Skocz do zawartości
loha

Athlon XP 2000 temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni forumowicze. Proszę o podpowiedź:

Mój Athlon 2000+ BOX grzeje się przy zamkniętej obudowie do temperatury 65 stopni. Czy mogę spać spokojnie? Czy wydać trochę na bardziej sensowne chłodzenie? Dziękuję :)

Moderatorzy: proszę usunąć posta, jeżeli pojawił się podobny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej powinieneś wydać pieniądze na lepsze chłodzenie. 65 C to już dosyć dużo. Rozumiem że pracujesz na boxowym coolerku, a on jest raczej mało wydajny. Tak że zalecam zmiane chłodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja proponuje ci zrobic test i.... otworzyc obudowe :)

jesli temp spadnie ci o 10 stopni to znaczy ze masz w srodku za cieplo

i lepsza inwestycja bedzie dokupienie dodatkowego wiatraka(ow) do obudowy niz zmiana samego coolera, przy okazji skorzystaja tez pozostale elementy (dyski, ram, grafa, northbridge itp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O 8O

Czee

Też posiadam AMD 2000+ boxa i też mi się grzał strasznie na starcie 58-60 to żaden problem.Troche się martwiłem tym ale chodził normalnie.

Zainwestowałem 35 zł w 2 wentle pod zasiłką wydmuchiwał tlen a z boku pudła wtłaczający <jest tak żeby troszke też dmuchał na grafa> i temp. to ok 52-54 z zamkniętym pudłem.

Aha jeszcze jedno kompa mam praktycznie całego zabudowanego w biurku więc myśle że poprostu taka ich natura:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi