Skocz do zawartości
roberto73

Z Amd3000+na ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki lekki dylemacik,czy jest sens wywalic tego procka i jego miejsce zapodac np>Athlon 64 X2 4200+(soc.939).Raczej interesuje mnie wzrost wydajnosci przedewszystkim w grach(Karta 8600gts,płyta Asus A8n-e NF4,2GB ram,)wydatek okolo 230 zł ale czy bedzie opłacalny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz Tagan400w,a tak cos jeszcze dopisze bo czytam na roznych forach wlasnie o tym procku i pisza roznie,jedni ze raczej wymiana nie bedzie miala sensu inni ze wrecz odwrotnie ,masakra mozna zglupiec.Mnie przedewszyskim interesuje przyrost mocy raczej w grach o ile takowy powymianie mialbymiejsce,a wymiana na nowa plyte+ramy to narazie odpada,wiec moze ktos sie wypowie co myli o tym.Tymbardzie j iz wyniki teraz np , w 3D marku 05,06 raczej rozczarowuja(05-8760,06-4230)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto nadal zapodać na socket 939 procka x2 3800+ lub 4200+ w miejsce 1 jajowca - ale jezeli mamy siano to lepiej zmienic sobie platformę na s775 i Pentium E2...ale ja bym kupił małym kosztem [ za 200 ] procka 2 rdzeniowego na 939 -> x2 3800+

http://www.allegro.pl/item260318344_amd_at..._nowy_wawa.html

a zas go jeszcze trochę podkręcić do tak 2.4-2.5GHz i mamy luz z prockiem przez conajmniej pól roku minimum.

Edytowane przez adonim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi