Skocz do zawartości
GenghisKhan

8800gts - 65nm

Rekomendowane odpowiedzi

genghiskhan napisał(a):

ciekaw jestem jakby bylo w 1920x1200

Mysle że wiele sie moze nie zmienic. Ilość pamięci i szyna taka sama. jedynie 16 PS wiecej. To nie stary GTS i GTX. Ale wszytsko kwestia ceny. Dobrze ze dali wreszcie normalne chlodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostalem odpowiedz:

"Niestety zabraklo kart 8800GTS rev2 z pierwszej dostawy. W pol godziny cala dostawa (pierwsza, niewielka) zostala wyprzedana + sporo zamowien dodatkowych.

Decydowac musiala kolejnosc zamowien:/"

Ja w miare szybko zamowilem z potwierdzeniem i kupa...

To po cholere te wszystkie znaczki mowiace o dostepnosci?? :mur:

Jak zwykle sciema echhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korkodyl napisał(a):

Ja dostalem odpowiedz:

"Niestety zabraklo kart 8800GTS rev2 z pierwszej dostawy. W pol godziny cala dostawa (pierwsza, niewielka) zostala wyprzedana + sporo zamowien dodatkowych.

Decydowac musiala kolejnosc zamowien:/"

Ja w miare szybko zamowilem z potwierdzeniem i kupa...

To po cholere te wszystkie znaczki mowiace o dostepnosci?? :mur:

Jak zwykle sciema echhh

Właśnie dostałem to samo :sad:

Nie wiem teraz czy czekać, czy ich olać. W sumie mam nadzieje, że zaraz po premierze się coś jeszcze pojawi...

A wy co robicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh jaka sciema, dlaczego od razu po kims jedziecie, najlepiej na drugi raz rozprowadzic w ogole po za ogolnym obiegiem nie? Pojawily sie, realizowalismy wg. kolejnsci, jezeli sciema to skad osoby do ktorych ida karty? Bez przesady, za kogo Ty nas masz. Walczymy o kolejna dostawe!

solo/icomp.pl

Co do 8800GT - obecnie jest tak - wystarczy zamowic dowolny model, praktycznie kazdy zalapie sie na asusa/gigabyte/gainwarda/xfx/palita w zaleznosci od dostaw - dostaw mamy duzo, ale sa male i karty schodza na pniu. Po zamowieniu kontaktujemy sie jakie sa obecnie dostepne i klient wybiera swoja najlepsza. W systemie online pojawiaja sie, jednakze czesto zanim zdaza sie pojawic, system juz rezerwuje na zamowienia itd. Czesc rezerwujemy tez sami - dla osob ktore kupuja na email lub z innych zamowien. Jeszcze nie bylo osoby od 8800GT ktora by karty nie otrzymala (jada do nas kolejne, ceny jak na www, ponizej 1000zl).

Edytowane przez solo/ng

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moloch napisał(a):

http://www.legionhardware.com/document.php?id=708&p=0

O_o Tutaj GTS jest słabszy od GT... to w ogóle realne? Może to kwestia sterowników.

Nie sugeruj się tym serwisem , zazwyczaj to im niezłe głupoty wychodzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.pc-cooling.de/WATERCOOLING/Aqua...dition.html#top

myślicie ,że bloki z GT będą pasować na GTS ?

tu http://www.aqua-computer-systeme.de/shop-i...3504e3a73ee5a1c

jest info o tym ,że pasuje

Edytowane przez marcin255A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.misco.co.uk/applications/factfi...&image1.y=6

powiedzcie mi po czym poznac ktora karta jest w 65nm i jest z serii nowe a ktora jest ta stara i w 90nm...

bo nie ma w specsach nic napisane... a nie chce kupic byle czego

ps.

na pewno oplaca sie bardziej gts niz gt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p0rNfLaKe napisał(a):

powiedzcie mi po czym poznac ktora karta jest w 65nm i jest z serii nowe a ktora jest ta stara i w 90nm...

bo nie ma w specsach nic napisane... a nie chce kupic byle czego

ps.

na pewno oplaca sie bardziej gts niz gt?

gts na g92 ma 512 pamieci Edytowane przez 4ever_anarchy_soldier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki tak wlasnie wyczytalem wczesniej, chcialem sie upewnic.. czyli w sklepie przeze mnie podanych kart na g92 jeszcze nie ma...

to co z ta premiera w koncu? 5 grudzien? 11 grudzien? bo pare dat podaliscie juz... :)

no i komputronik:

[17] GeForce 8800 GTS 640MB (96SP)

[07] GeForce 8800 GTS 640MB (112SP)

czyli to sa tez g80 czyli te stare ...

Edytowane przez p0rNfLaKe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p0rNfLaKe napisał(a):

dzieki tak wlasnie wyczytalem wczesniej, chcialem sie upewnic.. czyli w sklepie przeze mnie podanych kart na g92 jeszcze nie ma...

to co z ta premiera w koncu? 5 grudzien? 11 grudzien? bo pare dat podaliscie juz... :)

no i komputronik:

[17] GeForce 8800 GTS 640MB (96SP)

[07] GeForce 8800 GTS 640MB (112SP)

czyli to sa tez g80 czyli te stare ...

tak to sa stare

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naxt napisał(a):

niektórym 2 setki w gore czy w dol nie robia roznicy :wink:

Tak ale oni maja GTXy w domu :D Kurcze za to osobiscie zaczalem sie bardzo zastanawiac nad tym nowym GTS bo w sumie w sterach nvidii jest bardzo przyjemne skalowanie rozdzielczosci , a pod crossfire musialbym plyte zmieniac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja dzis zamowilem GTSa niby przed premiera, ktora oficjalnie ma byc jutro ;) Zaplacilem cos okolo 1100zl wiec nawet raczej w porzadku patrzac na ceny GT ;) Link do sklepu ;) Jak ktos mieszka w IRL to niech sie spieszy ;)

http://www.elara.ie/products/detailsfull.a...&productID=

Edytowane przez Karas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marcin255A napisał(a):

kart bylo 30 i nie wiem kto się zalapal ja nie ,jutro bedę mial z

http://bachcomp.pl/

Ja zamówiłem w piątek w icomp.pl - tylko teraz kwestia tego , czy nie zmieni mi sie nagle cena zamówienia jak karty będą dostępne. No i ciekawe kiedy w ogóle będą :) Wiem, że na pewno obsługa sklepu robi co może w kwestii sprowadzenia tego z hurtowni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BFG OC GeForce 8800GTS 128SP w sklepach

Najnowsza karta graficzna NVIDIA, oparta o drugą odmianę rdzenia G92, już w tym tygodniu dostępna jest w sklepach. Cena jaką przyjdzie nam zapłacić za produkt marki BFG w wersji OC to 1700zł, w Warszawskim sklepie Lorien.

Nowy GeForce wyposażony jest w 512MB pamięci GGDR3 z magistralą 256bitową. To główna różnica względem starych GTS`ów, które posiadały 320bitową szynę i 320/640MB pamięci.

Ubytek ten jednak rekompensują dodatkowe 32 jednostki cieniujące i usprawniona kompresja instrukcji, które teraz wymagają odpowiednio mniejszej ilości pamięci i przepustowości.

Pudełko z kartą miałam w rękach, a kilka kolejnych leżało na półce.

Edytowane przez Pussik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi