kolunio27 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Witam Obecnie posiadam procesor atlon 3000+ i karte graficzna GF 7600GS od galaxy...Ten zestawik ma juz okolo 1.5 roku i mam takie pytanko czy bez wymiany procesora warto pchac sie w nowsze(drozsze) karty graficznie aby znaczaco poprawic grafike w nowich grach??? Jaka moge karte zakupic aby idealnie wspolpracowala z tym prockiem na maxymalnych jego mozliwosciach?? Tak aby procesor nie ograniczal karty a karta znaczaco nie przewyzszala procesora ;) Wiecie o co mi chodzi ;) Pozdr i dziek i za odpowiedz Pawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 8600gt bylo by tu idealem, jesli podkrecisz cepka. Mysle ze powinien poleciec minimum na 2.5GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Witam Obecnie posiadam procesor atlon 3000+ i karte graficzna GF 7600GS od galaxy...Ten zestawik ma juz okolo 1.5 roku i mam takie pytanko czy bez wymiany procesora warto pchac sie w nowsze(drozsze) karty graficznie aby znaczaco poprawic grafike w nowich grach??? Jaka moge karte zakupic aby idealnie wspolpracowala z tym prockiem na maxymalnych jego mozliwosciach?? Tak aby procesor nie ograniczal karty a karta znaczaco nie przewyzszala procesora ;) Wiecie o co mi chodzi ;) Pozdr i dziek i za odpowiedz Pawel polecam przeczytac ten artykul http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1760 B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Ten proc to pewnie nie jest na AM2.Jeśli tak to masz dużo możliwości kupna x2 w cenie koło 300 zł i karte wtedy na jaką będzie cię stać:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 A niby w czym ma pomóc X2? Przecierz i tak 99.9% współczesnych programów i gier nie korzysta z 2 jajek. Tak jak napisał xacti: 2.5-2.7GHz i starczy dla 8600/7900. Jeśli zmieniać to albo na C2D, albo poczekać na K10 albo jeszcze dłużej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 nowsza karta graficzna moze ci podniesc dolny prog fpsow ale i tak zostanie problem dramatycznego spadku fpsow tam gdzie wymagana jest duzo moc obliczeniowa. W grach ktorych silnik jest pisany tak aby grafa i cpu szly asynchronicznie bedziesz miec duzo "pustych" fpsow poniez teoretycznie wywietlanie bedzie na poziomie 90 a gra bedzie dzialac powiedzmy w tepie 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolunio27 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 no tego atlonika mam juz puszczonego z 1800 na 2600 ;) Takze jaka karte do tego kupic?? :) I ile moge wolac za gf 7600gs od galaxy na 1.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 @hihot: ogólnie masz rację, ale w praktyce wszystko zależy o jakiej grze mowa, wiele też daje optymalizacja ustawień DX/OGL, odpowiednia wersja sterów itd. @kolunio27: Radka 1950, GF7900, GF 8600. Twój procek z pewnością nie zadławi tych kart w większości przypadków, ale skok w stosunku do 7600gs będzie na poziomie 30-80% w grach, w zależności od rozdziałki i detali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam Obecnie posiadam procesor atlon 3000+ i karte graficzna GF 7600GS od galaxy...Ten zestawik ma juz okolo 1.5 roku i mam takie pytanko czy bez wymiany procesora warto pchac sie w nowsze(drozsze) karty graficznie aby znaczaco poprawic grafike w nowich grach??? Jaka moge karte zakupic aby idealnie wspolpracowala z tym prockiem na maxymalnych jego mozliwosciach?? Tak aby procesor nie ograniczal karty a karta znaczaco nie przewyzszala procesora ;) Wiecie o co mi chodzi ;) Pozdr i dziek i za odpowiedz Pawel Myślę, że to ci powinno rozwiać wszystkie wątpliwości: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=227399 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdeadly Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) @hihot: ogólnie masz rację, ale w praktyce wszystko zależy o jakiej grze mowa, wiele też daje optymalizacja ustawień DX/OGL, odpowiednia wersja sterów itd. @kolunio27: Radka 1950, GF7900, GF 8600. Twój procek z pewnością nie zadławi tych kart w większości przypadków, ale skok w stosunku do 7600gs będzie na poziomie 30-80% w grach, w zależności od rozdziałki i detali. Mam 8600Gt Sonic+ który siedzi razem z Athlonem 64 3200+ wykręconym na 2.8ghz i proc po prostu zamula mi karte w nowych grach gdyż te już obsługują procki 2 jajowe (cod4,Nfs PS,Dirt, Crysis itd) 2 jajka sa potrzebne jak nic by móc w pełni sie cieszyć wydajnoscią karty w nowych grach! Na szczescie 2 jajka już do mnie jadą ;) Zainwestuj w x2, ceny są naprawdę śmieszne na dzień dzisiejszy ;) Edytowane 20 Listopada 2007 przez xdeadly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Mam 8600Gt Sonic+ który siedzi razem z Athlonem 64 3200+ wykręconym na 2.8ghz i proc po prostu zamula mi karte w nowych grach gdyż te już obsługują procki 2 jajowe (cod4,Nfs PS,Dirt, Crysis itd) 2 jajka sa potrzebne jak nic by móc w pełni sie cieszyć wydajnoscią karty w nowych grach! Na szczescie 2 jajka już do mnie jadą icon_wink2.gif Zainwestuj w x2, ceny są naprawdę śmieszne na dzień dzisiejszy icon_wink2.gifZamula niezależnie od posiadanej karty, co do reszty masz rację. Temat bez sensu, proc dobiera się do gier, nie do karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...