bartezjusz Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 poza tym hyperx sa za 290 to daje 580 -wole dołozyc około 150 do geil (wliczam moja znizke w siriusie) :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 ATI R 9500 jest dobrą kartą. Ale cena dalej za wysoka. Fajny patent jest z modem w sterownikach dodające 4 potoki rederujące......ale gdyby nie to, karta nie byłaby godna uwagi. Osobiście denerwuje mnie , że producenci obcinają wydajność wzgldem nawet poprzednich produktów, bo jakby nie patrzeć- możliwość mulitoteksturingu R 9500/ FX 5200 - 5600 jest blisko 2 razy słabsza aniżeli takiego R 8500. Dla mnie jest to totalna bzdura i cofanie się w rozwoju programowania- przez to karty starsze ( np. Geforce 2 GTS-TI-Geforce 3), ale posiadające 4 potoki i 2TMU na każdy z nich mogły by być wpełni wykorzystane- a tak dochodi do tego, że nowe programy " olewają" dodatkowe TMU skupiając się na jednostach redurujących i optymalizacjach na najnowszych produktach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 1. To wytłumaczy mi ktoś czemu w 4 game teście w 3DMarku03 wyskakuje błąd że mam za mało video memory i się kończy test ?? 2.Czemu moj wynik w 3DMarku2001 to tylko 8560 ??? Czego to wina ?? 3. Jakie proponujecie podkręcanie dlaoczątkujących (nie wymagające jakiejś specjalnej wiedzy na temat overclockingu, bo jeśli chodzi o elektronikę to moja wiedza w tym temacie jest już większa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 2.wina tego ze masz 9500 a nie 9500pro 3.nie wiem jak dla 9500 (w 9500pro to na pewno) musisz wgrac bios umozliwiajacy podkrecanie apotem jakims programem (rage3dtweaker,powerstrip itp itd) przesuwac suwaczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 A może ktoś wie skąd mogę <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> takiego biosa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 nic nie zrobisz przykro mi bardzo ale max zjebłes sprawe (jak sie nie myle róznica w cenie do 9500pro to około 50 zł a wzrost wydajnosci nieporównywalny) najlepiej zrobisz jak tam gdzie kupowałes dogadasz sie i wymienisz za dopłata Jestm ciekaw gdzie tak tanio kupisz 9500pro lub tak drogo 9500 64MB, zwykle 9500 64MB kosztuje okolo 750-800zł a 9500pro 1000-1100zł i na dodatek te kart sa nie dostepne, wedlug mnie najlepszym roziazaniem w tej chwili jest kupno 9500 64MB gdyz mozna odblokować 4 potoki i miec karte o wydajnosci 9500pro tyle ze 64MB a 128MB i tak prawie nic nie daje. Sam chcialem kupic 9500 64MB za 780zł ale jak zobaczylem za 850zł 9500 128MB to odrazu wziolem i dobrze zrobilem, karta sie moduje na 9700 i dobrze sie kreci na 390/600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 dobrze zrobilem, karta sie moduje na 9700 i dobrze sie kreci na 390/600 nie nazwałbym tego dobrym kreceniem jestes pewien ze oprócz odblokowania 4 dod. potoków masz szyne 256 bit??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 A może ktoś wie skąd mogę <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> takiego biosa ?? A możesz powiedzieć po ch** Ci BIOS, najpierw sprawdź programowo czy w Twojej karcie dadzą się odblokować 4 zablokowane potoki. Jak czytałeś mojego posta w tym temacie to nie powinieneś mieć problemu :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Czytałem,ale angielski znam pobieżnie (chodzi mi o tego twojego linka), znaczy nieznam niektórych fahowych terminów :( Poza tym bartezjusz cosik o tym biosie zagaił (co prawda mówił o wersji Pro...) ale tak na wszelki wypadek się zapytałem. Co do modowania, to myślę że na dniach powienem go zmodować (już czuję to adrenalinkę- to będzie moja druga jakaś poważna sprawa {pierwszą był upgrade biosu w mojej starej płycie :D}] Zkołuję sobie jakiegoś translatora i przetłumacze teksta :D. A tak z innej beczki, to może ty iwesz czemu nie mogę włączyć 4 game testu w 3DMarku03 ?? szakunec for all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Jeszcze little pytanko, mianowicie, czyli tam wystarcza podmiana tych sterów, czy trzeba cosik jeszcze ?? Tam zauważylem,że dal danej wersji sterów są różne (różnią się wielkością) te spatchowane pliki, czy jak bym zainstalował najnowsze sterowniki to by się odmodował ?? pozdroofka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Tak, po zainstalowaniu nowych sterów Twój Radek "odmoduje" się :) Żeby mieć zmodowanego 9500 na 9500Pro musisz podmieniać plik za każdym razem jak instalujesz nowe stery. Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Stan na dzień dzisiejszy wygląda tak: 1. stronkę gdzie jest opisany mod uaktualnili i wrzucili jakieś nowe pliczki (że można niby zmodować 9500 -> 9800 , czy jakos tak) 2.Mój wynik w 3DMarku01 to: przed: 8381 po:9308 3. A 3DMark2003 jak niechciał się odpalić 4 test, tak nie che się odpalić dalej (pisze,że jest za mało pamięci video) 4.Shexbeer, czy ty kręciłeś swojego radka (napewno, przynajmniej tak wynika z twojego opisu:P), a czym go kręciłeś. Bo porównując mój wynik z twoim to jestem zdruzgotany :/ szakunec 4 all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 GW= Good Work Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 4.Shexbeer, czy ty kręciłeś swojego radka (napewno, przynajmniej tak wynika z twojego opisu:P), a czym go kręciłeś. Bo porównując mój wynik z twoim to jestem zdruzgotany :/ szakunec 4 all Tak, kręciłem go Riva Tuner'rm 12.2 do zassania z www.guru3D.com (downloads). 275/540@325/640 - 14018 i 4021. Ale zjechałem z kręceniem deko bo w 3DMarku2003 na scenkach w windzie (spaceship czy cóś :) i tej z ogrami pojawiały się artefakty teraz mam 320/620 - all OK :) Athlon 1700+ @ 2600+ POWODZENIA! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 1.Chodzi Ci o "RivaTuner 2.0 + SoftR9700 + SoftFireGL » Excellent Tweak Utility for NVIDIA and ATI Radeon 8500 videocards «" Z tego podpisu wywnioskowałem (ale nie wiem czy dobrze),że to jest do Radeonów 8500. 2.A czym chłodzisz procka, radka (o ile go chłodzisz) i resztę rzeczy. Pytam się, ponieważ myslę o jakimś pożądnym wc do mojego kompika :) 3.Czy płytą którą masz jest reczywiście taka dobra do podkręcania ?? Czy na moej tez mógłbym tak szaleć ?? Jeśli ktoś by miał jakieś ciekawe linki o wc i sklepikach z akcesoriami do wc (tylko po poliszu :D) to prosiłbym o zamieszczeni ich tutaj albo przesłanie je na mojego maila. pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...