Torwald Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Witam, ostatnimi czasy wyszlo pare ciekawych gierek w ktore chcialbym zagrac... Niestety moja obecna karta lata swietnosci ma juz za soba i nie da im rady. Wiem ze wielu z Was napisze, ze lepiej byloby zmienic konfig na C2D i PCI-E, ale kase zamierzam przeznaczyc na laptopa i fundusze mam dosc ograniczone. Na karte chce przeznaczyc ok. 400zl, wiecej nie ma chyba sensu. Przeczytalem FAQ i przyklejony temat o grafikach. Wybor ograniczylem do 3 kart, wymienionych w temacie. Do 7900GS podchodze z rezerwa, nie dosc ze kosztuje ponad 100zl wiecej niz zakladalem wydac to nie wiem czy system nie bedzie jej ograniczal (zasilka wytrzyma ? ;)). Bardziej sklaniam sie ku 7600GT, najlepiej w wydaniu Galaxy z chlodzeniem Zalmana, niestety ciezko dzisiaj o takie egzemplarze. Ciekawy jestem czy X1650XT jest rownie wydajne jak 7600GT... Co polecilibyscie kupic ? Wiem ze bylo milion tematow na ten temat, ale licze na indywidualne podejscie do mojego zakupu. Z gory dzieki za pomoc ;] PS. Reszta sprzetu w konfigu... UPDATE Moje typy: X1650XT - http://www.dccomp.pl/maxdata-favorit-conf-...pp-p-12791.html Edytowane 3 Listopada 2007 przez Torwald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 każdy poleci Ci zmianę na c2d/am2 z tego powodu że procek który masz będzie Ci ograniczał możliwości grafiki którą chcesz kupić więc się zdziwisz kiedy wydasz te 400zł i nie odczujesz większej różnicy. Wg mnie ta grafika którą masz jest optymalna na ten sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Sprzedaj wszystko-sprzęt na socket A jest w cenie jeszcze i praktycznie bez dopłaty będziesz miał X2 i 2GB DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 twoj sprzet z podpisu jest w cenie i 100razy lepiej jest to sprzedac i kupic cos nowego i dolozyc te 400zl bo na pci-e kupisz uzywana 7600gs za 200zl wiec sie zastanow juz nawet lepiej ci kupic: - s939 semprona za 60zl - mobo jakies za 140zl a bedziesz mial pieniadze jeszcze za swojego bartka i abita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 "Wiedzialem ze tak bedzie..." :D Niby za ten sprzet dostane jakies grosze, problem w tym ze desktopa chcialem zostawic w domu, w akademie bede mial lapka. Z tego powodu nie chcialem pakowac kasy w PC, b i tak bede z niego korzystal 'okazjonalnie'. Twierdzicie, ze zmiana sprzetu nie bedzie taka bolesna ? Pomysle nad tym przez weekend, moze faktycznie to najlepsze rozwiazanie. PS. Zmiana grafiki nie da jakiegos sensownego przyrostu mocy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 nie da bo proc sie skonczyl a bezinwazyjnie to zrob tak jak ja napisalem ramy ci zostana ale jeszcze lepiej byloby c2d albo am2 ale to wiecej roboty poza tym na s939 masz bardzo tanio sempronki a one wcale nie sa takie zle jak sie je ocnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Jesli juz mam sie przesiasc na nowszy sprzet, to chce zeby dalo sie na nim popracowac 1-2 lata min. Tak zeby dalo sie zmienic proca, grafike, dorzucic ramu. Jak sie przesiade na semprony, to bedzie to tylko polsrodek a ja sie w detal nie bawie ;] Dalem ogloszenie o sprzedazy sprzetu, ale w pewnie utonie w powodzi ogloszen forum=allegro :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 jak na socA masz przyzwoity sprzęt (dobry procek, płytka...) więc bez problemu puścisz to na allegro, ew spróbuj wcisnąc to komuś. No i weź jednak am2 bo 939 jest już praktycznie tylko na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Sprzecik swego czasu byl niczego sobie, moze znajdzie sie na niego jakis amator... Na nic gorszego niz am2/c2d nie mam zamiaru sie przesiadac, to tylko strata pieniedzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...