mati_pl Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 czy to jest chociaż prawdopodobne? a jeśli nie to czy są jakieś tanie (30zł max) wiatraki 80mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 :lol2: takich rzeczy to nie ma nawet w Erze, w 45db to by było trudno uwierzyć jeszcze a tu kwiatek i ... 15 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 clik te sa dość cisze, zależy jakie masz wyczulone ucho ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 to sie podlacze pod ten temat, bo nic sensowniejszego nie znalazlem na obecna chwile. Ponownie z prosba zglaszam sie do kolegi Labovskiego i innych uzytkownikow znajac sie w temacie w sprawie wyboru dobrego wentylatora 80mm, ktory bedzie pracowal w poziomie. Chce go zalozyc na TR'a HR-05 na NB na 5V bo stockowy radiator nie daje rady, dodatkowo strasznie podgrzewa go karta graficzna 8800GT (wierzch), ktora jest straszna grzałka. zastanawialem sie jeszcze na IFX ale nie bede doplacal 20 PLN za to tylko ze bede mogl tam fabrycznie zalozyc 80mm bo roznica sadze ze az taka wielka nie bedzie a za te 65 PLN mam i HR-05 i prawie wentyl 80mm. Druga sprawa zastanawialem sie nad Noiseblockerem lub Xthermalem BTF Pro. Sa bardzo ciche i na tym mi zalezy bardzo ale maja lozyska slizgowe co podobno (teoretycznie) nie bardzo lubia pracowac w poziomie (taka praca wplywa na ich szybsze zuzycie). No i teraz nie wiem co wybrac. Gdydby Scythe S-Flex'y byly 80mm to sprawa bylaby juz zalatwiona ale niestety nie ma takich. Aha i chcialbym go kupic w www.cooling.pl bo jade tam dzisiaj po HR-05 i HR-09 U Type 3 dlatego za jednym zamachem chcialem tez u nich wentyl kupic. pozdr., disaster3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Chyba nie za bardzo zrozumiales, to ze mam w obudowie wentylatory 1600 obr./min. to nie znaczy ze sie z taka predkoscia kreca, wszystkie sa pod kontrola panela Scythe Kaze Master i obroty wszystkich wentyli nie przekraczaja 800 obr./min. A ta predkosc w tak fabrycznie wyciszonej budzie mozesz mi wierzyc na slowo ze jest ledwie slyszalna. Dlatego wydajac na chlodzenie ok. 1000 PLN na nie szukam jakiegos odkurzacza, ktory zaklóci mi ta melancholie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Gdydby Scythe S-Flex'y byly 80mm to sprawa bylaby juz zalatwiona ale niestety nie ma takich. Aha i chcialbym go kupic w www.cooling.pl bo jade tam dzisiaj po HR-05 i HR-09 U Type 3 dlatego za jednym zamachem chcialem tez u nich wentyl kupic. pozdr., disaster3 80mm już jest w wydaniu scythe - kama flex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 disaster3 A nie lepszym motywem w Twoim przypadku bedzie ustawienie Ultry wentylatorem do dolu? Wtedy NF-12 na radiatorze bedzie wymuszac jeszcze sprawniej ruch powietrza na tym HR-05... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 @Orgiusz, jest to jakies rozwiazanie ale znad pamieci nie bedzie nic sciagac goracego powietrza. A mozesz mi wierzyc na slowo ze na tych goodramach jest bardzo cieplo, radiatory super odprowadzaja cieplo ktore jest zabierane przez Noctua'e. Dodatkowo dzisiaj prawdopodobnie (jesli poczta nie nawali) to wjedzie drugi taki sam komplet pamieci w sumie 4x1GB a to juz bedzie maly kaloryfer ustawiony na 1200Mhz i 2.3-2.4V Nic to zobaczymy w praniu jak bedzie jade dzisiaj po tego HR-05, HR-09 i Scythe Kama Flex'a 80mm. I bede przymierzal do srodka jak to bedzie. W razie czego jutro pojade cos zwrocic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 ^_^ Mam 4 kostki ( 2x1GB i 2x512MB ) @2.1vdimm i wiem co to znaczy kaloryfer. Takze nie zdziw sie gdy bedziesz potrzebowac 2x KamaFlex 80mm splecionych tasma samozaciskowa zeby byl przewiew [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 no wlasnie, widzialem wlasnie kiedys gdzies jakas fote jak ktos mial tak wlasnie zalozone 80mm na ramcach. Chyba tez takie cos mnie czeka ale na razie nie mam pomyslu o co je zaczepic zeby sie jako trzymaly i nie zlecialy w dol. Bo przykleilem chwilowo czujke temp. od panelu wiatrakow to przy blend tescie, na radiatory na ramach mialy prawie 60*C (wiec duzo za duzo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Jedna 92mm zawieszona nad ramami w zupełności wystarcza na 4x1GB 2.5v. Na 2.1v wetyl mam wyłączony. Chyba żę radiatory a-dat kijowo odprowadzają ciepło. Tak czy inaczej ramy już prawie rok chodzą więc sie nie martwię. Według mnie lepiej Noctua w dół i wiatrak na ramy jakiś cichy skręcony przez Kaze Master. Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Pewnie już po ptakach, ale w Cooling mają, jak już rzekł Andrew_DC, nowe wentylatory Scythe Kama Flex. Wg specyfikacji są to następcy S-Flexów i występują w trzech wymiarach - również 80mm. Mają to samo łożysko itp.. Zaryzykowałbym zatem i kupił któryś z trzech modeli 80mm... ale chyba nie najszybszy (2500rpm), bo tego panelem możesz do rozsądnej wartości nie spowolnić. Albo zatem 1500 albo 2000... ale niestety nie ma pewności jak to z nimi będzie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 no kolego faktycznie po ptokach :) ale oczywiscie na HR-05 siedzi juz Kama Flex - 1500 obr./min. powiem tak rewelacja nawet na 12 V. Puscilem orthosa na 1 godz. i NB mialo temp. nie przekraczajaca 35*C, wczesniej mialem powyzej 50*C (cos kolo 52*C dokladnie) wiec, ekhmm ze sie tak wyraze delikatna roznica jest. Jestem na maxa zadowolony. Jak tylko wroci moj aparat do domu to sie pochwale fotkami bo troche faktycznie sie pozmienialo w srodku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...