Sider Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 (edytowane) Witam Mam do napisania w ramach pracy inżynierskiej program wykorzystujący wyszukiwanie pełnotekstowe MSSQL Servera 2005. Niestety napotkałem na problem - okazuje się, że wersja mssql servera której używam nie obsługuje języka polskiego. Co prawda znalazłem pliki z polskim zestawem tzw. szumów, ale nie mogę ani ustawić języka indeksu na polski, ani użyć polskiego języka w zapytaniu. Przy próbie dostaje komunikat: Invalid locale ID was specified. Please verify that the locale ID is correct and corresponding language resource has been installed. Spędziłem dobrych parę godzin na szukaniu jakiegoś pakietu językowego, niestety bezskutecznie :mur: . Jeśli ktoś z Was orientuje się gdzie mogę znaleźć zasoby dla języka polskiego do wyszukiwania pełnotekstowego będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. EDIT: Właśnie udało mi się znaleźć rozwiązanie mojego problemu :razz: dla zainteresowanych wklejam linka: http://support.microsoft.com/kb/908441/en-us Edytowane 1 Listopada 2007 przez Sider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...