damtom85 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Witam. Oto mój problem podczas grania w gierki typu: MoH-Airbone czy Wiedźmin lub podobnie rozbudowane graficznie wiatrak na karcie wchodzi w wysokie obroty, co jest całkiem normalne bo sie nagrzewa, po pewnym czasie spada z obrotów i słychać cichy pisk z karty graficznej w tym czasie obraz gry spowalnia. Trwa to około 10-15 sekund po czym wiatrak wchodzi na wysokie obroty i gra idzie dalej normalnie. Druga sytuacja gram sobie w grę o mniejszych wymaganiach np. prison tycoon 3 , wiatrak w ogóle nie wchodzi na obroty, i dzieje sie to samo spowolnienie obrazu i dziwny pisk z karty graficznej na 10- 15 sekund a dzieje sie tak co minute. Początkowo myślałem że jest problem z zasilaczem ale nie miałem możliwości sprawdzenie. Ma ktoś jakieś pomysły co to może być. Mój zestaw: AMD Athlon 64 3700+ 2200mhz Asus A8V-VM SE Asus Radeon x1800 xt 1 gb ddr kingston 400 mhz Seagate barracuda 80gb 7200.9 Zasilacz Colorist 500 watt Za odpowiedzi z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Zasilacz Colorist 500 watt:blink: :huh: :twisted: :twisted2: Mocny jesteś z takim zasilaczem. Wyczyść wiatraczki i kompa z kurzu, zainstaluj riva tuner i tam ustaw obroty wiatraczka na sztywno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damtom85 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) Mocny jesteś z takim zasilaczem. Co masz na myśli?? Wiem że to kijowa firma ale dowiedziałem sie o niej dopiero po kupnie. Jeśli to coś da to używam Ati Catalyst 7.6 Spróbuje z tym programem zobaczymy czy coś pomoże. Edytowane 31 Października 2007 przez damtom85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Co masz na myśli?? Wiem że to kijowa firma ale dowiedziałem sie o niej dopiero po kupnie.Mam na myśli to że zaraz spali Ci sie komp. Kup nawet delte lub fortrona z allegro za 60zł a uratujesz kase którą wsadziłeś w kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Mam na myśli to że zaraz spali Ci sie komp. Kup nawet delte lub fortrona z allegro za 60zł a uratujesz kase którą wsadziłeś w kompa.Oj, Grzechu - nie przesadzaj :P Owszem - zasilacz jest słabej marki i w przyszłości może być przyczyną niestabilności. Może też uszkodzić komputer - jest to bardzo możliwe, jednak stać się nie musi - i nie powiedziane też, że od razu spali cały komputer. Czasami jest to chipset płyty głównej, czasami jakiś podzespół - ale również nierzadko wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Mam na myśli to że zaraz spali Ci sie komp. Kup nawet delte lub fortrona z allegro za 60zł a uratujesz kase którą wsadziłeś w kompa.Pokaż dostępną obecnie na allegro delte lub fortrona który uciągnie ten zestaw (mocna linia 12V) oraz da się wszystko podłączyć bez przejściówek (6-pin pcie) bo to kolejne koszty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damtom85 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Wiec tak, po zainstalowaniu Riva Tuner ustawiłem obroty na 75% czyli 4250 obrotów, gdzie normalnie mam 1800. Teraz nie tak często ale co jakiś czas kolo 10 minut występuje to spowolnienie ale wiatrak ciągle chodzi na te 75%. Podczas spowolnienia wiatrak nie zwalnia, jak to działo sie wcześniej Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Miernik do ręki i mierzymy napięcia na molexach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...