Jump to content
rade

Strona - Obrazy Olejne

Recommended Posts

spoko, jedynie zamiast html 4.01 można było użyć nowszego standardu

design strony przyjemny dla oka i raczej pasujący do tematyki.

obraz "morze" jest fajny :) Z daleka wygląda jak zdjęcie :)

Ogólnie, ocena 5

xhtml... po co się wygłupiać przy tak prostej stronce?

Irracjonalne uwielbienie dla XHTML

Dlaczego XHTML to zły pomysł

a co tu do wygłupiania... :)

Stronki które pokazałeś, owszem ciekawe podejście, ale z powodzeniem znajdę Ci 8 innych gdzie wręcz nakłaniają do używania xhtmla.. Każdy ma swoje zdanie. Mi xhtml bardziej odpowiada przez swoją bliższość xmlowi

no ale ja na prawdę nie rozumiem stwierdzenia... "do tak prostej strony"... Sugerujesz, że xhtml powinien być używany tylko do skomplikowanych stron? :) a do prostych stron trzeba używać htmla 4.01...

Zresztą, przecież ja Ci nie każę niczego zmianiać.. osobiście wolę xhtml, Ty wolisz html, no i gra muzyka, póki kody stron są zgodne ze standardem.

chodziło mi np. o to:

XHTML może mieszać się z innymi XMLowymi językami. Można w XHTML osadzić bezpośrednio MathML, SVG, RDF, ARIA. Można umieścić XHTML w Atom, XSLT, PHPTAL. i parę innych przykładów jest na tej stronie

a ja po prostu jeżeli mam wybierać, wolę przerost treści nad formą niż odwrotnie ;)

Mam nadzieję że nie zlinczujecie mnie, ale muszę się przyczepić do tytułu, a dokładniej do czcionki, ja bym dał Century Gothic+kursywa, jest ładniejsza. Generalnie całość tekstu zrobiłbym w Century Gothic. Pozdrawiam. :wink:

PelzaK

Zgadza się, a kłócić się nie miałem zamiaru.

Mam nadzieję że nie zlinczujecie mnie, ale muszę się przyczepić do tytułu, a dokładniej do czcionki, ja bym dał Century Gothic+kursywa, jest ładniejsza. Generalnie całość tekstu zrobiłbym w Century Gothic. Pozdrawiam. :wink:

Kto będzie widział tą czcionkę? Po co robić stronę tylko dla siebie po zainstalowaniu unikatowej czcionki?