Jozek_Palka Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Witam. Jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość Czy płyta główna Gigabyte P31-DS3L jest w stanie obsłużyć pamięć RAM OCZ Platinum 2.0 2x1GB? Nie mogłem się doszukać informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesti55 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Obsłuży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LargoX Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) podepne sie mam problem z OCZ Platinum Rev. 2 niby sa 800mhz 4-4-4-15, jak mam w biosie na auto to wykrywa timingi jako 5-5-5-15, biore timingi na 4-4-4-15 i niby jest ok ale nie moge nic podkrecic, nawet 810 na nich nie wyciagne... plyte mam Asus P5K Deluxe, czy te pamieci tak maja? na wyzszych timingach robia 850... Edytowane 12 Listopada 2007 przez LargoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesti55 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 no co Ty, jak chcesz coś więcej z nich wycisnąć musisz podnieść napięcie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LargoX Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) no chyba nie myslisz ze jestem taki tepy? podnosilem... przy kreceniu na timingach 44415 mam oc failur czy cos takiego w poscie bez wzgledu na napiecie... Edytowane 12 Listopada 2007 przez LargoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 spróbuj podnieść też (jeśli tego nie robiłeś) napięci NB, na moim ab9pro ma najważniejszy wpływ na oc. Co do pamięci to nie spodziewaj się cudów, max co udało mi się wyciągnąć to 1000Mhz przy 5-5-5-15, a co do autowykrywania to chyba fabryka tak ustawiła,żeby dawało piątki. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LargoX Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 tylko ze na NB jest auto i nie wiem jakie jest standardowe i ile ustawic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Everest prawde ci powie...a przeważnie standardowe jest najniższe, więc ustawiaj o jeden krok wyżej aż do osiągnięcia celu, ale nie przekraczałbym 1,45V, zresztą to juz jest o mobo a nie o memkach, więc tam poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LargoX Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 komp mi nie wstaje jak podkrece cokolwiek, nawet jak obnize fsb to mam 1 dlugi i 3 krotkie dzwieki w mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...