Marrrcin Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Mam problem z odtwarzaniem filmów zakodowanych DivX 5 w Subedit Playerze. Otóż kolory w takich filmach nie są wyświetlane poprawnie. Wychodzi coś takiego (nie ma tych niebieskich artefaktów, są tylko te przebarwienia, te niebieskie sie jakoś przy screenshocie pojawiły). Korzystam z pakietu filtrów ffdshow. Próbowałem reinstalować je, instalować nowszą wersje, ale nic nie pomogło. Zainstalowałem też samego DivX 5, ale to także nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Mialem taki efekt - u mnie pomoglo wylacznienie flagi YV12 w ffdshow video decoder configuration. Przy czym od razu dodam ze lepiej nie pozostawiac tej opcji odznaczonej na stale - zdazyly mi sie kawalki, ktore odtwarzaly sie jako odwrocony do gory nogami obraz w postaci 2 okienek u gory ekranu - cos jak to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Mialem taki efekt - u mnie pomoglo wylacznienie flagi YV12 w ffdshow video decoder configuration. Przy czym od razu dodam ze lepiej nie pozostawiac tej opcji odznaczonej na stale - zdazyly mi sie kawalki, ktore odtwarzaly sie jako odwrocony do gory nogami obraz w postaci 2 okienek u gory ekranu - cos jak to.Nie pomogło, a nawet pogorszyło sprawe bo jeszcze sie z boku jakiś pasek pojawił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 a w innym playerze sprawdzales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 a w innym playerze sprawdzales?No właśnie np. w Media Player Classic wszystko jest OK, a w WMP ten sam problem. Szukam rozwiązania tego problemu, bo jakoś tak głupio wszystkie filmy oglądać w Subedicie, a te skompresowane DivX 5 w innym programie. Właściwie to zauważyłem coś jeszcze, a mianowicie to że mój problem nie tyczy się wszystkich filmów zakodowanych DivXem 5, niektóre działają normalnie. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 sprobuj allplayera... jak masz ffdshow to czyta wiekszosc formatow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marbir Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 meczylme sie z tym pare dni ale udalo sie :)) trzeba odinstalowac wszystkei kodeki z kompa i zainstalowac pack k-ilte (pryz instalacji nalezy wywlic wszystkie stare kodeki) http://www.download.net.pl/105/K-Lite-Codec-Pack-Full/ i powinno pomoc, u mnie dziala :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...