loha Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Szanowni forumowicze. Proszę o podpowiedź: Mój Athlon 2000+ BOX grzeje się przy zamkniętej obudowie do temperatury 65 stopni. Czy mogę spać spokojnie? Czy wydać trochę na bardziej sensowne chłodzenie? Dziękuję :) Moderatorzy: proszę usunąć posta, jeżeli pojawił się podobny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Raczej powinieneś wydać pieniądze na lepsze chłodzenie. 65 C to już dosyć dużo. Rozumiem że pracujesz na boxowym coolerku, a on jest raczej mało wydajny. Tak że zalecam zmiane chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 puscic wiatrak na 15-18v jak ci chalas nie przeszkadza i bedzie git,jak nie to zmien cooler,po co meczyc proca to pewnie palomino,ale te 10C mniej by nie zaszkodzilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spedy Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 witam Ja mam 2000 i max temperatura to 41 C w stresie. Wentyl Titan TTC-D5TB :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_OR Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 a ja proponuje ci zrobic test i.... otworzyc obudowe :) jesli temp spadnie ci o 10 stopni to znaczy ze masz w srodku za cieplo i lepsza inwestycja bedzie dokupienie dodatkowego wiatraka(ow) do obudowy niz zmiana samego coolera, przy okazji skorzystaja tez pozostale elementy (dyski, ram, grafa, northbridge itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Ja proponuje prawdzic na forum, jak chlodzic , czym i porownac to z tym co masz u siebie. BTW temperatura jest wysoka, powinienes zjechac jakiesz 15*C przynajmniej nizej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soniq Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 8O 8O Czee Też posiadam AMD 2000+ boxa i też mi się grzał strasznie na starcie 58-60 to żaden problem.Troche się martwiłem tym ale chodził normalnie. Zainwestowałem 35 zł w 2 wentle pod zasiłką wydmuchiwał tlen a z boku pudła wtłaczający <jest tak żeby troszke też dmuchał na grafa> i temp. to ok 52-54 z zamkniętym pudłem. Aha jeszcze jedno kompa mam praktycznie całego zabudowanego w biurku więc myśle że poprostu taka ich natura:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loha Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Dzięki wielkie za rady :) Chyba wstawię sobie drugi wentylator w obudowie, może zwiększę trochę przepływ powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Kup lepiej Titana za 30-40zl. Na takim moj Athlon 2000+ Palomino mial 47-52C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Lukas20 , 52 stopnie miał ale napewno w otwartej obudowie.Przy otwartej też tyle miałem na titanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...