Gość Mugrim Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) czyli, że np crisis będzie miał tyle samo fps na E2160 i na E6550? bez podkręcania? a jeśli tak to czy ten E2160 starczy na kilka lat ;D?? Polecam Ci e6750- na teraz spokojnie wystarczy bez krecenia a jak w przyszlosci przycisnie to te 3,5ghz murowane. Szczegolnie, ze chcesz procka na dlugi czas, wiekszosc osob ktore poleca e21xx argumentuje go jako tani zamiennik przed penrynem. Tyle ze penryn pojawi sie w styczniu wiec jesli masz ochote tyle czekac. Sam zamowilem niedawno zestawik (bedzie jak dowiaza 8800GT B-) ), zlozylem go po kilkumiesiecznym obserwowaniu tego co ludzie polecaja na tym i jeszcze innym forum. Moze to Ci sie przyda: moj zestawik wyglada tak e6750 2x1GB OCZ platinium clk4 rev.2 800mhz abit ip35-e gigabyte 8800GT 512 Zasilacz Corsair CMPSU-450VXEU 450W obudowa cooler master elite 331 dysk taki jak Twoj Nagrywarka DVDR Samsung SH-S183L OEM Ivory LightScribe calosc : 2700zl Jesli chodzi o te FPS w krajzisie przy takich smaych taktach tych prockow to pewnie te 4MB keszu u 6xxx dadza jakas przewage. Edytowane 3 Listopada 2007 przez Mugrim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpc Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Polecam Ci e6750- na teraz spokojnie wystarczy bez krecenia a jak w przyszlosci przycisnie to te 3,5ghz murowane. Szczegolnie, ze chcesz procka na dlugi czas, wiekszosc osob ktore poleca e21xx argumentuje go jako tani zamiennik przed penrynem. Tyle ze penryn pojawi sie w styczniu wiec jesli masz ochote tyle czekac. Sam zamowilem niedawno zestawik (bedzie jak dowiaza 8800GT B-) ), zlozylem go po kilkumiesiecznym obserwowaniu tego co ludzie polecaja na tym i jeszcze innym forum. Moze to Ci sie przyda: moj zestawik wyglada tak e6750 2x1GB OCZ platinium clk4 rev.2 800mhz abit ip35-e gigabyte 8800GT 512 Zasilacz Corsair CMPSU-450VXEU 450W obudowa cooler master elite 331 dysk taki jak Twoj Nagrywarka DVDR Samsung SH-S183L OEM Ivory LightScribe calosc : 2700zl Jesli chodzi o te FPS w krajzisie przy takich smaych taktach tych prockow to pewnie te 4MB keszu u 6xxx dadza jakas przewage. Zestaw bardzo podobny do mojego... ram ten sam, grafika ta sama, dysk ten sam, abit ip35-e jest lepszy od dfi infinity blood iron P35-T2RL? Zasilacz też bym wziął Corsaira ale w tych sklepach nad którymi się zastanawiałem nie było go. Nagrywarka mało ważna:P A obudowa RAIDMAX ARES 8001WBP bo mi się podoba i chyba nie najgorsza jest? W jakim sklepie udało Ci się uzyskać tak niską cenę? Edytowane 3 Listopada 2007 przez blackpc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Zestaw bardzo podobny do mojego... ram ten sam, grafika ta sama, dysk ten sam, abit ip35-e jest lepszy od dfi infinity blood iron P35-T2RL? Zasilacz też bym wziął Corsaira ale w tych sklepach nad którymi się zastanawiałem nie było go. Nagrywarka mało ważna:P A obudowa RAIDMAX ARES 8001WBP bo mi się podoba i chyba nie najgorsza jest? W jakim sklepie udało Ci się uzyskać tak niską cenę? Kupuje w Apollo, maja praktycznie najnizsze ceny dodatkowo zestaw skladaja za darmo. Jesli chodzi o mobo to Ci nie powiem czy jest lepsze ale na forach ludzie najczesciej polecaja ; MSI NEO FR-2, foxcon p35a i wlasnie abita ip35-e(w apollo koztuje 328zl). Obudowa niczego sobie tylko ze troche droga, moj cooler master nie ma szybki ale takze posiada dolaczony wentyl 120mm. Jest takze boczny tunel naprzeciw cpu i siatkowany przod obudowy takze powinna byc dobra cyrkulacja powietrza. Kosztuje 125zl. Edytowane 3 Listopada 2007 przez Mugrim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpc Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 W apollo właśnie nie mają tego RAIDMAXA :S ale jeśli różnica w cenie ma wynosić 500 zł to wole mieć brzydszą obudowę :D a co do corsaira 450 to on na pewno ma 24 pin? bo wg komputronika klick ma on tylko: 6x 5-pin SATA, 1x 6/8-pin PEG, 1x 6-pin PEG ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) W apollo właśnie nie mają tego RAIDMAXA :S ale jeśli różnica w cenie ma wynosić 500 zł to wole mieć brzydszą obudowę :D a co do corsaira 450 to on na pewno ma 24 pin? bo wg komputronika klick ma on tylko: 6x 5-pin SATA, 1x 6/8-pin PEG, 1x 6-pin PEG ... Hmm nie zastanawialem sie ale jak pytalem o zasilacz do teo configu to polecano ten model. EDIT: Chyba ma: http://www.corsair.com/products/vx.aspx Dodatkowo na innym forum komputerowym potwierdzono, ze ten zasilacz spokojnie pociagnie karte 8800GT (posiada wszystkie odpowiednie wtyczki). Edytowane 3 Listopada 2007 przez Mugrim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpc Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 a gdybym miał do wyboru tylko zasilacze Chieftec, Enermax, Modecom, OEM, Seasonic, i Tagan (na pcprojekt taki wybór) to jaki model byście polecili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Chiefteca , serię C14 :) podobno bardzo udana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpc Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 chodzi o Chieftec CFT-650-14C 650W Cable Managment ... za 350 zl ... ? nie za duży? ja myślałem o Seasonic S12-500 500W za 360 zl bo Seasonic S12-430 430W za 280zl chyba odrobinę za słaby :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Za duży ? A jaka Ci to różnica ? Zasilacz podobno bardzo dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Chiefy sa bardzo glosne i nie podaja napiecia tak stabilnie jak corsair. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Chiefy sa bardzo glosne i nie podaja napiecia tak stabilnie jak corsair.Poprzyj to jakimś linkiem! Nie chodzi Ci przypadkiem o te stare chiefteci? Te C14 są całkiem solidne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Chiefy sa bardzo glosne i nie podaja napiecia tak stabilnie jak corsair.Jasne. A procki Intela to puste gigaherce i się grzeją <_< Mówimy o konkretnym modelu, głośne to są GPS robione przez Deltę, a nie C14 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Pomijając to, że podkręcenie E21** do ponad 3 GHz nie jest żadnym problemem, kupowanie proca za 600 zł (ja się z tego dawno już wyleczyłem) jest nieopłacalne, z tego też względu, iż gdy wejdą Penryn i Phenom na dobre na rynek, to ceny Core 2 Duo E6*** pewnie znacznie spadną. Przypominam sytację z procesorami 2 rdzeniowymi. To taka dygresja. Sorry za offtopic. Edytowane 4 Listopada 2007 przez martinc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpc Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Pomijając to, że podkręcenie E21** do ponad 3 GHz nie jest żadnym problemem, kupowanie proca za 600 zł (ja się z tego dawno już wyleczyłem) jest nieopłacalne, z tego też względu, iż gdy wejdą Penryn i Phenom na dobre na rynek, to ceny Core 2 Duo E6*** pewnie znacznie spadną. Przypominam sytację z procesorami 2 rdzeniowymi. To taka dygresja. Sorry za offtopic. Ja nie chcę zmieniać za 2 msc procka na nowego ... a zanim Penryn i Phenom na dobre wejdą na rynek minie pewnie kilka miesięcy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Ja nie chcę zmieniać za 2 msc procka na nowego ... a zanim Penryn i Phenom na dobre wejdą na rynek minie pewnie kilka miesięcy ...Jesli chcesz kupic teraz i nie masz zamiaru kupywac nowego za 2 miesiace to najlepszy bedzie e6750. Jesli chodzi o te chiefy to i tak sa o wiele glosniejsze od corsaira. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpc Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 A co sądzicie o takiej obudowie? FEVER SHINOBI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Chiński bazar z Wietnamu. Czyli to, co inne Tracery i Modecomy + siatka z przodu i świecący wentyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpc Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 ale ma termometry w środku ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Jak wolisz czujniki kosztem plastikowej i trzęsącej się budy - proszę bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpc Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 myślałem, ze dobre bo ktoś z tego forum w jakimś temacie "pomóżcie złożyć komp" czy coś takiego jako obudowę podał ta ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Witam.Każda obudowa jest dobra, jeżli szer/głębokość/wys = min 200/500/430. Im głębsza tym lepsza; np karta graf. z serii 88xx chyba Ci się nie zmieści w FEVER SHINOBI. W większych obudowach łatwiej ułożyc kable. zmieszczą się wszystkie coolery(szerokość). lepsza cyrkulacja powietrza. Spróbuj dobrać obudowę pod tym kątem. Reszta wodotrysków w zależności co Ci pasuje. Zwróć uwagę też na grubość blachy. Najlepiej 1 mm. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpc Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 88gt jest chyba mały (w porównaniu do gts i gtx) ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Mały na wysokość chłodzenia - tak, bo zajmuje jeden slot. Ale nadal jest długaśna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpc Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 a co sądzicie o takim monitorze do tego zestawu iiYAMA ProLite E2202WSV-B1 za 999zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...