Ogór Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Witam, mam problem z nagrywarką EMPREX 8x DVDRW 1008IM, problem polega na tym że nagrywarka bardzo powoli nagrywa. Działa w Trybie PIO zamiast DMA. Probowałem zmiany firmware, re instalowania systemu, zmiany taśmy IDE, probowałem przestawić na DMA ale ciągle pokazuje ze dziala w trybie PIO, probowałem usunąć Pomocniczy kanal IDE w menadżerze urządzeń i restartu, ale nic nie dało :/ Odinstalowałem nawet nero alcochol oraz daemom tools. Jak to przestawić. Reszta sprzętu to abit quad gt, c2d 6400, 2gb ramu, samsung 250gb s-ata PS. czy zmiana nagrywarki by pomogła? i czy zaktualizowanie biosu by coś pomogło bo mam pierwszy który wyszedł do tej mobo i nigdy nie zaktualizowałem. Edytowane 2 Listopada 2007 przez Ogór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 a zobacz w biosie czy nei masz na stale ograniczonego transferu tylko do PIO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 A wgrac najnowsze sterowniki (pod windows) ze strony producenta plyty glownej probowales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Problem rozwiązany, wystarczyło update biosu :D Temat mozna zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Problem mam ten sam tylko u mnie update biosu odpada, bo nowszego nie ma ;/, nagrywarka zanic nie chce przełączyć się w tryb dma, a w biosie kiedy uda się już to wymusić to odrazu przeskakuje w udma 5 a mimo iż niby go obsługuje to nie czyta wtedy płyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...