Skocz do zawartości
blackpc

Oceńcie Mój Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

czyli, że np crisis będzie miał tyle samo fps na E2160 i na E6550? bez podkręcania?

a jeśli tak to czy ten E2160 starczy na kilka lat ;D??

Polecam Ci e6750- na teraz spokojnie wystarczy bez krecenia a jak w przyszlosci przycisnie to te 3,5ghz murowane. Szczegolnie, ze chcesz procka na dlugi czas, wiekszosc osob ktore poleca e21xx argumentuje go jako tani zamiennik przed penrynem. Tyle ze penryn pojawi sie w styczniu wiec jesli masz ochote tyle czekac. Sam zamowilem niedawno zestawik (bedzie jak dowiaza 8800GT B-) ), zlozylem go po kilkumiesiecznym obserwowaniu tego co ludzie polecaja na tym i jeszcze innym forum. Moze to Ci sie przyda:

moj zestawik wyglada tak

e6750

2x1GB OCZ platinium clk4 rev.2 800mhz

abit ip35-e

gigabyte 8800GT 512

Zasilacz Corsair CMPSU-450VXEU 450W

obudowa cooler master elite 331

dysk taki jak Twoj

Nagrywarka DVDR Samsung SH-S183L OEM Ivory LightScribe

calosc : 2700zl

Jesli chodzi o te FPS w krajzisie przy takich smaych taktach tych prockow to pewnie te 4MB keszu u 6xxx dadza jakas przewage.

Edytowane przez Mugrim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Ci e6750- na teraz spokojnie wystarczy bez krecenia a jak w przyszlosci przycisnie to te 3,5ghz murowane. Szczegolnie, ze chcesz procka na dlugi czas, wiekszosc osob ktore poleca e21xx argumentuje go jako tani zamiennik przed penrynem. Tyle ze penryn pojawi sie w styczniu wiec jesli masz ochote tyle czekac. Sam zamowilem niedawno zestawik (bedzie jak dowiaza 8800GT B-) ), zlozylem go po kilkumiesiecznym obserwowaniu tego co ludzie polecaja na tym i jeszcze innym forum. Moze to Ci sie przyda:

moj zestawik wyglada tak

e6750

2x1GB OCZ platinium clk4 rev.2 800mhz

abit ip35-e

gigabyte 8800GT 512

Zasilacz Corsair CMPSU-450VXEU 450W

obudowa cooler master elite 331

dysk taki jak Twoj

Nagrywarka DVDR Samsung SH-S183L OEM Ivory LightScribe

calosc : 2700zl

Jesli chodzi o te FPS w krajzisie przy takich smaych taktach tych prockow to pewnie te 4MB keszu u 6xxx dadza jakas przewage.

Zestaw bardzo podobny do mojego...

ram ten sam,

grafika ta sama,

dysk ten sam,

abit ip35-e jest lepszy od dfi infinity blood iron P35-T2RL?

Zasilacz też bym wziął Corsaira ale w tych sklepach nad którymi się zastanawiałem nie było go.

Nagrywarka mało ważna:P

A obudowa RAIDMAX ARES 8001WBP bo mi się podoba i chyba nie najgorsza jest?

W jakim sklepie udało Ci się uzyskać tak niską cenę?

Edytowane przez blackpc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw bardzo podobny do mojego...

ram ten sam,

grafika ta sama,

dysk ten sam,

abit ip35-e jest lepszy od dfi infinity blood iron P35-T2RL?

Zasilacz też bym wziął Corsaira ale w tych sklepach nad którymi się zastanawiałem nie było go.

Nagrywarka mało ważna:P

A obudowa RAIDMAX ARES 8001WBP bo mi się podoba i chyba nie najgorsza jest?

W jakim sklepie udało Ci się uzyskać tak niską cenę?

Kupuje w Apollo, maja praktycznie najnizsze ceny dodatkowo zestaw skladaja za darmo. Jesli chodzi o mobo to Ci nie powiem czy jest lepsze ale na forach ludzie najczesciej polecaja ; MSI NEO FR-2, foxcon p35a i wlasnie abita ip35-e(w apollo koztuje 328zl). Obudowa niczego sobie tylko ze troche droga, moj cooler master nie ma szybki ale takze posiada dolaczony wentyl 120mm. Jest takze boczny tunel naprzeciw cpu i siatkowany przod obudowy takze powinna byc dobra cyrkulacja powietrza. Kosztuje 125zl. Edytowane przez Mugrim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W apollo właśnie nie mają tego RAIDMAXA :S ale jeśli różnica w cenie ma wynosić 500 zł to wole mieć brzydszą obudowę :D

a co do corsaira 450 to on na pewno ma 24 pin? bo wg komputronika klick ma on tylko: 6x 5-pin SATA, 1x 6/8-pin PEG, 1x 6-pin PEG ...

Hmm nie zastanawialem sie ale jak pytalem o zasilacz do teo configu to polecano ten model.

EDIT: Chyba ma:

http://www.corsair.com/products/vx.aspx

Dodatkowo na innym forum komputerowym potwierdzono, ze ten zasilacz spokojnie pociagnie karte 8800GT (posiada wszystkie odpowiednie wtyczki).

Edytowane przez Mugrim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Chiefy sa bardzo glosne i nie podaja napiecia tak stabilnie jak corsair.

Poprzyj to jakimś linkiem! Nie chodzi Ci przypadkiem o te stare chiefteci? Te C14 są całkiem solidne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chiefy sa bardzo glosne i nie podaja napiecia tak stabilnie jak corsair.

Jasne. A procki Intela to puste gigaherce i się grzeją <_<

Mówimy o konkretnym modelu, głośne to są GPS robione przez Deltę, a nie C14 :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając to, że podkręcenie E21** do ponad 3 GHz nie jest żadnym problemem, kupowanie proca za 600 zł (ja się z tego dawno już wyleczyłem) jest nieopłacalne, z tego też względu, iż gdy wejdą Penryn i Phenom na dobre na rynek, to ceny Core 2 Duo E6*** pewnie znacznie spadną. Przypominam sytację z procesorami 2 rdzeniowymi. To taka dygresja. Sorry za offtopic.

Edytowane przez martinc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając to, że podkręcenie E21** do ponad 3 GHz nie jest żadnym problemem, kupowanie proca za 600 zł (ja się z tego dawno już wyleczyłem) jest nieopłacalne, z tego też względu, iż gdy wejdą Penryn i Phenom na dobre na rynek, to ceny Core 2 Duo E6*** pewnie znacznie spadną. Przypominam sytację z procesorami 2 rdzeniowymi. To taka dygresja. Sorry za offtopic.

Ja nie chcę zmieniać za 2 msc procka na nowego ... a zanim Penryn i Phenom na dobre wejdą na rynek minie pewnie kilka miesięcy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie chcę zmieniać za 2 msc procka na nowego ... a zanim Penryn i Phenom na dobre wejdą na rynek minie pewnie kilka miesięcy ...

Jesli chcesz kupic teraz i nie masz zamiaru kupywac nowego za 2 miesiace to najlepszy bedzie e6750. Jesli chodzi o te chiefy to i tak sa o wiele glosniejsze od corsaira.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Każda obudowa jest dobra, jeżli szer/głębokość/wys = min 200/500/430. Im głębsza tym lepsza; np karta graf. z serii 88xx chyba Ci się nie zmieści w FEVER SHINOBI. W większych obudowach łatwiej ułożyc kable. zmieszczą się wszystkie coolery(szerokość). lepsza cyrkulacja powietrza. Spróbuj dobrać obudowę pod tym kątem. Reszta wodotrysków w zależności co Ci pasuje. Zwróć uwagę też na grubość blachy. Najlepiej 1 mm. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi