Blazejj Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Przymierzając się do kupna tej grafy stwierdziłem że przy okazji założe sobie WC Teraz mam pytanie. Po wyjściu np. 8800gts/gtx ile było trzeba czekać czasu na pojawienie się bloków na gpu? Bo właśnie będą mnie interesować bloki na GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Przymierzając się do kupna tej grafy stwierdziłem że przy okazji założe sobie WC Teraz mam pytanie. Po wyjściu np. 8800gts/gtx ile było trzeba czekać czasu na pojawienie się bloków na gpu? Bo właśnie będą mnie interesować bloki na GT NIc... przecież takie bloki są powszechnie dostępne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Chodzi mu o FullCover'y...DangerDen pracuje właśnie nad blokiem na 88gt, kiedy wyjdzie nie wiadomo... EDIT: chyba że zamontujesz MCW60 i radiatorki co było by nawet nawet rozwiazaniem... Tu masz foto ze zwykłym bloczkiem i radiatorami: Edytowane 2 Listopada 2007 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Nie ma sensu kupowac specjalnego full covera pod gt. Kup zwyczajny bloczek na sam rdzen, przynajmniej przy zmianie grafy bedziesz mogl z nim zrobic cos innego niz wsadzenie sobie w tylek ;) Chyba, ze nie przeraza Cie kupno full covera za ~200 zl dla jednej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Nie ma sensu kupowac specjalnego full covera pod gt. Kup zwyczajny bloczek na sam rdzen, przynajmniej przy zmianie grafy bedziesz mogl z nim zrobic cos innego niz wsadzenie sobie w tylek ;) Chyba, ze nie przeraza Cie kupno full covera za ~200 zl dla jednej karty. exactly - popieram twoje zdanie... dlatego napisalem ze juz sa bloki :wink: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Myślę że osoba kupująca 88xx ma siano na fullcover'a więc jego zakup nie był by problemem. Jeżeli tak nie jest to wyprowadźcie mnie z błędu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Myślę że osoba kupująca 88xx ma siano na fullcover'a więc jego zakup nie był by problemem. Jeżeli tak nie jest to wyprowadźcie mnie z błędu ;) To tak samo jakbys powiedzial ze kazda osoba kupujaca 24 calowy monitor ma kase na 88xx :) To juz nawet nie chodzi o to czy ktos ma kase czy nie, ale fullcovery sa strasznie niepraktyczne... i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Z kasą to nie zabardzo. Po kupnie wszystkich części nawet na bude mi nie starczy :D BTW Co do tych bloków to jakieś konkretne miałeś na myśli? (Nie za drogie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 hmm..Abadon z jakąś zmixowaną zapinką od Maniakalnego może by styknął. Jak nie to Prisona z zapinką do 88xx. Pozdrawiam rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip7 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 FlowPin i jego 261 piny na pokładzie. Mysle że wydajnościowo dałoby to rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Po pierwsze FlowPin'a cholernie trudno dostać, a nawet jak kupisz za ~80zł to jeszcze inny top musi być...co znów wiąże się z kosztami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip7 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ostatnio pare osób na forum sprzedawało flowa :) No ale za cene około mamy dośc dobry blok fajnie wykonany z dobrą wydajnością.. Imo abadon miałby cięzko z takim g92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Dobra...ale do tego dochodzi nowy top + zapinka. W tej cenie mamy Prisona z zapinką na 88xx który wcale nie odstaje wydajnością od FlowPina... A myslisz że w takich fullcover'ach jest tak baardzo dużo pinów na rdzeniu ? Wcale nie ! Pooglądaj zdjęcia takiego EK lub Zalmana w środku i wtedy możesz mówić takie rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...cat=4&cat2= http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...cat=4&cat2= Co myślicie o takich blokach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Pierwszy blok jest na CPU, a ten F2G to nawet ciekawa propozycja. Teraz niech tylko się ktoś wypowie na temat zapinki czy będzie OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 No tak, szukam właśnie na cpu i gpu dobrych ale nie zadrogich. Co do zapinki, to jak nie będzie na karte pasować, to jaki jest jej koszt przerobienia, albo kupienia nowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Spytaj sie Maniakalnego za ile by wyciął, ale coś koło 20zł myślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Bloczek a w zasadzie chyba projekt bloczku na GT KLYK KLYK Na uwage zasługuje fakt że w/w rozwiązanie jest troche uniwersalne bo wystarczy dokupić "przystawke" chłodzącą ram/zasilanie a "część właściwa" chłodząca rdzeń będzie pasowała na coraz to nowsze karty. Wadątakiego rozwiązania jest pasywne defakto chłodzenie pamięci sekcji zasilania karty - cena też mała nie jest, komplet na GTXa kosztuje około 90 funciaków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip7 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 rafwlkp @ wiem jak wygląda fullcover. Też zależy jaki abadon bo był lite jak i pro. Kolega miał lite zmienil na kyńkowy blok i 8* różnicy więc sporo. W takich fullcoverach spód w okolicach rdzenia powinien wyglądać jakoś bardziej ambitnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Pierwszy blok jest na CPU, a ten F2G to nawet ciekawa propozycja. Teraz niech tylko się ktoś wypowie na temat zapinki czy będzie OK. moge ja sie wypowiedziec? pasuje na 8800GT, GTX oraz ULTRA, w sumie na kazda karte ktora sie kupi teraz w sklepie (pomijajac profecsjonalne by mnie zaraz tu ktos za slowka nie lapal) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 No i o to mi chodziło ;) Bo w sprawach zapinek do kart midle/high-end jestem lamka :lol: Dlatego nie chciałem nikogo wprowadzać w błąd. Pozdrawiam rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 pierwsze fullcovery na 88GT aqua-computer aquagrafx g92 EK Waterblocks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) Napisze teraz, może ktoś się znajdzie Grudzień/styczeń będe montował pierwsze wc na 88gt / e2160 Mieszkam w Warszawie(Praga) Szukam osoby która by mi pomogła to ogarnąć. Nie chce samemu to robić bo części do kibla będe miał pierwszy raz w łapie Wszelka pomoc mile widziana :) Edytowane 9 Listopada 2007 przez Blazejj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) wiadomo cos o jakis alternatywnych fullcoverach od blokow EK bo troche przydrogie sa:(? Edytowane 11 Grudnia 2007 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Odkope troszke temat, jako ze wlasnie zastanawiam sie nad bloczkiem na 8800 GT/GTS, jako ze nie mam jeszcze karty, a bloczek moge sciagnac z nwegga (znajomy zamawial mi kilka rzeczy, zostawilem mu kase i akurat kostki ktore chcialem sa niedostepne, a ja kupielm juz cos w Polsce wiec wpadlem na pomysl zeby zakupic sobie bloczek na przyszla grafe). Wykopalem takie cos i jeszcze link do strony producenta - KOOLANCE VID-279 Video Card Cooling Block Co o tym myslicie? Ma moze juz ktos to u nas? Wolal bym uslyszec opinie kogos z forum na temat tego bloku, jako ze taka jest dla mnie bardziej przekonywujaca niz szperanie po zagranicznych forach i przegladanie testow, ktore czasem wydaja sie dosc dziwne, choc jesli ktos mogl by jakis wiarygodny link podrzucic tez nie pogardze. Mam starego koolance na 7900GT, nawet fajnie sobie radzi, do tego pasowal by mi na 8800 na G92, z tym ze oprocz mosfetow, ja natomiast skoro mam okazje wolal bym taki pelny fullcover. Do tego moj ma krocce na stale, a ja sie chcialem przesiasc na grubsze weze niz 8/11.2 Warto to brac, czy pomeczyc sie ze swoim starym i dorobic cos na mosfety? Albo moze zakupic cos na alledrogo jak sie trafi, lub poszperac za czyms od EK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Ten stary blok nie będzie pewnie pasował bo, na 8800GT/GTS pomimo że wygląda na to że pamięci i otwory na śruby są tak samo, jak w serii 7 to jednak otwory nie pasują ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Tu tez nie pasuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...