Skocz do zawartości
michu98

Ram+ Płyta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Nadszedł czas na mały uprage kompa.

Procka już kupiłem, będzie to E2160. Został mi wybór płyty i RAMu. Płyta to myślałem o MSI NEO-FR (bardziej mi się spodobał foxconn P35A ale brak NCQ mi ją zdyskwalifikował) , Ram - nie mma całkowitego pojęcia co wybrac do jakiegos nieextremalnego OC.

Na te dwie części mogę przeznaczyć około 600zł, prosze o pomoc ;)

Edit: Zapomniałem dodać: ram 2x1024, wszystko zasilane zasilaczem z podpisu.

Edytowane przez michu98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy Ci to pomoże ,ale ostatnio analizując jaką płytę wybrać i po długich poszukiwaniach wybór padł na Gigabyte ga-p35-ds3r rev 1.. Ma 6 fazowe zasilanie CPU,NCQ ,ponoć świetny kodek dźwięku,wyjścia SPIDIF,solidne kondziory.

Dlaczego ta a nie polecany Fox lub MSI F...cośtam?

Bo czytając topy o tych płytach widać ,że nie są to płyty bez wad ,czasem dość upierdliwych.A jeśli chodzi o GB ,niczego jej nie brakuje,a co ważne, z tego co da sie przeczytać tu i ówdzie(np. xtremesystems) jest to bezproblemowa płyta.

Dla mnie jest to najważniejsze, bo nie mam czasu użerać sie nad jakimiś [ciach!]łami.

Choć osobiście nie trawie GB ,to jednak suma zalet przeważyła nad np.Abit P35, Asus P5K,Fox,MSI.A miałem już kiedyś płytę GB ,ze 3szt. Abita ,jedną MSI także nie jestem zwolennikiem jakieś marki(no może oprócz Abita) .

Edytowane przez BezbronnyPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam płytę MSI Neo2-FR. U mnie sprawuje się bardzo dobrze. Świetne OC, dobre chłodzenie i żadnych problemów. E2160 śmiga na 3,2GHz przy 1,375V (stock 1,325V). Ram myśle, że Kingstony 667MHz na Elpidach.

Edytowane przez martinc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, trochę przekroczę kwotę, zadłużę się trochę :P

MSI NEO-FR + OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Titanium Intel CL4-4-4

Razem +/- 700 zł - co o tym myslicie? Zasiłka z podpisu da radę(reszta sprzętu z siga zostaje)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi