B3T0N Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 mam juz nucleona , zapinke zrobilem sobe sam (na socketa) i na razie jest cienizna na tb 12x180 @1,7V idle 42 , stress 45 (smazony CPUburn przez 2h) (cnagrzewnica 4x80mm @7V) wiem ze mankamentem w tym ukladzie jest na pewno pompka (akuaszit 600l/h) oraz pasta - gooooowno od titana :| ogolnie moje wrazenie co do wykonania bloczku jest super - elegancko wyszlifowany , wypolerowany spod na lusterko, przesylka trafila w porzadnym opakowaniu i bloczek byl odpowiednio zabezp. wcale sie nie zalamuje tym wynikiem - spodziewalem sie tego ..... w poniedzialek wybiore sie do akwarystycznego i kupie Ph 802 i poszukam we wrocku AS3 (w jednym sklepie jest ale za 45 zl :shock: - zdziercy :?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Jeśli masz jeszcze blok miko M8 i uzywales go to podaj jaką miałeś temperature na nim (na tej samej konfiguracji) będzie jakieś porównanie, jeśli nie to podaj jaką miałeś temperaturę na tym co używałeś do tej pory. Pozdrawiam Phoenix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 na tych samych ustawieniach antka na miko m8 mialem 46 idle 51 stress - na gownianej pascie titana i akwaszajsie600/lh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 masz mozliwosc pomiaru temp wody? - IMHO najwazniejsza jest roznica miedzy temp wody i proca no i jaki masz przeplyw wody w calym ukladzie? pomierz przeplyw teraz i po wymianie pompki z ta sama pasta - bedzie wiadomo jak blok reaguje na przeplyw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 pomierze jutro - bo juz jest noc , a nie chce mi sie juz rozbierac kompa - jestem wykonczony robieniem zapinki (bite 7 godzin!! :?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Niestety też mam lichą pompkę i wiem coś na ten temat :-( Musisz koniecznie kupić lepszą pompę bo na tej nukleon się chyba troszeczkę "dławi". Natomiast zastanawia mnie czy róznica 4-6 stopni pomiędzy nukleonem a M8 to dużo czy mało? Z jednej strony jest to spora róznica, z drugiej, gdy uwzgędnić różnicę w cenie bloków (prawie trzykrotna) nie wygląda to już tak dobrze. Dlatego czekam na Twoje dalsze wrażenia po zamontowaniu nowej pompki. Dzięki takim testom każdy będzie mógł sobie wyrobić zdanie co do róznych konstrukcji. Pozdrawiam Phoenix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 4-6 stopni to kolosalna roznica! przy roznicy temp woda-procek w granicach 20-25 stopni (u b3t0n'a) 4-6 stopni to 20% lepszy wynik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 musze dodac ze teraz jest strasznie goraco w moim pokoju , wiec temperatura powietrza jest wyzsza ......... co za soba pociaga wyzsza temp. CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Ja ma 180x11.5 po ponad godzinnym granbiu w Splinter Cella mam 39* - zgadnijcie na czym ? CPC...niestety samo CPC daw3alo temp o 10* wyzsza wiec zalozylem cooler nad blokiem i o te 10* temp spadla...jest wiec troche glosniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 musze dodac ze teraz jest strasznie goraco w moim pokoju , wiec temperatura powietrza jest wyzsza ......... co za soba pociaga wyzsza temp. CPUWywietrz pokoj i dopier testuj, a w ogole to zastosuj sprezynki jako docisk do plexy, czyli jadac od bloku, masz docisk z plexy, podkladki, sprezynki, podkladki, nakretki, nakretki kontrujace. Musi dobrze dociskac. Wiem, cos o tym, ja myslalem u siebie, ze zgnitlem proca :) Ja sie zastanawiam na Orbitalem albo BlackBoxem :) Na razie sprzedaje chlodnice, bede kupowal chyba tak nagrzewnice jak ty masz, albo cos a'la Lublin, z tymze musi byc nowka, bo wszystko to bedzie w obudowie z plexy sluzacej jako podstawa pod bude. Czekam na wiosne i na kase, aby zaczac realizacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 mam juz nucleona , zapinke zrobilem sobe sam (na socketa) i na razie jest cienizna na tb 12x180 @1,7V idle 42 , stress 45 (smazony CPUburn przez 2h) (cnagrzewnica 4x80mm @7V) wiem ze mankamentem w tym ukladzie jest na pewno pompka (akuaszit 600l/h) oraz pasta - gooooowno od titana :| ogolnie moje wrazenie co do wykonania bloczku jest super - elegancko wyszlifowany , wypolerowany spod na lusterko, przesylka trafila w porzadnym opakowaniu i bloczek byl odpowiednio zabezp. wcale sie nie zalamuje tym wynikiem - spodziewalem sie tego ..... Może nagrzwnica jest zamulona (m duze opory) ?? w poniedzialek wybiore sie do akwarystycznego i kupie Ph 802 i poszukam we wrocku AS3 (w jednym sklepie jest ale za 45 zl :shock: - zdziercy :?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Ja dopiero koło środy zapodam testy bo we wtorek pewnie mi komp przyjedzie :D Moja pompka to Hagen PH802, nagrzewnica od poldka miedziana, szlauchy 12/16 ale do tego dojdzie blok na GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 A czy jaka srebrna pasta made by Titan będzie dobra???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 titan bleee - AS3 albo AGS75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 No to hunowo :( Trzeba będzie poszukać gdzieś AS3 :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 co do zapinki , to nie mam jej z plexy - nie chcialo mi sie jechac do prktikera :| , oto zdjecia zapinki - tylko prosze sie nie smiac :| - moze wyglada ona prowizorycznie , ale bardzo dobrze trzyma bloczek 7 godzin roboty przy takim czyms :| Kwiecień - pasta od titana jest do (_|_) - to jest raczej izolator :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 beton- czemu mieliby sie smiac.. mi sie podoba ta zapinka, solidnie trzyma i wyglada, ma regulacje naprezenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 beton- czemu mieliby sie smiac.. mi sie podoba ta zapinka, solidnie trzyma i wyglada, ma regulacje naprezenia... Racja, moze nie wygra konkursu pieknosci, ale jest i dziala, a zwlaszcza to ze zrobil ja sobie sam i wyglada na praktyczna :) No moze wymaga paru przerobek, ale sam pomysl sie liczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 fajna kolekcja podkładek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Solidna robota. Heavy Metal :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 beton- czemu mieliby sie smiac.. mi sie podoba ta zapinka, solidnie trzyma i wyglada, ma regulacje naprezenia... 7 godzin - gratuluje zaparcia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 zapinka wygląda solidnie ; słowem kawał dobrej roboty ... Mate - pa3 i ucz sie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 A używałeś CS?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Git robota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 zapinka troche zbyt solidna duzo czasu poswieciles,zeby to wszystko powycinac ja na szczescie znalazlem stary rosyjski zestaw konstruktora dla dzieci i mam pare aluminiowych blaszek i katownikow z dziorkami ,wiec zrobienie zapinki zajeloby mi z godz. ,ale wyglad byl by podobny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 A używałeś CS?????? nie nie uzywalem - jakos niee mam nigdy okazji aby go kupic , a nucleon go raczej nie ukruszy :D - jak poziomo plyta lezala to polozylem blok na proca , to elegancko docisnal i trzeba bylo by byc albo pijanym albo z usterkami ukladu nerwowego aby ukruszyc go przy tak ciezkim bloku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 To po jasnego h... ja go kupiłem ?!?!?!?! 20zł poszło się je...ac!!!! :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 To po jasnego h... ja go kupiłem ?!?!?!?! 20zł poszło się je...ac!!!! :x Kupiles na wszelki wypadek, 8) A co jezeli jednak cos by ci krzywo przyszlo i ukruszylbys ? 8O Co jest wiecej warte ? CS, czy CPU ? :lol: Ehhh.............. loodzie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Hej nie chce sie chwalić :? ale na moim zestawie , czyli: blok CPC, rórki 8 mm, pompka 250l/h no name, 1 litr wody w uładzie i nagrzewnica od seiczento +wiatrak TITAN puszczony z 3000 RPM na 2000 RPM mam w full stress 38 stopni.Coś jest nie tak.Nie mówie oczywiście że mam lepszy zestaw, bo tylko goowniany blok z CPC ale temp mam spoko.Też mam paste od TITANA.Cos musi być nie tak że masz takie temp na takim sprzęcie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Hej nie chce sie chwalić :? ale na moim zestawie , czyli: blok CPC, rórki 8 mm, pompka 250l/h no name, 1 litr wody w uładzie i nagrzewnica od seiczento +wiatrak TITAN puszczony z 3000 RPM na 2000 RPM mam w full stress 38 stopni.Coś jest nie tak.Nie mówie oczywiście że mam lepszy zestaw, bo tylko goowniany blok z CPC ale temp mam spoko.Też mam paste od TITANA.Cos musi być nie tak że masz takie temp na takim sprzęcie :? jestem pewien ze po prostu pompka nie wyrabia dla tego bloku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...