SlashBeast Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Witam, znalazłem komputer z takim procesorem ale bardzo wyje jego chłodzenie, gniazdo to Socket7, na oko wygląda podobnie do socket370 Intela - Pytanie czy chłodzenie do s370 będzie pasować na Socket7? http://allegro.pl/item262618516_xilence_re...isza_19dba.html Wygooglowalem, ze od 370 i socketA pasuje na Socket7, takie cos ma wpisane, ze możę chłodzić do 1.8GHz, ten amd ma 480MHz Więc moge go puścić pasywnie ew. na 5V ? Edytowane 3 Listopada 2007 przez SlashBeast Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peedro Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam, znalazłem komputer z takim procesorem ale bardzo wyje jego chłodzenie, gniazdo to Socket7, na oko wygląda podobnie do socket370 Intela - Pytanie czy chłodzenie do s370 będzie pasować na Socket7? Będzie :] Ja przy K6-2 350 wrzuciłem glacialtech igloo coś tam z socket A i chulało ;] ale ledwo się zmieściło przez kondensatory obok socketu :) tak więc z soc. 370 też powinno wejść, jedyną przeszkodą mogą być rozmiary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Da rade to jakoś pasywnie chłodzić ? Narazie pozbylem sie warczacego wiatraka z radiatora jaki był, mysle czy w ogole montować jakiś nawiew ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 wentylator będzie potrzebny, mimo małych czestotliwości procesor robiony był w technolgi bodajże o,25 um , wentyl na 5 v powinien starczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 zdejmij mu beret i spokojnie ( jezlei mozesz ) obniz napiecie , i mozesz puszczac pasywnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Płyta to Aopen AX59Pro, tam sie jakimis małymi przełącznikami (jest ich 8 ) ustawia mnożnik i napięcie, ale nigdzie nie moge znaleźć informacji który przełącznik jest od czego. Chciał bym z tego zrobić nie wiem, 200Mhz byle by to chodziło bez wentylatora. Jakies pomysly ? Edytowane 18 Listopada 2007 przez SlashBeast Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Sorry za post pod postem. Dobra, znalazłem schemat. http://www.fixya.com/support/p365436-aopen...l-16498/page-29 na mnozniku 2x nie chciało wstać, jednak na 2.5x wstało. teraz pracuje na częstotliwości 250MHz i napięciu 1.9 (dla 450 jest 2.4V). Bez IHS, przesmarowany rdzen Zalmanem STG1. Dać mu jeszcze mniejsze napięcie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 IMO nie powinienes nawet go odwoltowywac i downclockowac on maksymalnie ma 30 W wiec praktycznie kazde sreberko da rade @ passive Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 z tego co wyczytałem, to pasywnie taki radiatorek uciągnie do 10/15W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 ten wentyl radzil sobie u mnie z 1700+@2800+ z wentylem @5V wiec czemu sadzisz ze sobie z twoim procem nie poradzi ? zreszta zobacz ( potestuj ) a jak nie bedzie ok to puszczasz wentyl na 5V i juz [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...