Skocz do zawartości
t00l

Mobo + Cpu + Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak zauwazylem po dlugiej nieobecnosci forum kwitnie ;-)

Zwracam sie z prosba, bo wypadlem z obiegu a planuje lekko podciagnac swoj sprzet, a raczej wymienic go na cos zywszego.

Jak zaznaczylem w tytule potrzebuje mobo, cpu i ram - z tym ze bardzo mi by zalezalo na minimum 2gb ram'u a najlepiej 4gb i na plycie opartej na ukladzie SLI bo mam 2x6600gt i nie chce i wyrzucac ;-)

- oczywiscie uzbroilem sie w cierpliwosc i przebrnalem przez kilka testow intel vs amd etc. ale nadal mi ciezko zdecydowac, szczegolnie ze sa spore roznice cenowe... wiec zwracam sie do tych ktorzy troche lepiej znaja temat i cos sensownego mi doradza, co do finansow to mam do przeznaczenia powiedzmy +-1000

z gory dziekuje/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze cos takiego?

Procesor : Intel Pentium Dual Core E2160 - 260 zł

MSI P6N SLI-FI - 330 zl

Pamięć Ram : 2X OCZ 2x1GB 800Mhz Platinum Rev 2.0 - 500 zł

chociaz ja bym sprzedal te twoje 2x6600 i kupil MSI P35 Neo-F i 8600 sonic+ ... twoja decyzja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki.

a co sadzicie o pozostaniu przy tym mobo co mam i dokupieniu do niego procka - DualCore ATHLON 64 X2 4200+ 1MB S.939 TOLEDO, w cenie 250zl i ewentualnej wymianie 2 kosci ram 512 na 2x1gb za okolo 300zl, czy to oplacalna inwestycja?

to w sumie konfig za ~500zl

gugus - pytanie jeszcze kto by chciał kupić te 6600gt w tej chwili :D , bo jakbym mogl to bym chetnie sprzedal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kase mam, tylko nie lubie jej wyrzucac w bloto ;-D, i nie wiem czy nie bardziej mi sie oplaca dokupic tego procka i ram i zaoszczedzic 500zl czy wymienic wszystko? Jak sie to przelozy na wydajnosc. Co do grafiki to szczerze przyznam ze jak do tej pory te 6600gt sobie radza - gry sporadycznie , raczej grafika 2d i 3d - a w SLI, bo do render'u. Z tego tez powodu nie mam parcia na wymiane grafiki, a bardziej na wymiane procka i zwiekszenie ram

EDIT:

decyzja taka:

MSI-P6N SLI-F v2 s.775 nForce 650i [330z] + Intel Core 2 Duo E4500 2.2 GHz [465] + 2x 2gb Geil 800 [410]

Edytowane przez t00l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie z tego co czytalem, bo na razie nie jestem uzytkownikiem c2d, ale podobno bez sensu jest kupoiwanie serii e4xxx... ja bym kupil e2160 i wymienil grafe... konkretnie wyszedlby zestaw:

Procesor : Intel Pentium Dual Core E2160 - 260 zł

MSI P35 Neo-F

Pamięć Ram : OCZ 2x1GB 800Mhz Platinum Rev 2.0 - 250

karta graficzna: palit 8600 sonic+

ale twoja decyzja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi