proca jeszcze troche dla testow i samozadowolenia i 15k moze peknie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Karas koledzy zapuszczą 3Desmarka i uznają ze to stabilne żart ;) powinni dopisywać max. zegary na testy ale po co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Przejście 3DMarka nawet kilka razy pod rząd nie jest oznaką stabilności, trzeba się dobrze przypatrywać czy nie ma artefaktów, dlatego pisałem o ATITool i jego skanerze artefaktów, on wyłapuje to czego my normalnie nie widzimy. Ewentualnie skomplikowana graficznie gra taka jak Crisis może zweryfikować czy OC jest OK, ale nie daje to pewności czy nie przeoczymy jakiegoś małego artefaktu... to że się nie wiesza to jeszcze nie wszystko :) Dlatego ciekaw jestem czy AtiTool działa poprawnie z kartami serii 8800GT i nowym GTSem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 ostatni ati tool (0,27 b2) działa, tzn wykrywanie zegarow raczej nie, ale sprawdzanie artow - tak. Faktem jest, że przejscie 3dmarka szczególnie 06 to pryszcz, już 03 i 01 są bardziej wrażliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 0.25 beta 10 dziala wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ogarnia ktos do czego jest kabel "hdtv" ktory daja w zestawie i czy da sie za jego pomoca podlaczyc sygnal z n'ki do kompa? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) GPU 880MHz/Shader 2200MHz :) CYTAT(T M) 1.36V idle - 1.458V max load - Stock Air http://img.photobucket.com/albums/v310/T_M/182933D06.jpg -------------------------------------------------------------------------------- A jak on osiagnol takie napiecie? standart to zdaje sie 1,18~1,21V EDIT: Dzisiaj dolaczylem do posiadaczy gts-a:) gt mi nie przysli wiec sie wkurzylem i mam gtsa od asusa jednak spodziewalem sie lepszego oc po tej karcie:( wstepnie przy wgapianiu sie w atitoola i jego skan na artefakty uzyskalem 650/1940@780/2180 na poprzedniej karcie czyli starym gtsie mialem 500/1600@660/2120 wiec wydaje mi sie ze to dosyc kiepski wynik:( no chyba ze poprzednicy z duzym oc robili tylko marki a nie atitoola albo poprostu asusy sa kiepskie do oc albo najbardziej prawdopodbne ze te wysokie oc to szczesci i super sztuki patrzac po tescie na frazpc gdzie uzysklai zarowno na msi jak i zotacu max 804/1053 Edytowane 14 Grudnia 2007 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) A jak on osiagnĄl takie napiecie? standarD to zdaje sie 1,18~1,21V http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=168788 Edytowane 14 Grudnia 2007 przez RaKLeZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 No dotarła karta do mnie ZOTAC :D , teraz tylko czekam na koniec pracy :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) Kurier przed chwilą przyniósł Asusa. Pierwszy GF od lat. Poczekam aż się ogrzeje i się zapoznam z tym wynalazkiem :D Drogo i ubogo. Pudło Asusa jak zwykle ogromne. Mam nadzieję, że wydajność zrekompensuje brak bonusów. Edytowane 14 Grudnia 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Sciagal ktos radiator referencyjny z tej karty i wymienial paste?? Jestem ciekawy czy warto?? BTW to wczoraj testowalem podkrecanie i wyszlo ze w CRYSIS rdzen jest stabilny na 760. Pamieci mi krzacza po kilku minutach grania na 2140 i trzeba z nimi jeszcze zjechac... dziwne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 warto 5 *C mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) Ogarnia ktos do czego jest kabel "hdtv" ktory daja w zestawie i czy da sie za jego pomoca podlaczyc sygnal z n'ki do kompa? :> grafa ma tvout - jak sama nazwa wskazuje do wyjscia sygnalu nie podlaczysz. mozesz sobie conajwyzej wyswietlic obraz z kompa na tv, a jak masz lepszy tv to uzyc componenta i uzyskac np 720p. Edytowane 14 Grudnia 2007 przez cienislaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 No pierwsze testy bez OC Na dzień dzisiejszy nie ma co podkręcać mi starczy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) Czy to możliwe takie niskie temperatury na powietrzu? Asus Smart Doctor i Everest pokazują mi w idle 43st. Po ok 45 min grania w UT3 miałem 47 stopni. Po pół gdziny NFS: prostreet - 53stopnie. Wydaje mi się, że w sterownikach Nvidii był wskaźnik temperatury, a nie mogę znaleźć. Ten 0.25 beta 10 też nie pokazuje mi temperatur i zegarów (Vista32bit). Po zainstalowaniu SmartDoctor, karta zaczęła być słyszalna. Okazało się, że programik ustawił wentyl na manual 60%. Przełączyłem na auto i przycichło, ale i tak mi się wydaje, że ździebko głośniej chodzi. No i na pulpicie pokazuje mi zegary 3D. Nie wiem, czy kłamie, czy ustawia na sztywno. Jakim programem można monitorować tą kartę pod Vistą? edit Odinstalowałem ten program Asusa i mam teraz 53 st w idle. A teraz po godzinie UT3 58st. Wentyl w ogóle nie przyśpiesza. Edytowane 14 Grudnia 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Do mnie tez wlasnie przyszedł Zotac z komsadu, wyniki postne jutro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tanhauser Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Do mnie tez wlasnie przyszedł Zotac z komsadu, wyniki postne jutro ;)Ja właśnie przywiozłem XFX-a. Miałem do wyboru Asusa, ale wybrałem XFX-a, ze względu na pełną wersję Company of Heroes i lepszą cenę. W pudełku nie było za to prześciówki z molexu na 6-pin. Na szczęście posiadam takową. :) Więcej o karcie w niedzielę wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 wie ktos jak odpalic riva tuner na GTS 512 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Z tego co mi wiadomo nie odpalisz bo nie wspiera - spróbuj Ntune Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 wie ktos jak odpalic riva tuner na GTS 512 ???bedzie updejt Rivy poczekaj:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Nie trzeba czekać :wink: http://forum.guru3d.com/showthread.php?t=246531 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ha! U mnie dziala. Przegladalem ten watek dwa dni temu i myslalem, ze to jednak nie dziala, a tu prosze niespodzianka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ha! U mnie dziala. Przegladalem ten watek dwa dni temu i myslalem, ze to jednak nie dziala, a tu prosze niespodzianka ;) I mozna podkrecac same shadery?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Nie trzeba czekać :wink: http://forum.guru3d.com/showthread.php?t=246531 wsio gra -dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) szybka pilka - jak ktos chce aquagraFX 8800GTS Plexiglas ( http://www.aquatuning.de/popup_image.php?p...955&imgID=0 ) albo cos z produktow firmy Aquacomputer prosze pisac na pw/gg. cena 300zl z wysylka poczta / odbiorem w poznaniu w przyszlym tyg Edytowane 15 Grudnia 2007 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 ja biore -odezwę sie wiem,że pasuje na GTs-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 wiem marcinie - twoj juz mam zapakowany do samochodu (razem z kilkoma innymi zamowieniami) wracajac do tematu - niewiem czy czytaliscie : http://www.tweaktown.com/articles/1246/1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...