KRECIO Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Jak tak przecztalem ten test to widze ze NUKLEON to nie taki wypas blok :( Jakbys mugl to zrob jeszcze test ORBITALA bo chce sobie zrobic taki blok ale nie wiem czy szkoda zachodu :) bo jednak trza by bylo poswiecic z 1.5h godzinki czasu :) wiec czekam A liczyles ze Nukleon schlodzi ci proca , tak jak inny z peltem ? 8O Prezeciez sa jekies dolne granice w zbijaniu temp. jezeli masz tylko WC. Do tego dochodzi jeszcze wydajnosc chlodnicy i bardzo wazna w tych typach blokow, wydajnosc pompki, ten typ blokow , lubi wyzsze cisnienie, co wynika z jego konstrukcji. Spoko, ja wiem ze do tego bloku to przydalaby sie pompka min 2000l/h zeby zrobic dobre cisnienie, poprostu tyle ludzi na forum bylo podjaranych tym NUKLEONEM (chyba z 5 topickow) ze spodziewalem sie czegos wiecej po nim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Jasne ze spox, nic do ciebie nie mam, zwracam tylko uwage ze blok wodny raczej ma jakas swoja dolna granica chlodzenia, konwencjonalnego, bez peltow. 8) Poprostu zjedziesz do powiedzmy 5*C powyzej temp otoczenia i tyle, nie da sie nizej, zwlaszcze ze jak zapewne sie powtarzam, zalezy to nie tylko od samego bloku. Zapodaj go do cpc i co bedziesz mial ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 GRZANKE?? hie hie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 No chłopaki (i dziewczyny jeśli są tu jakieś), wczoraj podłączyłem tego nukleona i jestem verry happy!!!! Temp. w idle (2600+) 33C w load jeszcze nie wiem ale postaram się napisać dzisiaj po południu jak wgram nowy bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 A jaka masz pompke??A jaka masz pompke??i napisz ile watow wydziela twoj proc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Hagen PH802, ale w load mam jakieś 54C (2317Mhz 1.7V) :( Jak wróce do domu to spróbuje coś z tym zrobić. Ale Epox tesh ma jakieś błędy pomiaru temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slg Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Hagen PH802, ale w load mam jakieś 54C (2317Mhz 1.7V) :( Jak wróce do domu to spróbuje coś z tym zrobić. Ale Epox tesh ma jakieś błędy pomiaru temp.No i tu potwierdza sie teoria ze nukleon jest dobry do chlodzenia peltow a nie malej powierzchni core.do tych celow sluzy np orbital. Poprawcie mnie jesli sie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 A ty jaką masz temp. w LOAD???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Hagen PH802, ale w load mam jakieś 54C (2317Mhz 1.7V) :( Jak wróce do domu to spróbuje coś z tym zrobić. Ale Epox tesh ma jakieś błędy pomiaru temp.No i tu potwierdza sie teoria ze nukleon jest dobry do chlodzenia peltow a nie malej powierzchni core.do tych celow sluzy np orbital. Poprawcie mnie jesli sie myle Do peltow dobre sa bloki wiercone typu LEv3 , gdyz odbieraja rownomiernie cieplo z calej powiezchni.Bloki frezowane typu nukleon maja punkty centralne (nad jadrem) ktore skupione sa na odbiorze ciapla - bez peltierow wychodza lepiej niz bloki wiercone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Jasne ze spox, nic do ciebie nie mam, zwracam tylko uwage ze blok wodny raczej ma jakas swoja dolna granica chlodzenia, konwencjonalnego, bez peltow. 8) Poprostu zjedziesz do powiedzmy 5*C powyzej temp otoczenia i tyle, nie da sie nizej, zwlaszcze ze jak zapewne sie powtarzam, zalezy to nie tylko od samego bloku. Zapodaj go do cpc i co bedziesz mial ? :lol: To w takim razie możliwe, ze WhiteWater jest o 4-5*c lepszy od MAZE3??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Highlander, dlaczego masz takie wysokie temperatury? 45 stopni w takim zestawie to przeciez strasznie duzo. Czemu tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 To w takim razie możliwe, ze WhiteWater jest o 4-5*c lepszy od MAZE3??? Maze3 nie jest jakas niesamowicie wyszukana konstrukcja, wiecej, w porownaniu z tym co sie obecnie dzieje na arenie blokow wodnych jest conajwyzej przecietny. I nie tyle jest mozliwe, co po prostu tak wlasnie sie sytuacja przedstawia. Niemodyfikowany maze3 srednio jest od niemodyfikowanego WhiteWatera gorszy o wlasnie 4-5C :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 test bardzo ladny ale mogles jeszcze podac ile ten procesor ma watt? bo ja nie mam liczniczka w glowie ;) w takim tescie dobre by bylo podanie roznicy temp proca do temperatury wody, bo tez nie wiadomo jak efektywnie jest chlodzona. btw ma ktos pomysl czemu temperatura na poczatku testu z maze3 jest troche wyzsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Highlander, dlaczego masz takie wysokie temperatury? 45 stopni w takim zestawie to przeciez strasznie duzo. Czemu tak jest? Tak jak pisalem to przez Epox'a 8K3A+ ktory ma problemy z prawidlowym odczytem temp z Thoroughbred'ow z diody, przez co temp jest zawyzana o 15-20C. Przy Palmolino jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 To w takim razie możliwe, ze WhiteWater jest o 4-5*c lepszy od MAZE3??? Maze3 nie jest jakas niesamowicie wyszukana konstrukcja, wiecej, w porownaniu z tym co sie obecnie dzieje na arenie blokow wodnych jest conajwyzej przecietny. I nie tyle jest mozliwe, co po prostu tak wlasnie sie sytuacja przedstawia. Niemodyfikowany maze3 srednio jest od niemodyfikowanego WhiteWatera gorszy o wlasnie 4-5C :wink: Czyli wszystko się zgadza :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Highlander, dlaczego masz takie wysokie temperatury? 45 stopni w takim zestawie to przeciez strasznie duzo. Czemu tak jest? Tak jak pisalem to przez Epox'a 8K3A+ ktory ma problemy z prawidlowym odczytem temp z Thoroughbred'ow z diody, przez co temp jest zawyzana o 15-20C. Przy Palmolino jest ok. Z tymi temp. to święta prawda. U mnie pokazuje w stresie ok. 45C a woda i nagrzewnica zimne 8O Czyli winny jest tu Epox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 hmm... z tego co wiem, to 8RDA/+ zanizaja temperatury, o jakies 7C srednio. Wiec na poczatek sprawdzilbym wszystko jeszcze raz, a potem zwalal wine na epoxa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jush z 3 razy sprawdzałem... może winna jest pasta (silikonowa) ale jestem chory i nigdzie nie moge jechać po ASIII :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...