Skocz do zawartości
Tubal Kain

Kingmax 800mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Rozważałem zakup 2x1GB 1066MHz kingmax'a, doszedłem jednak do wniosku, że konfiguracja 4x1 800MHz tez kingmax'a będze wydajniejsza(to moze niodpowiednie słowo, bowiem ktora z aplikacji czy gier potrzebuje az 4GB RAM'u) od 2x1GB 1066MHz. Napewno bedzie bardziej przyszłosciowa(vIsta 64bit), a że cena jest bezkonkurencyjna w stosunku do mozliwosci oc (79 zika za jeden modoł) wiec jestem prawie zdecydowany na ich zakup.

Ciekawi mnie możliwość overclokerska takiego zestawu, nigdzie w sieci nie znalazlem danych oc takiej konfiguracji tj. 4x1GB 800MHz

Kingmax 2x1GB 800MHz w dualu: 800 MHz cl 44412 1,9v

900 MHz cl 44412 1,95 -2,1v

1000 MHz cl 55515 2,1 -2,2v

1066 MHz cl 54415 2,5v

Kingmax 4x1GB 800MHz max MHz przy luznych czasach?

max MHz przy czasach cl5

max MHz przy czasach cl4

Te pamiątki chciałbym do nowego pc'ta wsadzic(narazie buda i zasiłka)

mobo p35 lub 650i

cpu penryn

gpu g92 8800gt

Wiem że wyniki na poszczególnych płytach moga od siebei znaczaco odbiegać, nie mniej jednak moze ktos z was ma taki zestaw lub testowal te modóly?

A jezeli nawet nie to, czego moge sie spodziewac w oc , nie chce sie niemilo zaskoczyc gdy pojda mi max 900Mhz na cl5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko zebys kupil oryginalne bo te z proline nie wiadomo dlaczego nie maja chipow swiadczacych o oryginalnosci nie przekreslam ich bo gdzies czytalem ze niby jednak pierwsza seria ich nie miala tylko skad oni by mieli ciagle nowe dostawy starej serii?

Edytowane przez Miczq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj śmiało. Ja właśnie nabyłem dokładnie 1 taką kośc w Proline - 79 zł i ma ten fioletowy układ, świadczący o oryginalności.

Pamięci kręcą się podobno do 954 MHz - gdzieś to czytałem. Wpisz w Googlu dokładny symbol tych pamięci + overclocking i jeden z pierwszych linków właśnie o tym traktuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

godzio1 napisał(a):

Kupuj śmiało. Ja właśnie nabyłem dokładnie 1 taką kośc w Proline - 79 zł i ma ten fioletowy układ, świadczący o oryginalności.

Pamięci kręcą się podobno do 954 MHz - gdzieś to czytałem. Wpisz w Googlu dokładny symbol tych pamięci + overclocking i jeden z pierwszych linków właśnie o tym traktuje.

sprawdzałem je bez rewelacji cl 4 920 cl 5 980 napięcie z pod biosu 2,27V B-) Edytowane przez DDR2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki za lamerskie pytanie ale jaki jest sens kupowania ramu w tzw. zestawch quad czyli po cztery kosci zamiast dual-a (procz ceny - mniejsze moduly moga byc tansze).

Czy to działa na takiej samej zasadzie jak Dual, ze w Quad przepustowość pamęci jest jeszcze większa (teoretycznie Quad 2x w stosunku do Dual, tak jak Dual 2x w stosunku do Single) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej kupowac jak najtaniej nie watro przeplacac w cyferki producentow;) trzeba kupowac z glowa poczytac i dowiedziec sie troche przed kupnem. a 4gb to przerost formy nad trescia. miedzy 1 a 2 gb roznica jest niewielka a miedzy 2 a 4 praktycznie nie widoczna.

na 2x1gb jest wieksza wydajnosc niz 4x512mb

tak samo jak na intelu cl 4 a cl5 to roznica prawie nie zauwarzalna lepiej dac cl5 i wiecej mhz niz cl4 przynajmniej na intelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi