MohSETH Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Witam serdecznie mam prośbę do osób obracających się w temacie TV LCD i Plazmy. Możecie mi powiedzieć czy warto kupić ten TV? Jest on na podzespołach samsunga. Zastanawiam się jak sprawuje się ta firma... TV służyłby do grania w 720i lub 1080i. Czasem do oglądania filmów oraz czasem jako zwykły telewizor używany przez domowników, Wart jest swojej ceny? Pozdrawiam i dziękuję P.S to jest en tv;) http://www.allegro.pl/item263738080_plazma...gwar_fvat_.html Edytowane 3 Listopada 2007 przez MohSETH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) jak to grania to może lepiej LCD ? XGA przy 42" to troche IMHO mało :P Edytowane 3 Listopada 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukov Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 z tego co mi sie wydaje to hd ready to nie 1080p - bo to jest full hd (chyba ze sie myle) a ten tv jest hd ready ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 No właśnie pisze, że jest HD Ready. Szkoda, że nie mogę nigdzie zobaczyć obrazu jaki wyświetla:( Samsung Plazma też ma xga... Nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Trzymał bym się jak najdalej od wszystkiego co ma logo Medion. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) No właśnie pisze, że jest HD Ready. Szkoda, że nie mogę nigdzie zobaczyć obrazu jaki wyświetla:( Samsung Plazma też ma xga... Nie wiem... Widzisz do filmów DVD/SD ew do HD będzie dobra ale do gier już nie- mała rozdzielczość + niska ostrość plazmy + duży ekran = niezbyt miłe granie w szczególności że do grania siedzi się bliżej wyświetlacza, na twoim miejscu mierzył bym w LCD skoro dilmy mają być tylk ododatkiem ew w jakąś plazme z większą rozdz. Ale sie nagadałem, idz porpostu do jakiegoś lepszego marketu RTV powinni tam mieć jakąś konsole i poproś o zadmeonstrowanie ;] Swoją drogą mam jedno pytanie, skoro plazma jest 16:9 to czemu ma rozdzielczość 4:3 ? Inny kształt pixeli ? Edytowane 3 Listopada 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Samo hd ready oznacza, że dany tv przyjmuje sygnał hd i później go skaluje (w tym wypadku w dół) pod daną rozdzielczość tv. Taka plazma nie nadaje się zupełnie do grania- po pierwsze plazma jako technologia do gier się nie sprawdza (powidoki), po drugie- zdecydowanie za niska rozdzielczość tego konkretnego tv. Jeśli chcesz grać- to zapomnij o tym tv, dobra rada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Samo hd ready oznacza, że dany tv przyjmuje sygnał hd i później go skaluje (w tym wypadku w dół) pod daną rozdzielczość tv.Nie musi niczego skalowac(chociaz zwykle tak jest). Musi przyjmowac i wyswietlac obraz w minimum 720. Do tego dochodzi jeszcze kilka rzeczy, które musi miec aby był HD Ready. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MohSETH Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Piszecie, że mam wybrać dobry LCD tylko aż boję się zapytać jaki bo zaraz walniecie mi cenę 5k zł... a ja mogę wydać max 2,5k zł. Słyszałem, że Sharp ma dobre LCDki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 no sorry, moze nie 5k, ale albo kupujesz telewizor, albo kupujesz Mediona SGJ - ta plazma nie wyswietla 720p a mimo tego jest hd ready, wiec kto ma racje...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) IMHO może to być hd prepared przez marketingowcow przerobione na ready ;] Co do LCD to w granicach 3k można kupić coś dobrego Edytowane 4 Listopada 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 ona nie jest ani HD ready ani HD prepared! HD ready MUSI wyświetlić pixel w pixel przynajmniej 1280x720p. Tu tego nie ma - jest to staara generacja plazm, te pierwsze były 854x 480 oraz 1024x768. sama sprawa z tą plazmą i HD ready jest o tyle ciekawa, że organizacja która ustaliła logo hdready i symbol może pozwać do sądu sprzedawcę tego mediona za bezprawne podszywanie się pod znak. Podobnie czasem w polskich sklepach wyświetla się obraz z plazm 1024 z wielgachną naklejką HD ready. poza tym NIE MA wejścia HDMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...