Skocz do zawartości
Gryphon666

Zestaw 1000-1500

Rekomendowane odpowiedzi

Po długich kontemplacjach forum, cenników i rozmów z kolegami "fachowcami" cool.gif

Stworzyłem dwa zestawy, tańszy i droższy, proszę o odpowiednio konstruktywna opinię icon_smile3.gif

Tańszy

1 Dual Core E2160 1.8 GHz

2 GoodRam DDR2 1GB 667MHz

3 Dysk WD Caviar 160GB

4 Gigabyte GA-P31-DS3L

5 GeForce 8600 GT Palit 256MB

Cena: ~1000-1100 (apollo,agito,esc,allegro)

Droższy

3 Dysk WD Caviar 250GB

4 Microstar P35 NEO2-FR / FoxconnP35A

5 Palit G8600 GT Sonic+ 256MB

Cena: ~1200-1300 (apollo,agito,esc,allegro)

Alternatywne wyposażenie:

HDD barracuda 160GB/250GB

GPU 7900GT PALIT

EDIT: Proszę o podanie dokładnych modeli tych najbezpieczniejszych i najlepszych (np. Caviar aaks czy aajs?? itp., itd.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie daj sobie spokój z tym procem jest on już przereklamowanny na tym forum każdy go poleca, nie jest to dobry proc chyba że go podkręcisz, ale przecież komputer nie kupuje się poto aby od kopa do podkręcać tylko mieć już taki dobry komputerek do gierek. Za niższą cene będziesz mieć procka AMD 4200 lub 4400 i jakąś dobrą płyte do 250 zł. Bez podkręcania będzie wydajniejszy niż ten intel co zamierzasz kupić

Kilka osób kupiło na tym forum intele i teraz dzielą się swoimi spostrzeżeniami z innymi użytkownikami forum każdemu teraz radzą intele niektórzy wogóle nie wiedzą dlaczego niby ten intel jest lepszy od AMD ale każdemu go polecają no beka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie daj sobie spokój z tym procem jest on już przereklamowanny na tym forum każdy go poleca, nie jest to dobry proc chyba że go podkręcisz, ale przecież komputer nie kupuje się poto aby od kopa do podkręcać tylko mieć już taki dobry komputerek do gierek. Za niższą cene będziesz mieć procka AMD 4200 lub 4400 i jakąś dobrą płyte do 250 zł. Bez podkręcania będzie wydajniejszy niż ten intel co zamierzasz kupić

Kilka osób kupiło na tym forum intele i teraz dzielą się swoimi spostrzeżeniami z innymi użytkownikami forum każdemu teraz radzą intele niektórzy wogóle nie wiedzą dlaczego niby ten intel jest lepszy od AMD ale każdemu go polecają no beka :)

:unsure:

Może i na standardowym taktowaniu jest gorszy od AMD, ale jak z łatwością tak świetnie się kręci to czemu go nie brać? Wtedy zje te wszystkie AMD na śniadanie.

Co do zestawu to Gigabyte GA-P31-DS3L też jest dobrą płytą główną i pozwala na OC oraz jest stabilna. Sam ją planuję kupić. MSI P35 NEO2-FR i Foxconn P35A są droższe, mają trochę więcej bajerów i są na nowszym chipsecie. Jeśli Cię stać to bierz coś na P35.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo osób nie kupuje proca po to aby go podkręcać. Przy normalnej konfiguracji procek intela e2160 ma takie taktowanie jak mój ubiegły procek AMD ;) oczywiście nie tylko taktowanie sie liczy każdy proc ma plusy i minusy nie można się oto kłucić bo to są 2 różne firmy 2 różne architeORT: ORT: ORT: ktury. Wybór należy do kupującego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na tym forum sa fajni ludzie, ktorzy wiedza ze oc sie oplaca. A jesli ktos nie wie to my go przekonamy i nauczymy. I jest git.

@Gryphon666

Jak masz kase to oczywiscie zestaw 2 ;)

WD AAKS..

No i jaki zasilacz do tego bierzesz?

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M.G teraz to przyszłość należy do Intela. E2160 podkręcisz do 3hgz i będzie o wiele szybszy niż te AMD.Jeśli weżmniesz płytke na chipsecie p35 to możesz w póżniejszym czasie zmienic procesor na penryna.Więc ja odradzam AMD ich epoka już mineła!

Edytowane przez mattis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M.G teraz to przyszłość należy do Intela. E2160 podkręcisz do 3hgz i będzie o wiele szybszy niż te AMD. Socket 775 jest i będzie najlepszym rozwjązaniem i jeśli weżmniesz płytke na chipsecie p35 to możesz w póżniejszym czasie zmienic procesor na penryna.Więc ja odradzam AMD ich epoka już mineła!

Nie mozna tak powiedziec. Trzeba czekac na Phenoma. Moze sie okazac ze on bedzie lepszy od Penryna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Zestawy dobre, przyczepie sie do dysków-tu wział bym Seagate. Co do płyt to może Foxconn P35A. W obu przypadkach brałbym 8600 Sonic+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Czy zasilacz z mojego podpisu (Fortron 350 MDN) pociagnie zestaw drugi podany przez autora tematu ? :

3 Hitachi 320 GB SATA II (w moim przypadku ten dysk)

4 Microstar P35 NEO2-FR

5 Palit G8600 GT Sonic+ 256MB

6 Creative audigy 2 Value ( + ta karta)

Pozdrawiam

Edytowane przez evocati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz to Amacrox 450 :D Już mam i ciągnie mi stary zestaw na socket A. Powód zakupu prosty, od niedawna na poważnie zainteresowałem się tym co mam i tym co chciałbym mieć(inaczej wkrótce stałbym się ofiarą Vobis'a) i zauważyłem ładny napis RUBIKON na starym zasilaczu :D

EDIT: Pytanie jest jeszcze jedno: Jakie DVD-RW pod SATA do tego "bajzlu"?? 1-2 płyty na tydzień do nagrania, przede wszystkim do odtwarzania, no i jakie płytki używać??

Edytowane przez Gryphon666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi