Skocz do zawartości
MohSETH

Plazma 42cale Medion 30022

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

mam prośbę do osób obracających się w temacie TV LCD i Plazmy. Możecie mi powiedzieć czy warto kupić ten TV? Jest on na podzespołach samsunga. Zastanawiam się jak sprawuje się ta firma... TV służyłby do grania w 720i lub 1080i. Czasem do oglądania filmów oraz czasem jako zwykły telewizor używany przez domowników, Wart jest swojej ceny?

Pozdrawiam i dziękuję

P.S to jest en tv;) http://www.allegro.pl/item263738080_plazma...gwar_fvat_.html

Edytowane przez MohSETH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie pisze, że jest HD Ready. Szkoda, że nie mogę nigdzie zobaczyć obrazu jaki wyświetla:(

Samsung Plazma też ma xga... Nie wiem...

Widzisz do filmów DVD/SD ew do HD będzie dobra ale do gier już nie- mała rozdzielczość + niska ostrość plazmy + duży ekran = niezbyt miłe granie w szczególności że do grania siedzi się bliżej wyświetlacza, na twoim miejscu mierzył bym w LCD skoro dilmy mają być tylk ododatkiem ew w jakąś plazme z większą rozdz. Ale sie nagadałem, idz porpostu do jakiegoś lepszego marketu RTV powinni tam mieć jakąś konsole i poproś o zadmeonstrowanie ;]

Swoją drogą mam jedno pytanie, skoro plazma jest 16:9 to czemu ma rozdzielczość 4:3 ? Inny kształt pixeli ?

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samo hd ready oznacza, że dany tv przyjmuje sygnał hd i później go skaluje (w tym wypadku w dół) pod daną rozdzielczość tv. Taka plazma nie nadaje się zupełnie do grania- po pierwsze plazma jako technologia do gier się nie sprawdza (powidoki), po drugie- zdecydowanie za niska rozdzielczość tego konkretnego tv. Jeśli chcesz grać- to zapomnij o tym tv, dobra rada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samo hd ready oznacza, że dany tv przyjmuje sygnał hd i później go skaluje (w tym wypadku w dół) pod daną rozdzielczość tv.

Nie musi niczego skalowac(chociaz zwykle tak jest). Musi przyjmowac i wyswietlac obraz w minimum 720. Do tego dochodzi jeszcze kilka rzeczy, które musi miec aby był HD Ready.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ona nie jest ani HD ready ani HD prepared!

HD ready MUSI wyświetlić pixel w pixel przynajmniej 1280x720p. Tu tego nie ma - jest to staara generacja plazm, te pierwsze były 854x 480 oraz 1024x768.

sama sprawa z tą plazmą i HD ready jest o tyle ciekawa, że organizacja która ustaliła logo hdready i symbol może pozwać do sądu sprzedawcę tego mediona za bezprawne podszywanie się pod znak.

Podobnie czasem w polskich sklepach wyświetla się obraz z plazm 1024 z wielgachną naklejką HD ready.

poza tym NIE MA wejścia HDMI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi