Skocz do zawartości
Blazejj

Blok Gpu Na 8800gt

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzając się do kupna tej grafy stwierdziłem że przy okazji założe sobie WC

Teraz mam pytanie. Po wyjściu np. 8800gts/gtx ile było trzeba czekać czasu na pojawienie się bloków na gpu?

Bo właśnie będą mnie interesować bloki na GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzając się do kupna tej grafy stwierdziłem że przy okazji założe sobie WC

Teraz mam pytanie. Po wyjściu np. 8800gts/gtx ile było trzeba czekać czasu na pojawienie się bloków na gpu?

Bo właśnie będą mnie interesować bloki na GT

NIc... przecież takie bloki są powszechnie dostępne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mu o FullCover'y...DangerDen pracuje właśnie nad blokiem na 88gt, kiedy wyjdzie nie wiadomo...

EDIT: chyba że zamontujesz MCW60 i radiatorki co było by nawet nawet rozwiazaniem...

Tu masz foto ze zwykłym bloczkiem i radiatorami:

Dołączona grafika

Edytowane przez rafwlkp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu kupowac specjalnego full covera pod gt. Kup zwyczajny bloczek na sam rdzen, przynajmniej przy zmianie grafy bedziesz mogl z nim zrobic cos innego niz wsadzenie sobie w tylek ;) Chyba, ze nie przeraza Cie kupno full covera za ~200 zl dla jednej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu kupowac specjalnego full covera pod gt. Kup zwyczajny bloczek na sam rdzen, przynajmniej przy zmianie grafy bedziesz mogl z nim zrobic cos innego niz wsadzenie sobie w tylek ;) Chyba, ze nie przeraza Cie kupno full covera za ~200 zl dla jednej karty.

exactly - popieram twoje zdanie... dlatego napisalem ze juz sa bloki :wink: :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że osoba kupująca 88xx ma siano na fullcover'a więc jego zakup nie był by problemem. Jeżeli tak nie jest to wyprowadźcie mnie z błędu ;)

To tak samo jakbys powiedzial ze kazda osoba kupujaca 24 calowy monitor ma kase na 88xx :)

To juz nawet nie chodzi o to czy ktos ma kase czy nie, ale fullcovery sa strasznie niepraktyczne... i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio pare osób na forum sprzedawało flowa :) No ale za cene około mamy dośc dobry blok fajnie wykonany z dobrą wydajnością.. Imo abadon miałby cięzko z takim g92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra...ale do tego dochodzi nowy top + zapinka. W tej cenie mamy Prisona z zapinką na 88xx który wcale nie odstaje wydajnością od FlowPina... A myslisz że w takich fullcover'ach jest tak baardzo dużo pinów na rdzeniu ? Wcale nie ! Pooglądaj zdjęcia takiego EK lub Zalmana w środku i wtedy możesz mówić takie rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bloczek a w zasadzie chyba projekt bloczku na GT KLYK KLYK

Na uwage zasługuje fakt że w/w rozwiązanie jest troche uniwersalne bo wystarczy dokupić "przystawke" chłodzącą ram/zasilanie a "część właściwa" chłodząca rdzeń będzie pasowała na coraz to nowsze karty. Wadątakiego rozwiązania jest pasywne defakto chłodzenie pamięci sekcji zasilania karty - cena też mała nie jest, komplet na GTXa kosztuje około 90 funciaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafwlkp @ wiem jak wygląda fullcover. Też zależy jaki abadon bo był lite jak i pro. Kolega miał lite zmienil na kyńkowy blok i 8* różnicy więc sporo. W takich fullcoverach spód w okolicach rdzenia powinien wyglądać jakoś bardziej ambitnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy blok jest na CPU, a ten F2G to nawet ciekawa propozycja. Teraz niech tylko się ktoś wypowie na temat zapinki czy będzie OK.

moge ja sie wypowiedziec?

pasuje na 8800GT, GTX oraz ULTRA, w sumie na kazda karte ktora sie kupi teraz w sklepie (pomijajac profecsjonalne by mnie zaraz tu ktos za slowka nie lapal)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze teraz, może ktoś się znajdzie

Grudzień/styczeń będe montował pierwsze wc na 88gt / e2160

Mieszkam w Warszawie(Praga)

Szukam osoby która by mi pomogła to ogarnąć.

Nie chce samemu to robić bo części do kibla będe miał pierwszy raz w łapie

Wszelka pomoc mile widziana :)

Edytowane przez Blazejj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkope troszke temat, jako ze wlasnie zastanawiam sie nad bloczkiem na 8800 GT/GTS, jako ze nie mam jeszcze karty, a bloczek moge sciagnac z nwegga (znajomy zamawial mi kilka rzeczy, zostawilem mu kase i akurat kostki ktore chcialem sa niedostepne, a ja kupielm juz cos w Polsce wiec wpadlem na pomysl zeby zakupic sobie bloczek na przyszla grafe).

Wykopalem takie cos i jeszcze link do strony producenta - KOOLANCE VID-279 Video Card Cooling Block

Co o tym myslicie? Ma moze juz ktos to u nas? Wolal bym uslyszec opinie kogos z forum na temat tego bloku, jako ze taka jest dla mnie bardziej przekonywujaca niz szperanie po zagranicznych forach i przegladanie testow, ktore czasem wydaja sie dosc dziwne, choc jesli ktos mogl by jakis wiarygodny link podrzucic tez nie pogardze.

Mam starego koolance na 7900GT, nawet fajnie sobie radzi, do tego pasowal by mi na 8800 na G92, z tym ze oprocz mosfetow, ja natomiast skoro mam okazje wolal bym taki pelny fullcover. Do tego moj ma krocce na stale, a ja sie chcialem przesiasc na grubsze weze niz 8/11.2

Warto to brac, czy pomeczyc sie ze swoim starym i dorobic cos na mosfety? Albo moze zakupic cos na alledrogo jak sie trafi, lub poszperac za czyms od EK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi