Skocz do zawartości
GenghisKhan

8800gts - 65nm

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ze swoim GTS-em. Otóż czy to na podkręconych ustawieniach, czy na stockowych podczas grania następuje zwis na około ~30 sek po czym gra się odwiesza i jedzie dalej... po kilku minutach znowu tak samo itd... Po wyjściu do pulpitu z traya wyskakuje dymek tyle razy ile nastąpił zwis z komunikatem Sterownik graficzny przestał działać lecz odzyskał sprawność Dodam że ustawienia zegarów podczas zwisów nie ulegają zmianie. Co się dzieje :?:

Sterowniki 169.25

Vista 32-bit

POMOCY bo już nie moge :(

Sprobuj podbic volty ramu (ram w kompie, nie na grafie), u mnie podbicie z 2.05 na 2.10 wyeliminowalo problem ktory opisywalem pare postow temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy kupił G92 8800GTS EVGA na czarnym PCB

Widziałeś czy tylko mówił? Z tego co wiem nie ma 8800GTSa na G92 na innym PCB niż zielone. Byłoby bardzo miło, ale cos nie chce mi się wierzyć. Nawet Black Pearl jest zielona.

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj podbic volty ramu (ram w kompie, nie na grafie), u mnie podbicie z 2.05 na 2.10 wyeliminowalo problem ktory opisywalem pare postow temu.

Mam 2,3v na codzień. Więcej już nie łyka... Instalowałem forceware 170.?? z guru3d i dalej to samo. Chyba poleci format c dzisiaj :-| bo nawet w crysisie zaczęło ścinać Edytowane przez Kozakov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2,3v na codzień. Więcej już nie łyka... Instalowałem forceware 170.?? z guru3d i dalej to samo. Chyba poleci format c dzisiaj :-| bo nawet w crysisie zaczęło ścinać

Daj znać, czy pomoglo, tez borykam sie z tym problemem, gdzies czytalem ze nalezy wywalic jakies pliki ale nie wiem czy to pomoglo bo nie mam ostatnio czasu na granie...

PS. Czy ktos orientuje kiedy pojawi sie w sprzedazy druga reewizja S1?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego rezystora ,to jest 500k ohm ?

kup potencjometr 1Kilo Ohm (sklep z czesciami elektronicznymi)

bedziesz miał regulację od zera do 1 kilo , u mnie do 1,3VGPU wystarcza jakieś 650Ohm ale to juz indywidualnna sprawa

pozwolę sobie wkleić:

http://shackit.pl/forum/index.php?topic=339.msg9215#msg9215

mówiłeś że słabo u Ciebie z lutowaniem

mały obrazek pogladowy z użyciem lutownicy pistoletoweJ:

Dołączona grafika

zarób przewód (cyną+pasta lub kalafonią) i rozgrzewaj przewodzik (nie dotykaj grotem do PCB )grot jest deko za duży a takim sposobe można lutować naprawdę drobne sprawy bez strachu

powodzenia :wink:

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten vgpu ołowkiem działa ,gdzie to jest dokładnie na karcie a ten 500 nie wystarczy?

nieee

musisz mieć zakres działania , wtedy można dobrać odpowiednio VGPU , koniecznie qp jakiś tani miernik cyfrowy (bez tego można se ustawic ale na pałkę ) :lol2:

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dobry ten potek

co do pomiarów:

trzeba mierzyć, możesz podczas pracy karty, dawkuj małymi kroczkami VGPU

pomiaru dokonujesz dotykając "czujnikiem-końcówką pomiarową" do masy "GROUND" a drugą do vGPU-read

link z obrazkiem tu:

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok ,panowie czyli ten z alledrogo jest ok? ,wlutuje go i skręcam go do konca w lewo ,a potem stopniowo w prawo i ponosi się vgpu?

kup potencjometr 1Kilo Ohm (sklep z czesciami elektronicznymi)

bedziesz miał regulację od zera do 1 kilo , u mnie do 1,3VGPU wystarcza jakieś 650Ohm ale to juz indywidualnna sprawa

pozwolę sobie wkleić:

mówiłeś że słabo u Ciebie z lutowaniem

mały obrazek pogladowy z użyciem lutownicy pistoletoweJ:

Dołączona grafika

zarób przewód (cyną+pasta lub kalafonią) i rozgrzewaj przewodzik (nie dotykaj grotem do PCB )grot jest deko za duży a takim sposobe można lutować naprawdę drobne sprawy bez strachu

powodzenia :wink:

czyli żeby cyna splynęłna na pcb z przewodu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak patrzę na ten wynik i dochodzę do wniosku, że w pierwszych dwóch testach procek dusi grafę i to konkretnie :? Wynik za sm2.0 powinien być wyższy niż w sm3.0, a u Ciebie jest odwrotnie :wink: U mnie coś takiego http://service.futuremark.com/compare?3dm06=5918840 przy procku 3,2GHz i grafie 730/1782/972 czyli widać, że pomimo niższego CPU wynik w sm2.0 w normie. Może pokombinuj, bo wynik "anomalny" :) pzdr

EDIT

@Harry sorka dawno z tego nie korzystałem :oops:

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak patrzę na ten wynik i dochodzę do wniosku, że w pierwszych dwóch testach procek dusi grafę i to konkretnie :? Wynik za sm2.0 powinien być wyższy niż w sm3.0, a u Ciebie jest odwrotnie :wink: U mnie coś takiego http://service.futuremark.com/results/show...p;resultType=14 przy procku 3,2GHz i grafie 730/1782/972 czyli widać, że pomimo niższego CPU wynik w sm2.0 w normie. Może pokombinuj, bo wynik "anomalny" :) pzdr

u mnie wynik sm2.0 jest nizszy niz sm3.0 , 9000 vs 9300 ,przy procku @ 4.5ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak patrzę na ten wynik i dochodzę do wniosku, że w pierwszych dwóch testach procek dusi grafę i to konkretnie :? Wynik za sm2.0 powinien być wyższy niż w sm3.0, a u Ciebie jest odwrotnie :wink: U mnie coś takiego http://service.futuremark.com/results/show...p;resultType=14 przy procku 3,2GHz i grafie 730/1782/972 czyli widać, że pomimo niższego CPU wynik w sm2.0 w normie. Może pokombinuj, bo wynik "anomalny" :) pzdr

u mnie wynik sm2.0 jest nizszy niz sm3.0 , 9000 vs 9300 ,przy procku @ 4.5ghz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie widze wyniku - nie mam loginu w ORB

Druga sprawa to na jakim procku? e2160 nie ma wirtualizacji intelowskiej, która ma wpływ na wydajnośc, więc jeśli masz pełnego c2d to normalne jest to że masz więcej pkt. na zegarze 3.2.

Dlaczego nie działa mi gpu-z? - to samo miałem z 7900gs.

Edytowane przez VICTORious

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi