wodzian Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Witam posiadam aktualnie 2 kostki 512 DDR2(mobo ABIT KN9[NF4]) czy po dołożeniu kolejnej kości 1gb dualchannel będzie działał? Dodam tylko, że na moim leciwym abicie nf7 pod nforce2 nie bylo problemu z dualchannelem przy 3 kostkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) To już zależy od płyty i kości. Na moim stary solteku ładnie chodziło 2x256 vs 1x512 Powinno działać ale jak masz 4 sloty to do pierwszego włóż 1gb, a reszte do 3 i 4. (2 zostaw pusty) Edytowane 2 Listopada 2007 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam mam podobne pytanie co kolega wyżej :). mam 2x512ddr2 667 Kingston (plyta to Asus M2N-E) i chciałbym kupić kość 1gb, tej samej marki i prędkości, ponieważ jest taniej niż kupywać kolejne 2x512 czy takie coś będzie działać?:) 2x512 w dualu, i 1x1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Na sieci można znaleźć udokumentowane (przez samych posiadaczy) przypadki działania nieparzystej liczby kości w dualu (w różnych konfiguracjach, nawet 3x256MB czy 3x1GB). Wszystko zależy od chipsetu, producenta płyty, rodzaju i producenta pamięci. Jednym słowem - loteria. Obecnie mam 2x1GB, w przyszłym tygodniu pożyczę 1GB tej samej firmy i z tej samej serii i zobaczę jak to się będzie w moim przypadku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam posiadam aktualnie 2 kostki 512 DDR2(mobo ABIT KN9[NF4]) czy po dołożeniu kolejnej kości 1gb dualchannel będzie działał? Dodam tylko, że na moim leciwym abicie nf7 pod nforce2 nie bylo problemu z dualchannelem przy 3 kostkach.Nie będzie działać. Sprawdzałem, to wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...