BResz2 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Potrzebuję szybko płyty pod mojego Semprona 2200+. Obecna ma bardzo małe możliwości OC. Muszę kupić również 512mb pamięci. Ile kosztuje w miarę tania płyta dobra do OC i 512mb RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Witam Polecam Abita NF7-v.2.0 (sam uzywam) do wysokiego o/c i Asusa A7N8X do sredniego. Plyty roznia sie tym, ze Abit pobiera zasilanie proca z +12V a asus z +5V, asus obsluguje 3 kosci ddr400 na raz, abit tylko 2 (obie plyty maja 3 sloty ddr). Koszty: Abit kolo 150 zl, asus troche mniej. Ramy kosztuja w granicach 90 zl za kostke. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BResz2 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Chyba wybiorę tego Abita. a Ram muszę kupić ponieważ nie będe miał żadnej kostki pamięci, bo te GoodRamy z podpisu coś słabo działają. Bardzo awaryjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msc_ Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 asus obsluguje 3 kosci ddr400 na raz, abit tylko 2 (obie plyty maja 3 sloty ddr) bzdura :P abit nf7 spokojnie obsluguje 3xddr400, u mnie ostatnie 2+ lata chodzilo 1x512+2x256 na 210Mhz, dual channel, interleaving i takie tam. problem polega na tym, ze standardowe biosy abita maja 1T (cpc on), trzeba wrzucic biosik z 2T (cpc off) i hula . pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BResz2 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 bzdura :P abit nf7 spokojnie obsluguje 3xddr400, u mnie ostatnie 2+ lata chodzilo 1x512+2x256 na 210Mhz, dual channel, interleaving i takie tam. problem polega na tym, ze standardowe biosy abita maja 1T (cpc on), trzeba wrzucic biosik z 2T (cpc off) i hula . pozdr Dzięki za rady w piątek albo w poniedziałek wybiorę sie po tą płytkę bo znalazłem ciekawą ofertę na allegro, dosyć blisko więc się po nią wybiorę. Zobaczymy jak na niej będzie się kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 A nie będzie lepiej zmienić platformy na AM2?? Procki są od 60zł płyty ciut droższe ale za ok 200zł masz coś z OC (np. Foxconn na 690G z integrą wydajniejszą od Twojego FXa), DDR2 jest śmiesznie tani ;) 512MB kupisz już od 30zł... Ja radziłbym nie pchać się w starocie tylko w nowsze technologie... Zresztą taki semp@2,2GHz zje sempa pod sA nawet gdyby miał i 2,7GHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BResz2 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Kupiłem za 100zł Abita. A kompa i tak będe zmieniał, ale tego zostawie. Chodziło mi o to, że płytka Gigabyte'a, którą mam w podpisie coś szwankowała.(Słyszałem, że Gigabyte i GoodRam się nie tolerują, może to dlatego). A potrzebny mi jest drugi w pełni działający komp. A te 100zł wyłożyłem z własnej kieszeni, co by się nie pokapowali rodzice, że tego kompa modernizuje. No i będzie na czym eksperymentować. Za 2tyg. C2D E6750+ASUS P5K-E + 88GT 512mb (o ile będzie dostępny) Wielu z was się pewnie dziwi, dlaczego pcham kasę w takiego starocia. A ja muszę mieć drugiego PC'ta. Jest mi bardzo potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...