VR6 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) A w jaki sposob sie wywala?? Czerwone lub zielone artefakty?? nie, poprostu na ekranie nagle pojawia sie komunikat o błedzie i zamknieciu programu. Po zwiekszeniu obrotow wentyla jest ok ale trudno z dalszym OC.... W Colinie DIRT po dluzszej chwili grania następuje chwilowa zwiecha, pojawia się czarny ekran i po chwili gra rusza dalej (auto zazwyczaj znajduje juz sie poza trasa :/). Komunikat w podglądzie zdarzeń: "Sterownik ekranu nvlddmkm przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność." Co może być przyczyna, czy karta jest uszkodzona? Edytowane 5 Marca 2008 przez VR6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) To nie jest wina producentow tylko pamieci Qimondy. Wczoraj czytalem ile to userow posiadajacych 8800GT ma problemy z wywalaniem sie gier polaczonymi z czerwonymi lub zielonymi artefaktami. Niestety mam to samo czasami. Dzis testowalem Assassins Creed i przy pamieciach na 2000 mialem zwieche i czerwone artefakty po 5min grania. Obnizylem pamieci na 1900 i gralem 45 min i nic. Tutaj sa inni co maja problemy i nawet sa ladne zdjatka jak to wyglada... http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=55156 no nie wiem, stałe ustawienia to : 3DMark06 to 16881pkt. update: oczywiście po vmodach i na wodzie.. :-) i to na Qimonda HYB18H512321BF-10 Z gIGABYTE 8800GTS 512MB Edytowane 6 Marca 2008 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Ale to tylko na czesci kart sie dzieje.(bardzo malej) Nie wiem moze Qimonda wypuscila na rynek partie pamieci, ktora nie powinna przejsc kontroli jakosci, poniewaz nie pracuje stabilnie z czestotliwosciami >1900MHz. Jakby wszyscy mieli z nimi problemy to by raczej niezly szum byl w necie jak to bylo za czasow padajacych 7900GT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 GeForce 8800GTS za nieco ponad 700zł: http://www.agito.pl/product/327504?bid=40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Już zmienili, zamówiłem za 727, ciekawe czy to przejdzie. Edytowane 10 Marca 2008 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 I jak,przeszło ? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 I jak,przeszło ? :lol2: Założę się, że nie poszło. Znajomy zamówił 10 szt. i odpowiedź przyszła - "sorry manitu ale niestety to tylko pomyłka i nie możemy zrealizować zamówienia" Ja właśnie wczoraj zakupiłem swoją grafikę - GTS Gigabyta, podkręca się na - 810/2000/2000 (pamięci nie podkręcałem jeszcze). Marki przechodzi z tym taktowaniem ale testowanie przy oc powyżej 790Hz na rdzeniu powoduje występowanie pixeli W Atitool - przy jakich częstotliwościach wysypują wam się w Atitoolu piksele?? Wszystko było by super gdyby nie to że kart popiskuje - Atitool, ładowanie 3dmarka. W grze CoD4 w max rozdzialce full detale nic takiego nie występuje. I tu pytanie wymieniać ją czy dać sobie spokój? Bo bodajże do 10 dni można zwrócić towar i wymienić bez zadawania zbędnych pytań itp. na inny(oświećcie mnie jeśli się mylę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Chyba wszystkie Gigabyte GTS popiskują w Atitool, w takt krecenia sześcianu... i chyba tylko wtedy podkręca się na - 810/2000/2000 (pamięci nie podkręcałem jeszcze). Marki przechodzi z tym taktowaniem ale testowanie przy oc powyżej 790Hz na rdzeniu powoduje występowanie pixeli W Atitool - przy jakich częstotliwościach wysypują wam się w Atitoolu piksele?? i tak ładnie Ci się podkręcił, zwykle mniej..aby wiecej Vmody a i wc wtedy wskazane. Wtedy (Vgpu=1,35v Vmem=2.05v) przechodzi Atitool na ustawieniach GPU/MEM/Shaders 841/2220/2048, a 3DMark06 przechodzi na 881/2280/2139 http://www.hwbot.org/user.do;jsessionid=BE...68?userId=13966 Edytowane 13 Marca 2008 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Chyba wszystkie Gigabyte GTS popiskują w Atitool, w takt krecenia sześcianu... i chyba tylko wtedy i tak ładnie Ci się podkręcił, zwykle mniej..aby wiecej Vmody a i wc wtedy wskazane. Przechodzi Atitool GPU/MEM/Shaders 841/2220/2048, a #DMark06 przechodzi na 881/2280/2139 http://www.hwbot.org/user.do;jsessionid=BE...68?userId=13966 Zgadza się "w rytm obracania się sześcianu" ;] A co z pikselami w Atiotoolu? Bo ja je mam już w okolicach 790 na rdzeniu. Tylko że one występują tylko w nim podczas gry 25 vs 25 ponad godzinkę nic nie widziałem a zamęt na planszy był straszliwy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1mon Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Panowie ile wyciagacie na GTS-ie w marku 2003? U mnie wyszło 39000. Chce wiedziec czy cos nie tak z kompem czy z systemem bo w 2005 mam tylko 15600. Proc e2140@3Ghz, Vista. Zmieniałem stery i wyniki podobne. Co moze byc przyczyna tak niskich wynikow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coroner666 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Może mi ktoś powiedzieć jaką długość ma ten 8800 gts 512? i czy wejdzie do tej budy bez problemu: http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=324213204 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMMas Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Założę się, że nie poszło. Znajomy zamówił 10 szt. i odpowiedź przyszła - "sorry manitu ale niestety to tylko pomyłka i nie możemy zrealizować zamówienia"No to byś się zdziwił, bo ja właśnie przed chwilą dostałem mojego Gigabyte 8800GTS 512 za 727zł :P Agito ma w regulaminie, że obowiązuje cena widoczna podczas składania zamówienia. A co do popiskiwania, to gdzieś wyczytałem, że dzieje się tak jedynie w momentach z fps > 1000. Czyli ATI Tool, ładowawanie się 3D Marka, menu Crysisa etc. I ponoć pomaga włączanie synchronizacji pionowej (Co jest logiczne, bo wtedy ograniczamy fps). Edytowane 13 Marca 2008 przez MMMas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) I jak,przeszło ? :lol2: Dziś przyszła kurierem. "Razem do zapłaty: 747.00 zł" Więc się udało :D W idle temp. 56 st, normalne? Co do testów i oc dopiero jutro - no o 3dmarka06 się pokusze. EDIT: MMMas witaj w klubie :) btw Gf od inno3d tanieje z dania na dzień. http://www.agito.pl/product/327357?bid=40 Edytowane 13 Marca 2008 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Do mnie również dotarło coś wczoraj w tej cenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Do mnie również dotarło coś wczoraj w tej cenie ;) No proszę. To kumpel musiał się troszkę spóźnić. A ilość kart w tej cenie była mocno ograniczona. No panowie jak te wasze karty w cenie "Agito" się spisują w oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegimar Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 To nie jest wina producentow tylko pamieci Qimondy. Wczoraj czytalem ile to userow posiadajacych 8800GT ma problemy z wywalaniem sie gier polaczonymi z czerwonymi lub zielonymi artefaktami. Niestety mam to samo czasami. Dzis testowalem Assassins Creed i przy pamieciach na 2000 mialem zwieche i czerwone artefakty po 5min grania. Obnizylem pamieci na 1900 i gralem 45 min i nic. Tutaj sa inni co maja problemy i nawet sa ladne zdjatka jak to wyglada... http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=55156 Mam podobny problem z Gigabyte pamięci fabrycznie 2000 i wywala mi czasami gry z artami. Istotnym jest, że czasami. Zwiększyłem obroty wentylatora na 45 ale nic nie pomogło i po paru dniach zobaczyłem zwis z artami. I teraz moje pytanie: czy warto to reklamować a jeżeli tak to jak mogę to udowodnić skoro problem jest powtarzalny ale występuje raz na kilka dni. Gdybym miał to za każdym razem po włączeniu gry to bym się nie zastanawiał a tak boję się że odeślą mi kartę z tekstem że jest z nią wszystko ok. Co radzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadar Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Zamówiłem m/b, ram, cpu i grafe. Grafa już przyszła więc nie mogłem sie oprzeć pokusie by ją wystartować jeszcze na starym sprzęcie (wiem, wiem Wielki Piątek :E ). Namęczyłem się żeby ją włożyć ale się udało (bardzo ciężko było ją włożyć, to wina mojej obudowy czy wszystkie karty dwuslotowe tak ciężko się wkłada?). Odpalałem i monitor się nie zapala, i słyszę jeden długi i dwa albo trzy krótkie (już dokładnie nie pamiętam). Dostałem prawie załamania nerwowego.. Ledwo co kupiłem. :mur: Się zastanawiam czy karta jest uszkodzona czy może ja coś źle zrobiłem. Wtyczke 6 pin włożyłem, może jednak mimo starań źle umiejscowiłem kartę. hmmm Będę musiał próbować ale czekam na Wasze sugestie. Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia - z tyłu na zasilaczu (Tagan 430W) mam przełącznik, na jedną linię (28A) i dwie linie (2x20A) i zastanawiam się czy jakbym przełączył na dwie linie to by coś dało (nigdy z tym nie kombinowałem), a nie chce ryzykować uszkodzeniem czegokolwiek. Proszę o pomoc. Z góry dziekuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Sprzet: P5K-E WIFI/AP E8200@ 3.6GHZ 4GB ramu 520w od korsarza :) i niekrecony innovision (takty w standardzie ma: gpu 650 memory 972 shadery 1625) 1. W cod4 (1280x1024, aa 4x, all na maxa) mam srednio ponizej 20 fps, czy to normalne bez krecenia? W necie w testach nierzadko przeciez bylo ponad 40. 2. Jakie temperatury sa "normalne" dla tej karty bez zmiany chlodzenia? Mozna ja trzymac na okolo 65*C bez obaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) Mam pytanie czy karta EVGA 512-P3-N841-A3 GeForce 8800GTS to typowo referencyjna konstrukcja? Bo chcę taką kupić i do tego full covera. Edytowane 22 Marca 2008 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Jakich sterów używacie do swoich GTS'ów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 A ja mam pytanko z innej beczki do ludzi wrzucających 8800GTS 512 na płyty ausa p5k deluxe lub E. Jak wygląda kwestia dostępności użycia portu serial ata który znajduje się za kartą - da się to jakoś zrealizować czy port(y) mamy z głowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Mam pytanie czy karta EVGA 512-P3-N841-A3 GeForce 8800GTS to typowo referencyjna konstrukcja? Bo chcę taką kupić i do tego full covera. Chyba wszystkie 8800GTS 512MB to referencyjne konstrukcje. Co do jednej. Referencyjne i zielone :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Znajomy kupił G92 8800GTS EVGA na czarnym PCB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Mam pytanie do kolegów którzy już posiadają 8800GTS. Którego wybrać?? Z tego co czytałem wszystkie to karty referencyjne czyli różnią się tylko wyposażeniem. Którego wybrać Gigabyte, Gainward czy może InnoVision?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 odpowiedz jest prosta, bierz najtansza;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic_LbN Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 1. bierz najtańszą 2. nie wiem jak w innych ale Innovision dodaje jeszcze Ghost Recon Advanced Warfighter 2 jeśli robi Ci to jakąś różnicę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Mam problem ze swoim GTS-em. Otóż czy to na podkręconych ustawieniach, czy na stockowych podczas grania następuje zwis na około ~30 sek po czym gra się odwiesza i jedzie dalej... po kilku minutach znowu tak samo itd... Po wyjściu do pulpitu z traya wyskakuje dymek tyle razy ile nastąpił zwis z komunikatem Sterownik graficzny przestał działać lecz odzyskał sprawność Dodam że ustawienia zegarów podczas zwisów nie ulegają zmianie. Co się dzieje :?: Sterowniki 169.25 Vista 32-bit POMOCY bo już nie moge :( Edytowane 25 Marca 2008 przez Kozakov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 moze Ci sie przegrzewa? ja tez to ostatnio mam i wlasnie mysle nad zmiana chlodzenia... ;/ ps. czy ktos wie czym mozna zastapic albo gdzie kupic tą taką "gaze" ktora byla na sekcji zasilania i pamieciach karty? jakis czas temu zdjalem ja i poprostu nalozylem gruba warstwe AS5 ale to raczej slabe rozwiazanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 (edytowane) Nie bo max 65*C w stresie ma. Dodam że na 7600GS też miałem takie cyrki - system ten sam (tzn. przy zmianie grafy nie był stawiany na nowo) Edytowane 25 Marca 2008 przez Kozakov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Hmm... No to dołączyłem do grona posiadaczy i po wstępnych testach mogę powiedzieć, że kolejna padlina (po wersji 320MB). To chyba raczej potwierdza opinie o lepszych możliwościach pierwszych serii :? Pierwsze wrażenie to w sumie ciepła, a raczej obroty seryjne wentyla to pomyłka, 300rpm to chyba troszkę mało :blink: I temperatura w spoczynku to 73* :huh: Po skorygowaniu błędu producenta i podniesieniu obrotów do 36% (dalej już coś słychać) temperatura spada do ludzkich <60* :) Ogólnie chłodzenie gorsze (głośniejsze i mniej wydajne) niż montowane na g80. Po testach o/c to w miarę stabilnie 730/1786/972 (memki standard, bo o/c nie przynosi wymiernych korzyści) i co dziwne kres o/c to okrutne krzaki, a nie zwiechy :? Jak widać padaka jakich mało :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...