Skocz do zawartości
qkas

Wymiana Flaków

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje wymienić ważniejsze części w kompie, czyli procek, płyta, ram i grafikę.

Potrzebuje małej pomocy, wiem że chce kupić procek Athlona x2 64 coś koło +5000, do tego jakąś płytę główną która by miała dwa wejścia na ATA bo z tego kompa co teraz mam zostają mi dyski twarde 320gb i 80gb nie wspominając o nagrywarce etc. Zdecydowałem się na AMD, bo jest tańszy, a to co mi zostanie to dołożyć do lepszej karty graficznej. Zastanawiałem się na radkiem z serii x1950pro lub jakiś gf 8600. bo ram to kingstony albo goodramy oczywiście 2*1gb. A nie napisałem ile mam co wydania, coś koło 1300 zł, wiec

procek 350-400

płyta 250-300

ram ~200

grafika ~400

Proszę o jakieś zestawy, mile też bym widział linki do sklepów z znośnymi cenami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

No nie wiem czy amd jest tańsze.

Gigabyte P31 DS3L

E2160

2x 1024 667 Kingston na Elpidach

8600GT Sonic+ Palit

Delta 350-400W z allegro cyba że masz jakiś zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO nie warto tyle w procka pchać :) Pentium E2160 + Gigabyte P31 DS3L albo coś na P35, 2GB Kingostonów na Elpidach, podkręcić na 3Ghz i jazda :) A co do grafy to nie mam pomysła, ale coś ok 7600 pewnie.

EDIT: Grzechu mamy podobnego pomysła :) Zasilacz - delt nie ma w tej chwili na allegro same podróby, najlepiej wziąć Amacroxa AX450 (400W).. O grafice takiej nie pomysłałem ale to dobrywybór :)

Edytowane przez ddmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi