Skocz do zawartości
Dr@GuN

Czy Opłaca Się Jeszcze W Tym Zmieniać Grafę ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam , mam taki zestawik

p4 2.8ghz ht

mobo asus p4pe-x

2x512mb goodram ;)

i do tego marny 9600pro z zajgorszymi pamięciami jakie robili (nie karajcie to nei ja kupywałem) i teraz pytanie:

mogę do tego od kumpla kupić 6800ultra za 190zł opłaca się ? będzie to wydajniejsze (jako całość) do gier od tego sprzęta z siga ? czy może nie warto w tak 'kozacką' grafę się bawić i strzelić mu jakiegoś 66gt ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO 6600GT nie rozwinie skrzydeł na tym procku... Ale cena tego 6800U całkiem miła (jakbyś płacił za 6600GT) więc bierz puki się nie rozmyśli ;) A jak wygląda zasiłka bo do tego 6800 to dobra (czyt markowa) zasiłka 350W konieczna...

EDIT

Rozpisałem się i xacti był szybszy odemnie...

Edytowane przez dzikidaniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak podkrecisz cos procka, tak na 3.4GHz bedzie szybciej

płyta ledwo ciągnie 200fsb a ty mi mówisz o oc ? dla neij granicą jest 204 :) a fabryczne procka to 200 :P nie chce mi się zmieniać mobacza bo to już się nie będzie opłacało , proc jak tak patrzyłem w spi jest porównywalny , może ciut gorszy , bo jednak w tym mam 2.65ghz AMD a tam 2.8 netbrust...a to jest przeterminowana architektóra...dobra dziękować za odpowiedzi ida spać dobra nuć !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze nie mozesz podkręcić tego swojego procka - bo na defulcie to bedzie z lekka za słaby nawet do starej juz na dziś [ ale nadal wydajnej i jarej ] 6800 ULTRA. Gdybyś wyciagnął z niego te minimum 3,3 to kwestia duzego braku mocy procka juz odpada powiedzmy :) Ale fakt faktem to ja bym od razu wziął 68U za te 190 zeta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi