bzykofm Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) Witam. Czy jest sens wmiany grafiki ?? (GF FX5500) , sprzęt słuzy do składania i redakcji kolorowych czasopism. Corel 12 strasznie muli. Niewwiele pomogła wymiana ramu na 2 Gb, więcej nie wejdzie :-) Procek Pentium D, 2x3000, Mobo MSI PM8M2-V, czyli AGP, chipset via 800ka. Myślałem nad GF7600GS. Proszę o opinie i propozycje. Dzięki!! Edytowane 31 Października 2007 przez bzykofm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Ja bym raczej zmienił tego PentiumD na jakiegoś E2400-2600 ale to pociąga wymiane płyty, pamięci i grafy. Wymianą samej grafiki niewiele osiągniesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Żadne karty ani pentiumy, Corel nie potrafi zająć się dwoma jądrami, zależnie od kasy bierz coś z dużym cachem i najwyższym taktowaniem. Ja pracuję na plikach po 300Mb (wiesz co to jest w wektorach :)) na procku Amd, liczy spokojnie po 800k obiektów na gf 5200 i ~3Ghz. Ps. Włącz na widok standardowy a nie dokładny. Jeśli masz bitmapy to w opcjach zmień rozdzielczość na coś niżej niż 300dpi (domyślne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...